发起问题

AndyWojo 的档案 - activity

2020-04-03 15:53:54 -0500 获得奖牌  著名问题 (source)
2020-04-03 15:53:54 -0500 获得奖牌  热门的问题 (source)
2020-04-03 15:53:54 -0500 获得奖牌  受欢迎的问题 (source)
2017-11-25 11:55:03 -0500 获得奖牌  著名问题 (source)
2017-06-09 13:28:18 -0500 评论问题 Newton and Ocata: can't ping VM on CentOS 7.3 and Ubuntu 17

So using the same version of OpenStack (Newton) and a flat type, you CAN ping ubuntu but CANNOT ping centOS?

Are you using the cloud version of centOS? What does the console log show?

2017-06-09 13:27:52 -0500 回答问题 Newton and Ocata: can't ping VM on CentOS 7.3 and Ubuntu 17

So using the same version of OpenStack (Newton) and a flat type, you CAN ping ubuntu but CANNOT ping centOS?

Are you using the cloud version of centOS? What does the console log show?

2017-05-26 20:41:18 -0500 获得奖牌  粉丝
2017-05-22 04:53:56 -0500 获得奖牌  热门的问题 (source)
2017-05-19 00:59:20 -0500 获得奖牌  受欢迎的问题 (source)
2017-05-18 20:00:18 -0500 问了问题 Instances not launching in Ocata

I'm running Ocata, and when I try and launch a VM I get Placement API errors showing a 404:

 nova_placement_access.log
    192.168.241.115 - - [17/May/2017:18:32:01 -0400] "POST /placement/resource_providers HTTP/1.1" 404 367 "-" "nova-compute keystoneauth1/2.18.0 python-requests/2.12.4 CPython/2.7.12"
    192.168.241.115 - - [17/May/2017:18:32:01 -0400] "GET /placement/resource_providers/f4df986c-1a2c-4e0f-827e-9867f5b16b66/allocations HTTP/1.1" 404 367 "-" "nova-compute keystoneauth1/2.18.0 python-requests/2.12.4 CPython/2.7.12"

It looks like it's running, because I can telnet to that address:

root@gvicopnstk01:/etc/apache2/sites-enabled# telnet 127.0.0.1 8778
Trying 127.0.0.1...
Connected to 127.0.0.1.
Escape character is '^]'.


^C^C^C^C^C
Connection closed by foreign host.

The nova conf looks good: I read some things about os_region_name being weird, so I tried to comment it out.

[placement]
os_region_name = openstack
project_domain_name = default
project_name = service
auth_type = password
user_domain_name = default
auth_url = http://gvicopnstk01:35357/v3
username = placement
password = placement

Any idea what's going on?

2017-05-17 18:44:29 -0500 评论问题 Instance Launch failed

I'm having the same issue - it's something to do with 404's being generated on the placement API endpoint.

2016-07-11 03:51:28 -0500 问了问题 Keeping pre-defined cloud-init scripts through Horizon

Is it possible to keep predefined cloud-init scripts inside Horizon? I want my users to be able to able choose different cloud-init scripts I've written, or at the bare minimum have a 'default' one that always gets run so they don't have a choice.

The cloud-init script I've written, installs and runs puppet, and I want that run whenever any of my users creates a VM - and I don't want them to have to worry about pasting it into the configuration window.