Ask Your Question

xugangsh's profile - activity

2016-09-05 01:48:05 -0500 received badge  Famous Question (source)
2016-09-05 01:48:05 -0500 received badge  Notable Question (source)
2016-07-19 21:47:54 -0500 commented question Error while processing VIF ports -- RemoteError: Remote error: OperationalError (OperationalError) no such table:

the same error I hit when use Openstack mitaka

2016-07-15 09:10:57 -0500 commented question The vm can not ping provider network gateway

This is famous question I think. I hit the same problem. I did not find good way to fix, but share some hints

  1. Do you install Openstack on VM? If not, then check security group, mac filter, also check if can ping by use ip netns

  2. If yes, check iptables

2016-07-14 07:21:04 -0500 received badge  Popular Question (source)
2016-07-14 00:48:09 -0500 received badge  Popular Question (source)
2016-07-14 00:43:58 -0500 commented answer openstack mitaka on VM, can not ping floatingip of inner guest VM

Tried solution but still not work.

Thanks!

2016-07-14 00:43:08 -0500 answered a question openstack mitaka on VM, can not ping floatingip of inner guest VM

Below is part of my dnsmasq.conf

Send options to PXELinux. Note that we need to send the options even

though they don't appear in the parameter request list, so we need

to use dhcp-option-force here.

See http://syslinux.zytor.com/pxe.php#spe... for details.

Magic number - needed before anything else is recognised

dhcp-option-force=208,f1:00:74:7e

Configuration file name

dhcp-option-force=209,configs/common

Path prefix

dhcp-option-force=210,/tftpboot/pxelinux/files/

Reboot time. (Note 'i' to send 32-bit value)

dhcp-option-force=211,30i

dhcp-option-force=26,1450

I updated as above and restart neutron-dhcp-agent service But it did not work.

My env has two nics, one is for management ip and the other is used for openstack And my network ml2 is OVS

I did check by use tcpdump to track, seemed packet was received and responsed For example

[root@test18177 etc]# ip a 1: lo: <loopback,up,lower_up> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00 inet 127.0.0.1/8 scope host lo valid_lft forever preferred_lft forever 2: eth0: <broadcast,multicast,up,lower_up> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP qlen 1000 link/ether fa:16:3e:bd:3a:43 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff inet 108.11.11.3/24 brd 108.11.11.255 scope global dynamic eth0 valid_lft 83554sec preferred_lft 83554sec 3: eth1: <broadcast,multicast,up,lower_up> mtu 1500 qdisc pfifo_fast master ovs-system state UP qlen 1000 link/ether fa:16:3e:f0:74:ea brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

[root@test18177 etc]# tcpdump -i eth1 -v tcpdump: WARNING: eth1: no IPv4 address assigned tcpdump: listening on eth1, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 65535 bytes

Run command tcpdump -i eth1 -v

05:40:25.012497 IP (tos 0x0, ttl 64, id 3216, offset 0, flags [DF], proto ICMP (1), length 84) test18177 > 108.11.11.226: ICMP echo request, id 29548, seq 1, length 64 05:40:25.015012 IP (tos 0x0, ttl 63, id 64928, offset 0, flags [none], proto ICMP (1), length 84) 108.11.11.226 > test18177: ICMP echo reply, id 29548, seq 1, length 64 05:40:26.011599 IP (tos 0x0, ttl 64, id 3217, offset 0, flags [DF], proto ICMP (1), length 84) test18177 > 108.11.11.226: ICMP echo request, id 29548, seq 2, length 64 05:40:26.012375 IP (tos 0x0, ttl 63, id 65109, offset 0, flags [none], proto ICMP (1), length 84) 108.11.11.226 > test18177: ICMP echo reply, id 29548, seq 2, length 64 05:40:27.011620 IP (tos 0x0, ttl 64, id 3218, offset 0, flags [DF], proto ICMP (1), length 84) test18177 > 108.11.11.226: ICMP echo request, id 29548, seq 3, length 64 05:40:27.012155 IP (tos 0x0, ttl 63, id 65279, offset 0, flags [none], proto ICMP (1), length 84) 108.11.11.226 > test18177: ICMP echo reply, id 29548, seq 3, length 64 05 ... (more)

2016-07-13 22:57:04 -0500 asked a question openstack mitaka on VM, can not ping floatingip of inner guest VM

Hi all,

I have one CentOS 7 VM and installed Openstack Mitaka ready

I used OVS and create two networks, one is public network and the other is internal network

I upload cirros image for some simple test

I deployed one guest vm from cirros image and associate floatingip

Then I logined to host and try to ping this new VM floating ip, but failed

I checked security group and found I did set for icmp and tcp

I did know most openstack installed on physical host

But we are in CI test, so use VM to install openstack run some tempest

Could anyone support me to fix this problem? I searched in web and found many solution, but not work.

