Ask Your Question

gaurav.mittal's profile - activity

2018-08-30 06:52:26 -0500 received badge  Famous Question (source)
2018-08-30 06:52:26 -0500 received badge  Notable Question (source)
2018-07-09 03:50:38 -0500 received badge  Famous Question (source)
2018-07-06 23:13:10 -0500 commented answer Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

Thanks a lot for all the help. But do you suggest me go reflash the OS and install the again. I still have another issue where i am not able to add an OVA file in the images from dashboard. An unexpected error has occurred. Try refreshing the page. If that doesn't help, contact your local administr

2018-07-06 22:29:16 -0500 received badge  Notable Question (source)
2018-07-06 21:59:11 -0500 received badge  Scholar (source)
2018-07-06 21:58:52 -0500 commented answer Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

I did the sam execution and it worked. But I had a question... How do you learn all this to debug and fix. I have attached the exection output. Please have a look if possible.

2018-07-06 09:44:32 -0500 commented question Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

I have updated in my question. Also uploaded the log file.

2018-07-06 09:38:32 -0500 received badge  Popular Question (source)
2018-07-06 07:13:23 -0500 commented question Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

Error in the nova-compute.log ERROR nova.scheduler.client.report [req-37c7a3df-ad11-41f5-8f34-e144a1a008e4 - - - - -] [req-ead2866f-9a4e-4cee-9151-026d69a6a136] Failed to create resource provider record in placement API for UUID 3c73b479-32a0-4ae2-a46c-ba35cda98d54. Got 409: {"errors": [{"status":

2018-07-06 00:09:10 -0500 commented answer Openstack pike: No valid host was found. There are not enough hosts available. - code 500

HI,

I am also getting the sam error in Openstack Queen. I am creating the first instance with cirrios image that comes by default. I have 1.6TB of disk and 54GB ram and 16 CPU. but the smalles instance also is giving the problem.

I am using the local disk and not the storage. Kindly suggest.

2018-07-05 04:30:28 -0500 commented question Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

On the same server we have OCATA installed and everything was working fine. we were able to create multiple instances. But now i have newly installed queen after flashing the server again with the same OS.

I am suspecting some configuration issue, Can you kindly help.

2018-07-05 04:29:07 -0500 commented question Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

Thanks a lot for replying. But this is the first VM that I am creating after the Pack stack is installed. Resources wise we have 16CPU and 64 GB RAM and 1.6T disk visible in Openstack Console.

And we are creating a VM with 2 CPU, 10GB RAM and 50 GB HDD.

2018-07-05 00:56:45 -0500 asked a question Openstack queen instance creation error - No valid host was found.

Hi,

I have Del R603 Server with 16 CPU 64GB RAM and 600GB - 3NOS HDD.

I have 2 interfaces em1 and em2 having the network interface as 10.211.5.111 and 10.211.15.111.

I have installed the packstack queen using the following command.

systemctl stop firewalld
systemctl disable firewalld
systemctl stop NetworkManager
systemctl disable NetworkManager

yum upgrade -y
yum install -y centos-release-openstack-queen
yum install -y openstack-packstack
yum install -y python-openstackclient

Using the Answer file i have installed the openstack. Installation completed successfully. Now when I try to create a Instance and its giving error as No valid host was found.

Message New - Error - in compute.log

2018-07-06 18:31:57.096 3227 ERROR nova.scheduler.client.report [req-37c7a3df-ad11-41f5-8f34-e144a1a008e4 - - - - -] [req-877fa231-f216-4a58-aa88-ca0cbacf4bee] Failed to create resource provider record in placement API for UUID 3c73b479-32a0-4ae2-a46c-ba35cda98d54. Got 409: {"errors": [{"status": 409, "request_id": "req-877fa231-f216-4a58-aa88-ca0cbacf4bee", "detail": "There was a conflict when trying to complete your request.\n\n Conflicting resource provider name: openstack already exists.  ", "title": "Conflict"}]}.
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager [req-37c7a3df-ad11-41f5-8f34-e144a1a008e4 - - - - -] Error updating resources for node openstack.: ResourceProviderCreationFailed: Failed to create resource provider openstack
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager Traceback (most recent call last):
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/manager.py", line 7284, in update_available_resource_for_node
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     rt.update_available_resource(context, nodename)
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/resource_tracker.py", line 680, in update_available_resource
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     self._update_available_resource(context, resources)
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo_concurrency/lockutils.py", line 274, in inner
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     return f(*args, **kwargs)
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/resource_tracker.py", line 704, in _update_available_resource
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     self._init_compute_node(context, resources)
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/resource_tracker.py", line 561, in _init_compute_node
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     self._update(context, cn)
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/compute/resource_tracker.py", line 878, in _update
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     inv_data,
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/__init__.py", line 68, in set_inventory_for_provider
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     parent_provider_uuid=parent_provider_uuid,
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/__init__.py", line 37, in __run_method
2018-07-06 18:31:57.097 3227 ERROR nova.compute.manager     return getattr ...
(more)
2017-08-04 07:29:34 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-08-04 05:36:24 -0500 commented question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

Can you please kindly share the commands to check the instances in DB.

