Ask Your Question

n7rxDE's profile - activity

2017-07-10 07:59:17 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-07-10 07:59:17 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-12-29 05:37:26 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-12-17 16:28:47 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-10-11 03:36:58 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-10-02 06:52:35 -0500 answered a question Cirros bootable but no ubuntu

For now it works, but i dont know why.

System chrashes and i had to restart at all, after that i can start up ubuntu and cirros instance both are working well...

any thoughts where this belongs to ?

2014-10-02 05:32:53 -0500 commented answer Cirros bootable but no ubuntu

new image same problem... on spawning it says on compute log that checksums does not match...

2014-10-02 05:04:30 -0500 commented answer Cirros bootable but no ubuntu

which img file i have to use?

2014-10-02 05:03:21 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-10-02 03:00:53 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-10-01 16:17:39 -0500 commented answer Cirros bootable but no ubuntu

thx first of all, i had used 2gb ram 1vcpu and 20gb flavor for both... works only for cirros, i had thought it should be good enough for ubuntu? i will have a look to your thoughts and hope i find someting

2014-10-01 06:28:22 -0500 asked a question Cirros bootable but no ubuntu

Hey there,

i have a nearly working 3 node icehouse setup with ubuntu server.

my 3 nodes are setup as virtualbox VMs.

I can start the recommended cirros image withe both tiny and small flavor.

But if i try to get an ubuntu image up it returns any time no valid host found.

tried ubuntu 32 bit and 64 bit both in 14.04 version.

my ubuntu images does come from:http://uec-images.ubuntu.com/trusty/current/

any thoughts on this topic would be nice!

UPDATE: nova-compute.log

2014-10-02 11:38:56.144 2184 INFO nova.network.neutronv2.api [req-c2f02e1e-71cf-4370-b28f-b08b4583267b 2b315f1eddbe4d8ca6fe8d51ea5e5e3a f1d56b01ff284d77b2e07e404e28b1ad] [instance: cc2a49e0-73de-4b93-b4ac-52b66405da57] Unable to reset device ID for port None
2014-10-02 11:38:56.283 2184 ERROR nova.compute.manager [req-c2f02e1e-71cf-4370-b28f-b08b4583267b 2b315f1eddbe4d8ca6fe8d51ea5e5e3a f1d56b01ff284d77b2e07e404e28b1ad] [instance: cc2a49e0-73de-4b93-b4ac-52b66405da57] Error: [Errno 32] Corrupted image. Checksum was 90767da1889cf9c5958b082fc317bb47 expected af77e9467d7b71d85ccd064b5b848c60

gr8thx

2014-09-28 07:40:57 -0500 received badge  Teacher (source)
2014-09-28 07:40:57 -0500 received badge  Self-Learner (source)
2014-09-17 02:56:05 -0500 asked a question How to reach Dashboard by WEB/external?

Hello,

i am having a basic 3Node installation of Openstack Icehouse set up with Basic Installtion Guide. All works as Virtual Machines in VirtualBox and all seems working fine.

So now i have 2 Questions.

  1. How can i configure the compute and the controller node to use the external interface of the network node for internet connection?

  2. At the Moment i reach the Dashboard (at Controller 10.10.10.51/horizon) with the Management IP by the Host of my Virtualbox Setup. The Management Interfaces are Host only Interfaces. The Host can communicate to VM! But how can i get to the dashboard of any other pc in the web?

best regards toni

2014-09-17 02:49:15 -0500 answered a question external Net reachable but not the internet!

Changed the nova.conf, and added an iptables rule with MASQUERADE... Getting responses for telnet commands but it is really laggy, but seems to work for now!

2014-09-15 11:40:19 -0500 received badge  Nice Question (source)
2014-09-15 03:56:43 -0500 commented question external Net reachable but not the internet!

I noticed that in my nova.conf the url ends up with v1.1 but in my keystone endpoint list i see v2 for service nova? can this cause the issue... and if so why anything else seems to work fine?!

2014-09-09 08:06:46 -0500 received badge  Student (source)
2014-09-08 04:32:13 -0500 commented answer VM instance can't reach external network. NATed packet not return.

i only can use telnet because of ther is a ping problem with virutalbox or the local pool, the host itself cannot ping web... my os nodes at all cannot ping the web... because of large output plz view my quastion mentioned in 2nd comment, there i have a tcmpdump posted! thx

2014-09-08 03:57:31 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-09-08 03:44:26 -0500 commented question external Net reachable but not the internet!

After some Listening i noticed that the NATed packest by telnet command of instance get back to my demorouter but not to my instance and that my specific log for the metadata proxy at this router is empty! Anyone with ideas?! see question text atop.

