Ask Your Question

Garysday's profile - activity

2015-07-10 08:22:44 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-02-17 08:57:01 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-12-10 02:18:58 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-12-06 02:29:45 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-12-05 18:14:49 -0500 asked a question Error Launching Nova - Compute nova log shows null credentials

Hi Guys,

I'm following the juno installation guide, when I try to launch a node from the controller it fails with error, on the compute node in /var/log/nova/nova-compute-log I see the following error

2014-12-06 01:07:08.258 13230 DEBUG neutronclient.client [-]
REQ: curl -i http://localhost:5000/v2.0/tokens -X POST -H "Content-Type: application/json" -H "Accept: application/json" -H "User-Agent: python-neutronclient" -d '{"auth": {"tenantName": null, "passwordCredentials": {"username": null, "password": null}}}'
 http_log_req /usr/lib/python2.7/dist-packages/neutronclient/common/utils.py:173
2014-12-06 01:07:08.262 13230 DEBUG neutronclient.client [-] throwing ConnectionFa

full nova-compute-log is available here: http://paste.openstack.org/show/145831/

Compute nova.conf, neutron-conf and ml2_conf.ini are here http://paste.openstack.org/show/145832/

Any ideas why the compute node seems to try and use localhost / null tenant/user/pwd ?

Cheers

Gary

2014-12-02 02:42:11 -0500 received badge  Teacher (source)
2014-11-26 15:28:35 -0500 answered a question Unable to configure Neutron DB in Juno

Baldo,

In order to get his working try the following

instead of su -s /bin/sh -c "neutron-db-manage --config-file /etc/neutron/neutron.conf --config-file /etc/neutron/plugins/ml2/ml2_conf.ini upgrade juno" neutron

Use this instead…

su -s /bin/sh -c "neutron-db-manage --config-file /etc/neutron/neutron.conf --config-file /etc/neutron/plugins/ml2/ml2_conf.ini upgrade head" neutron

head is the latest trunk, this works for me .. you can go into the mysql database and see the tables populated.

2014-11-26 14:04:32 -0500 commented question Unable to configure Neutron DB in Juno

I'm stuck at the same point here, any pointers, Baldo did you manage to fix this ?

2014-11-26 13:52:56 -0500 received badge  Enthusiast
2014-11-25 16:20:29 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-11-25 16:09:13 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-11-25 03:51:34 -0500 commented answer OpenStack juno packages for ubuntu 14.04

Depending, I tried using cloud-archive:juno on the w/e and it didn't work, maybe you need to add the trusty-updates first then it will work. to be honest there are a lot of gaps in the docs, I had issues with Glance, now i have issues with Nova (services down and not connecting to compute node) :(

2014-11-23 15:04:23 -0500 commented answer Glance Identify Failure.. keystone.middleware on Juno

Hey @9lives, I fixed it by adding in auth_port etc as suggested; now I get http 500, I have checked a bunch of posts, my config looks ok, I verified the service, tenant, user, user-role, epg in keystone all is good. still I see http 500. error log @ http://pastebin.com/F5tCJcW5 any ideas? help :)

2014-11-23 13:35:12 -0500 commented answer Glance Identify Failure.. keystone.middleware on Juno

I've been through some other pages on glance error 500 to no avail, I re-installed glance, reconfigured... still no joy... Full output of the glance log is here, looks like an error posting the image..

http://pastebin.com/F5tCJcW5

btw.. a simple glance image-list also returns http 500 error hmm

2014-11-23 13:35:03 -0500 commented answer Glance Identify Failure.. keystone.middleware on Juno

I added the individual auth_host/protocol, why does that work but if i change the auth_url to auth_uri = http://OpenStackController:5000 it doesn't.. anyway, I have a further issue now... see next comment (too big to fit into one)

2014-11-22 01:07:01 -0500 commented answer Glance Identify Failure.. keystone.middleware on Juno

Actually Vic,

I don't see any middleware sections at all in the glance configuration, I wonder if something changed in Juno ? is it under [filter:authtoken].. the documentation makes it look like the port is 35357 ?

