Ask Your Question

C Sasi Kanth's profile - activity

2015-12-03 10:48:11 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-12-03 10:48:11 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-02-25 23:28:57 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-02-25 23:28:57 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-02-25 23:28:57 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-10-14 09:56:17 -0500 asked a question Heat stack creation REST API throws error

Hi,

i am getting following error in the heat-api.log when I have tried to create stack using orchestration v1 REST API(/v1/​{tenant_id}​/stacks)...But I am able to create stack from heat stack-create cli command

2014-10-14 12:07:49.610 6964 ERROR root [-] Exception handling resource: preview() takes exactly 3 arguments (2 given)
2014-10-14 12:07:49.611 6964 DEBUG root [-] JSON response : {"explanation": "The server could not comply with the request since\r\nit is either malformed or otherwise incorrect.\r\n", "code": 400, "error": {"message": "The server could not comply with the request since\r", "traceback": "  File \"/usr/lib/python2.7/dist-packages/heat/common/wsgi.py\", line 676, in __call__\n    request, **action_args)\n  File \"/usr/lib/python2.7/dist-packages/heat/common/wsgi.py\", line 746, in dispatch\n    return method(*args, **kwargs)\n  File \"/usr/lib/python2.7/dist-packages/heat/api/openstack/v1/util.py\", line 36, in handle_stack_method\n    return handler(controller, req, **kwargs)\n", "type": "HTTPBadRequest"}, "title": "Bad Request"} to_json /usr/lib/python2.7/dist-packages/heat/common/wsgi.py:577

One of the error says preview() takes exactly 3 arguments (2 given) Based on the documentation I am passing two value "stack-name" and "template"

Here is the heat template

{
  "AWSTemplateFormatVersion" : "2010-09-09",
  "Description" : "My Heat template",
  "Resources" : {
    "server_port" : {
      "Type" : "OS::Neutron::Port",
      "Properties" : {
        "admin_state_up" : "True",
        "network_id" : "a1a46766-d71f-43e8-9dc2-dcae6e7cffab",
        "security_groups" : ["eb01c0cf-c92b-4d4a-809f-a07d6532aa0e"]
      }
    },
    "floating_ip" : {
      "Type" : "OS::Neutron::FloatingIP",
      "Properties" : {
        "floating_network_id" : "c92c5c3e-742e-4e82-b8be-5efe5fa65f8c",
        "port_id" : { "Ref" : "server_port" }
      }
    },
    "server-1" : {
      "Type" : "OS::Nova::Server",
      "Properties" : {
        "name" : "MyHeat-Instance-5",
        "image" : "23d32109-57b1-4a33-98fd-600b9435d15d",
        "flavor": "m1.tiny",
        "networks" : [{
          "port" : { "Ref" : "server_port" }
        }]
      }
    }
  }
}

Python Script:

data = 'stack_name=MyPythonHeatStack&template='+heatTemplate

reqHeader = {"ContentType":"application/json","User-Agent":"python-apiclient","X-Auth-Token":self.token}
data = data.encode("utf-8")
http = urllib3.PoolManager() 
response = http.urlopen('POST', url, headers=reqHeader,body=data).data
{
    "data": data
}
responseData = response.decode("utf-8")

I am not sure which parameter is missing or format of request parameter. I have used the above similar POST request for getting the token from keystone tokens REST API

Can you please point me what could be the issue ?

Thanks, Sasi

2014-09-20 07:40:40 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-09-19 04:29:23 -0500 received badge  Self-Learner (source)
2014-09-19 04:29:23 -0500 received badge  Teacher (source)
2014-09-18 09:05:39 -0500 asked a question Error 16: Inconsistent filesystem structure while spawning VM using CentOS

Hi,

I have installed openstack 3node setup...Each node is a VM instance running Ubuntu 14.04. I have spawn a VM using vmdk file which will install CentOS 2.6.18 as OS. While loading the CentOS image in the VM console I got the following error "Error 16: Inconsistent filesystem structure " and it stopped installing. C:\fakepath\error.jpg

What could be the reason for the error ? Is there way to fix the problem ?

2014-09-18 08:47:10 -0500 answered a question VM instanance not pingable from external network

Problem got resolved. Issue was that management network and external network are same... due to that when new VM spawned the floating IP are assigned from same network of management network. i.e, two ips from same subnet is assigned to eth0 of network node and qrouter external interface. After creating separate subnet for management and external network VM pingable from external network.

ARP problem in linux if you same subnet in linux: http://serverfault.com/questions/3360...

Thanks to gagarinq9 who was guiding the initial troubleshooting.

2014-09-16 00:53:23 -0500 received badge  Enthusiast
2014-09-15 16:16:27 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

It stops at qg-6c2d3850-7f of qrouter interface...I can see only ARP broadcast packet...but no response

2014-09-15 16:12:22 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

ip netns exec qrouter-bd0aba73-99ba-4d38-9c33-dbf60b041715 tcpdump -e -n -l -i qg-6c2d3850-7f 18:33:13.666529 fa:16:3e:91:f7:47 > ff:ff:ff:ff:ff:ff, ethertype ARP (0x0806), length 42: Request who-has 10.126.243.4 tell 10.126.243.23, length 28

2014-09-15 16:10:58 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

ip netns exec qrouter-bd0aba73-99ba-4d38-9c33-dbf60b041715 tcpdump -e -n -l -i qr-d4e5db97-48 ... 192.168.1.3 > 10.126.243.4: ICMP echo request, id 43521, seq 103, length 64 ... 10.126.243.23 > 192.168.1.3: ICMP host 10.126.243.4 unreachable, length 92

2014-09-15 16:10:21 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

Hi, I have inspected traffic from compute to network node on each interfaces. using the tcpdump commands...ping packet reaches the qrouter...But i can see only ARP broadcast packet at "qg..." in the qrouter...Please see the below comments

2014-09-15 03:28:46 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-09-14 11:11:23 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

One different in the setup was that i am not using separate instance tunnel interface. Instead i was using the Compute and Network node management interface as tunnel interface as well...Will this cause any issue ?

2014-09-14 10:56:01 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

Hi, I am able to ping between Vms in the same network

2014-09-11 08:00:06 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-09-11 04:44:46 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

i can ping the ip through the below command

osnetwork# ip netns exec qrouter-26075d1b-19a8-491c-b532-ca43ba65ef58 ping 10.126.243.10 PING 10.126.243.10 (10.126.243.10) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 10.126.243.10: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.638 ms 64 bytes from 10.126.243.10: icmp_seq=2 ttl=64

2014-09-11 04:26:52 -0500 commented answer VM instanance not pingable from external network

I have added both the security group rules. Could you please clarify that after create the router and attached interfaces(both external gw and internal interface) to the router, i am not able to reach the router external gw ip. What could be the reason for not reaching the router external gw ip ?

2014-09-11 02:29:11 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-09-11 02:06:50 -0500 commented question VM instanance not pingable from external network

Yes. I have added the ICMP security group and Floating IP.

 9bf26a37-eb87-4e72-9144-f535c3ac18dc | DemoInstance | ACTIVE | -          | Running     | Demo-net=192.168.1.3, 10.126.243.19

After attaching the router to the external network i am not able to ping the gateway IP (10.126.243.10)

2014-09-11 01:58:08 -0500 received badge  Student (source)