2014-09-08 03:15:43 -0500 commented answer VM instance can't reach external network. NATed packet not return.

this is already setup for me it is unbelieable that i can reach other hosts in ext but cannot telnet the web... and for me also NATed packet gets back to the router

2014-09-08 03:05:38 -0500 commented answer VM instance can't reach external network. NATed packet not return.

I noticed that my specific log for the namespace proxy is empty?!

2014-09-07 12:53:01 -0500 commented answer VM instance can't reach external network. NATed packet not return.

here is my question which belongs to that...

https://ask.openstack.org/en/question/46704/does-anyone-have-working-icehouse-3-node-setup-with-neutron-networking-ml2-ovs-gre/ (https://ask.openstack.org/en/question...)

2014-09-07 12:48:51 -0500 commented answer VM instance can't reach external network. NATed packet not return.

i have exactly the same problem, did you have some progress for it? I noticed by some others they have the 169... at its routing table of the demorouter but not for me. How can i manage this and can it be the problem?

2014-09-06 06:05:45 -0500 commented question Cannot ping router tenant gateway by OS Nodes and www by Instance

i am not at cloud atm, but seems that there is in all no connection, maybe bad endpoint or something like this... So maybe take a look at your metadata_agent ini and get sure in use of right passwords and ips!

2014-09-05 05:36:22 -0500 commented question external Net reachable but not the internet!

i can other machines in the 172.29.34.xxx net which one is the physical by pool and the ext-net for Cloud... Gateway was set correctly and i have a floating ip range from .96 up to .99 small but enough for testing. This works all fine. can also ssh ping instance by any other node in pool but no web!

2014-09-05 05:15:53 -0500 edited question external Net reachable but not the internet!

UPDATE:

It seems to work a little bit... I can get response with telnet command but than the ssh gets freeze or something like this... So really hope that it works for now! But within the telnet command it seems at there is a dns problem... telnet does only work with ip but try ping e.g. google.de resolves to correct ip!

ORIGINAL: I had used the basic installation guide for a 3 Node Icehouse Setup using ML2 with OVS as mechanism driver and GRE Tunneling.

Tutorial: http://docs.openstack.org/icehouse/in...

Alll 3 Nodes are setup with Virtualbox and it seem to work nearly fine.

I can establish Instance, can ssh and ping it from any node in my physical net. The instance can ping real nodes in the physical net too.

My problem is the final step to Internet.

I have assigned floating_ips, setup the nova security rules and all other stuff.

There is some issue with virtualbox or the local pool and ping the web.... ping does not work by any VBOX Node and the host itself therefore not by Instance at all... but ping www.google.de does show me the right dns resolution.

Acces to metadata by instance is always good, and all does work but not the last step to get back by the web. Forward ipv4 is always enabled on any node of my setup.

It seems as all does work but this.

Moreover the metadata log of my virtual router is completely empty, in an older router log i can see something, but nothing in this which belongs to my net now.

The 3 Nodes can telnet the web but this does not work for instance with output:

From Instance:
$ telnet www.google.de 80
telnet: can't connect to remote host: Network is unreachable

So does anyone of you have a 3 Node Icehouse setup like me (maybe with Virtualbox, too) that does work and can ping the web and can share his files with me which i have to setup and also not to setup...!

Thanks for your responses!

Instance: telnet 173.194.112.120 80

demorouter tcpdump:

 root@network:~# ip netns exec qrouter-d8455b20-5a2f-4c49-9370-f0648b5ea4f5 tcpdump -nnti any not arp
tcpdump: verbose output suppressed, use -v or -vv for full protocol decode
listening on any, link-type LINUX_SLL (Linux cooked), capture size 65535 bytes
^CIP 172.29.34.90.40587 > 172.29.34.98.22: Flags [P.], seq 3843316346:3843316394, ack 2841661934, win 255, options [nop,nop,TS val 1462078 ecr 32083], length 48
IP 172.29.34.90.40587 > 192.168.1.4.22: Flags [P.], seq 3843316346:3843316394, ack 2841661934, win 255, options [nop,nop,TS val 1462078 ecr 32083], length 48
IP 192.168.1.4.22 > 172.29.34.90.40587: Flags [P.], seq 1:49, ack 48, win 3982, options [nop,nop,TS val 33823 ecr 1462078], length 48
IP 172.29.34.98.22 > 172.29.34.90.40587: Flags [P.], seq 1:49 ...
(more)
2014-09-05 02:28:51 -0500 commented question external Net reachable but not the internet!

i cant ping the outside world, just any other pc in this pool which are on ext-net btw. the physical net in this pool... and there is some issue with ping the web and virutalbox because of this does not work by any node, so i can test it with telnet this does work by all nodes/router not for OS VM

2014-09-05 02:24:26 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-09-04 10:09:02 -0500 received badge  Popular Question (source)