Cheers

G

2014-11-22 00:35:52 -0500 commented answer Glance Identify Failure.. keystone.middleware on Juno

Hi Vic,

I don't have a section [authentication] in any of the files in my /etc/glance configs ;(

Would it be under [keystone_authtoken] ? [keystone_authtoken]

auth_uri = http://OpenStackController:5000/v2.0

identity_uri = http://OpenStackController:35357

admin_tenant_name = service etc..

2014-11-21 22:36:00 -0500 commented question Openstack authorization fails (Unauthorized HTTP 401)

I have a similar issue. The glance-api log shows failure on keystone.middleware, the juno documentation doesn't talk about this. I'm 100% certain i followed the steps in the documentation, but for some reason trying to create an image causes this failure.. not sure the other 401s relate to this :(

2014-11-21 22:35:54 -0500 asked a question Glance Identify Failure.. keystone.middleware on Juno

Hi Guys,

I have been trying to install the Juno release, following through the installation guide on docs.openstack.org , I have worked through a few bugs and made it to the glance section; I have completed all the tasks there, however when I try to create an image I get the following error:

root@OpenStackController:/etc/glance# glance image-create --name "cirros-0.3.3-x86_64" --file /tmp/images/cirros-0.3.3-x86_64-disk.img --disk-format qcow2 --container-format bare --is-public True --progress [=============================>] 100% Request returned failure status. Invalid OpenStack Identity credentials.

this looks like an issue with keystone.middleware (see log below), but the guide doesn't have anything about this; it's not really a glance issue, more of a keystone auth issue; I have the correct service, tenant, user and role created, but it simply fails to authenticate when i try to create an image... Any ideas on how to fix this issue....

Cheers

Gary

the log from /var/log/glance/api.log shows :

2014-11-22 00:30:16.553 6997 INFO urllib3.connectionpool [-] Starting new HTTPS connection (1): 127.0.0.1

2014-11-22 00:30:16.554 6997 WARNING keystoneclient.middleware.auth_token [-] Retrying on HTTP connection exception: HTTPSConnectionPool(host='127.0.0.1', port=35357): Max retries exceeded with url: / (Caused by <class 'socket.error'>: [Errno 111] ECONNREFUSED)

2014-11-22 00:30:17.056 6997 INFO urllib3.connectionpool [-] Starting new HTTPS connection (1): 127.0.0.1

2014-11-22 00:30:17.058 6997 WARNING keystoneclient.middleware.auth_token [-] Retrying on HTTP connection 
exception: HTTPSConnectionPool(host='127.0.0.1', port=35357): Max retries exceeded with url: / (Caused by <class 'socket.error'>: [Errno 111] ECONNREFUSED)

2014-11-22 00:30:18.060 6997 INFO urllib3.connectionpool [-] Starting new HTTPS connection (1): 127.0.0.1

2014-11-22 00:30:18.061 6997 WARNING keystoneclient.middleware.auth_token [-] Retrying on HTTP connection exception: HTTPSConnectionPool(host='127.0.0.1', port=35357): Max retries exceeded with url: / (Caused by <class 'socket.error'>: [Errno 111] ECONNREFUSED)

2014-11-22 00:30:20.065 6997 INFO urllib3.connectionpool [-] Starting new HTTPS connection (1): 127.0.0.1

2014-11-22 00:30:20.066 6997 ERROR keystoneclient.middleware.auth_token [-] HTTP connection exception: HTTPSConnectionPool(host='127.0.0.1', port=35357): Max retries exceeded with url: / (Caused by <class 'socket.error'>: [Errno 111] ECONNREFUSED)

2014-11-22 00:30:20.067 6997 WARNING keystoneclient.middleware.auth_token [-] Authorization failed for token

2014-11-22 00:30:20.068 6997 INFO keystoneclient.middleware.auth_token [-] Invalid user token - deferring reject downstream

2014-11-22 00:30:20.132 6997 INFO glance.wsgi.server [-] 10.1.1.30 - - [22/Nov/2014 00:30:20] "POST /v1/images HTTP/1.1" 401 381 3.581391
2014-11-21 17:39:22 -0500 received badge  Supporter (source)