Below is some info for our env.

host ip: 108.11.11.3/24 public network: 108.11.11.0/24, floatingip range: 108.11.11.220-250 internal network: 192.168.10.0/24

guest VM ip: 192.168.10.59, floatingip: 108.11.11.226

router ip: 108.11.11.221, gateway: 192.168.10.1

  1. I logined to 108.11.11.3 and ping 108.11.11.226 failed
  2. ip netns list ... qrouter-375934b5-ad4d-4474-9aa6-f127d809a43b

  3. from router, try to ping guest vm ip netns exec qrouter-375934b5-ad4d-4474-9aa6-f127d809a43b ping -c 4 108.11.11.226 PING 108.11.11.226 (108.11.11.226) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 108.11.11.226: icmp_seq=1 ttl=64 time=2.37 ms 64 bytes from 108.11.11.226: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.584 ms 64 bytes from 108.11.11.226: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.584 ms 64 bytes from 108.11.11.226: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.526 ms

  4. ping -c 108.11.11.221 failed

Thanks!

BRs/Xu Gang

2016-07-02 02:07:22 -0500 received badge  Enthusiast
2016-06-23 22:00:42 -0500 answered a question Intermittent access when configure using mariadb-galera

I hit the same issue when use openstack mitaka on centos 7 with mariadb 10.1.*

Seemed after all service online, it will throw out above error.

I did not change anythin except restart mariadb service, then wait for some time

Everything worked.

2015-11-22 18:31:16 -0500 asked a question Deployed VM from snapshot can not associate new ip

Hi,

We hit one problem during associate floating IP to VM.

In our openstack cloud, we did below

  1. We have one existing image, name image1 which is based on one rhel 7.1 x86_64 arch
  2. We deployed new VM named vm1 from image1. It worked well and got correct IP, we assume ip1
  3. Then we did some additional configuration for our vm1
  4. Then shutdown vm1, and create snapshot from this vm1.
  5. Make this snapshot to public, named snapshot1.

Question 1: Seemed I can not change it to image through Horizon UI, right? Even this snapshot was changed to public, it is still snapshot, not image, right?

  1. Then I try to verify if this snapshot1 work
  2. Deploy new VM named vm2 from snapshot1
  3. Deploy successfully, vm2 also started, but we hit one problem that this new vm2 still use old ip1.

Question 2: In my opinion, we want to new vm2 to associate new ip, for example , ip2. Is that possible?

Is that mean snapshot can not associate new ip? Only image can do so?

Could you guide and support ?

Thanks!

2015-04-14 13:35:37 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-03-12 17:07:20 -0500 received badge  Student (source)
2015-03-12 15:49:28 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-03-11 01:38:10 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-03-10 01:15:55 -0500 asked a question How to setup rpc_backend with rabbitmq in Openstack Kilo

Hi

Recently, we used Openstack Kilo and found many info like below appeared in glance/cinder/nova and some other components

2015-03-09 23:54:29.094 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_virtual_host" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "rabbit_virtual_host" from group "oslo_messaging_rabbit".
2015-03-09 23:54:29.094 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_host" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "rabbit_host" from group "oslo_messaging_rabbit".
2015-03-09 23:54:29.095 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_port" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "rabbit_port" from group "oslo_messaging_rabbit".
2015-03-09 23:54:29.095 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_userid" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "rabbit_userid" from group "oslo_messaging_rabbit".
2015-03-09 23:54:29.095 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_password" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "rabbit_password" from group "oslo_messaging_rabbit".
2015-03-09 23:54:29.096 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_use_ssl" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "rabbit_use_ssl" from group "oslo_messaging_rabbit".
2015-03-09 23:54:29.127 15293 WARNING oslo_config.cfg [-] Option "rabbit_durable_queues" from group "DEFAULT" is deprecated. Use option "amqp_durable_queues" from group "oslo_messaging_rabbit".

In the past, we normally set those rabbitmq parameters in conf with DEFAULT section

But seemed it will be deprcated soon.

Could anyone tell how to modify?

Thanks!

2015-01-07 21:49:37 -0500 commented answer rhel 7.0 Kilo cinder need xattr

great, thanks!

I will try this

2015-01-07 20:59:10 -0500 asked a question rhel 7.0 Kilo cinder need xattr

Could you tell me which xattr is correct dep in Kilo on rhel 7.0? https://github.com/openstack/cinder/blob/master/requirements.txt#L46 (https://github.com/openstack/cinder/b...)

I found two xattr in pypi

one is below https://pypi.python.org/pypi/xattr/0.7.5

the other is below https://pypi.python.org/pypi/pyxattr/0.5.3 (https://pypi.python.org/pypi/pyxattr/...)

Which one I should use?

Thanks!