2017-08-04 03:49:07 -0500 commented question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

I do not have multiple projects. every thing is running in admin Project. I have not even installed the demo project.

2017-08-04 02:49:05 -0500 commented answer Cannot delete instances using "nova delete <instance id>"

Yes that is existing and I have also verified the configuration and everything is OK.

2017-08-04 01:12:27 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-08-03 23:55:17 -0500 commented question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

After doing this also i am not able to fix the issue. [root@openstack ~(keystone_admin)]# nova reset-state --active 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e Reset state for server 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e failed: No server with a name or ID of '660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e' exists.

2017-08-03 23:54:32 -0500 commented question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

[root@openstack ~(keystone_admin)]# /sbin/service rabbitmq-server start Redirecting to /bin/systemctl start rabbitmq-server.service [root@openstack ~(keystone_admin)]#

2017-08-03 23:54:15 -0500 commented question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

[root@openstack ~(keystone_admin)]# systemctl restart openstack-nova-compute [root@openstack ~(keystone_admin)]# /sbin/service rabbitmq-server stop Redirecting to /bin/systemctl stop rabbitmq-server.service [root@openstack ~(keystone_admin)]#

2017-08-03 23:49:44 -0500 commented question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

Thanks a lot for the answer. Below is output as requested.

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova show 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e
ERROR (CommandError): No server with a name or ID of '660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e' exists.
[root@openstack ~(keystone_admin)]#
2017-08-03 23:28:33 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-08-03 21:40:59 -0500 asked a question Nova List shows instances but dashboard does not show any instance

Hi,

I am using Openstack OCATA and i am seeing a veired issue. IN the dashboard page in instances tab i do not see any instances. Sometime on refreshing the page it lists the instances and immediately it vanishes from the page.

But when I run the CLI command Nova list I see the instances.

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova list
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
| ID                                   | Name           | Status | Task State | Power State | Networks |
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
| 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e | vm1-dns-server | BUILD  | scheduling | NOSTATE     |          |
| 93cb7637-10f3-4dd9-b1b2-66f236fee6c6 | vm1-vid        | BUILD  | scheduling | NOSTATE     |          |
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
[root@openstack ~(keystone_admin)]#

I also see that the all the services are running.

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova service-list
+----+------------------+-----------+----------+---------+-------+----------------------------+-----------------+
| Id | Binary           | Host      | Zone     | Status  | State | Updated_at                 | Disabled Reason |
+----+------------------+-----------+----------+---------+-------+----------------------------+-----------------+
| 6  | nova-cert        | openstack | internal | enabled | up    | 2017-08-04T02:23:49.000000 | -               |
| 7  | nova-conductor   | openstack | internal | enabled | up    | 2017-08-04T02:23:46.000000 | -               |
| 9  | nova-scheduler   | openstack | internal | enabled | up    | 2017-08-04T02:23:48.000000 | -               |
| 10 | nova-consoleauth | openstack | internal | enabled | up    | 2017-08-04T02:23:47.000000 | -               |
| 11 | nova-compute     | openstack | nova     | enabled | up    | 2017-08-04T02:23:52.000000 | -               |
+----+------------------+-----------+----------+---------+-------+----------------------------+-----------------+
[root@openstack ~(keystone_admin)]#

I tried to make the state as active that also fails.

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova reset-state --active 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e
Reset state for server 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e failed: No server with a name or ID of '660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e' exists.
ERROR (CommandError): Unable to reset the state for the specified server(s).
[root@openstack ~(keystone_admin)]#

I try to delete the instance that also fails.

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova delete 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e
No server with a name or ID of '660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e' exists.
ERROR (CommandError): Unable to delete the specified server(s).
[root@openstack ~(keystone_admin)]#

Its a fresh installation of open stack where there are no changes done to the open stack.

Below is what I see in nova-api.log file.

2017-08-04 08:10:49.463 7172 INFO nova.osapi_compute.wsgi.server [req-ef41af4b-750a-420e-a3dd-039b1230ef66 5e4ba6d6245a443984e2a77c3dce44e4 fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 - default default] 10.211.2.21 "GET /v2.1/fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 HTTP/1.1" status: 404 len: 331 time: 0.2152889
2017-08-04 08:10:49.480 7172 INFO nova.osapi_compute.wsgi.server [req-5f83745f-5f57-4edc-ae27-4454d75bb137 5e4ba6d6245a443984e2a77c3dce44e4 fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 - default default] 10.211.2.21 "GET /v2.1/ HTTP/1.1" status: 200 len: 718 time: 0.0143678
2017-08-04 08:10:49.784 7172 INFO nova.api.openstack.wsgi [req-45177972-55b1-43eb-ad00-8777e2db43ad 5e4ba6d6245a443984e2a77c3dce44e4 fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 - default default] HTTP exception thrown: Instance 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e could not be found.
2017-08-04 08:10:49.786 7172 INFO nova.osapi_compute.wsgi.server [req-45177972-55b1-43eb-ad00-8777e2db43ad 5e4ba6d6245a443984e2a77c3dce44e4 fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 - default default] 10.211.2.21 "GET /v2.1/fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9/servers/660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e HTTP/1.1" status: 404 len: 468 time: 0.0527210
2017-08-04 08:10:50.005 7172 INFO nova.osapi_compute.wsgi.server [req-7df76658-f809-48b7-91a6-89087284bef9 5e4ba6d6245a443984e2a77c3dce44e4 fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 - default default] 10.211.2.21 "GET /v2.1/fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9/servers?name=660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e HTTP/1.1" status: 200 len: 349 time: 0.2119131
2017-08-04 08:10:50.208 7172 INFO nova.osapi_compute.wsgi.server [req-425d59a6-cfee-45ba-b622-d3acbc9778a1 5e4ba6d6245a443984e2a77c3dce44e4 fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9 - default default] 10.211.2.21 "GET /v2.1/fd0d6b9655a74a439e77b40a4705b6b9/servers?name=660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e HTTP/1.1" status: 200 len: 349 time: 0.1964431

Any help will be highly appreciated.

Gaurav

2017-08-03 21:23:01 -0500 commented answer Failed to remove instance using nova delete command

In my case all the services are up, but still i am not able to reset the state to active. It gives error.

2017-08-03 09:47:25 -0500 answered a question Cannot delete instances using "nova delete <instance id>"

I am using the ocata on centos 7 and i am also getting the same error. Kindly help

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova list
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
| ID                                   | Name           | Status | Task State | Power State | Networks |
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
| 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e | vm1-dns-server | BUILD  | scheduling | NOSTATE     |          |
| 93cb7637-10f3-4dd9-b1b2-66f236fee6c6 | vm1-vid        | BUILD  | scheduling | NOSTATE     |          |
+--------------------------------------+----------------+--------+------------+-------------+----------+
[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova delete 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e
No server with a name or ID of '660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e' exists.
ERROR (CommandError): Unable to delete the specified server(s).
[root@openstack ~(keystone_admin)]#

[root@openstack ~(keystone_admin)]# nova reset-state --active 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e
Reset state for server 660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e failed: No server with a name or ID of '660b33fd-6f3f-4505-bba6-eccd35fe3e6e' exists.
ERROR (CommandError): Unable to reset the state for the specified server(s).
[root@openstack ~(keystone_admin)]#
2017-07-24 20:39:37 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-07-24 11:03:12 -0500 received badge  Editor (source)
2017-07-24 10:58:37 -0500 commented answer instance is not able to ping the internet but able to ping the openstack server

security groups are updated. After that I am able to ping the openstack server (10.211.2.21) from inside the instance (having public ip as 10.211.2.32) and vice versa. But problem is pinging the internet or the public IP Gateway is not working from instance. can see the group in the main listing

2017-07-24 10:58:37 -0500 received badge  Commentator
2017-07-24 07:54:23 -0500 asked a question instance is not able to ping the internet but able to ping the openstack server

Hi,

I have installed the packstact ocata. I have manually created the public network which is in the same network my dashboard runs.

Dashboard URL: http://10.211.2.21/dashboard/auth/login/?next=/dashboard/

I have also created the private network and also a router. After launching the cirros instance and assigning the floating IP, it has taken the IP as 10.211.2.32.

From the Openstack server (10.211.2.21) I am able to ping the floating IP 10.211.2.32 and also login via SSH.

[root@openstack ~]# ssh cirros@10.211.2.32
cirros@10.211.2.32's password:
$ hostname
cirros
$

My Openstack server (10.211.2.21) is able to ping the internet as below.

[root@openstack ~]# ping google.com
PING google.com (216.58.220.46) 56(84) bytes of data.
64 bytes from maa03s18-in-f14.1e100.net (216.58.220.46): icmp_seq=1 ttl=52 time=31.8 ms
64 bytes from maa03s18-in-f14.1e100.net (216.58.220.46): icmp_seq=2 ttl=52 time=32.4 ms
^C
--- google.com ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 1001ms
rtt min/avg/max/mdev = 31.888/32.150/32.413/0.317 ms
[root@openstack ~]# ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=56 time=27.9 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=56 time=28.0 ms
^C
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 1001ms
rtt min/avg/max/mdev = 27.952/27.979/28.006/0.027 ms
[root@openstack ~]# cat /etc/resolv.conf

nameserver 172.17.33.64
[root@openstack ~]#

But when I try to do it from the instance (10.211.2.32) I am not able to ping the internet.

$ cat /etc/resolv.conf
nameserver 10.10.10.2
$ ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes
^C
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
14 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss
$ ping 10.211.2.254
PING 10.211.2.254 (10.211.2.254): 56 data bytes
^C
--- 10.211.2.254 ping statistics ---
41 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss
$
$ ifconfig -a
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr FA:16:3E:7F:EB:01
          inet addr:10.10.10.10  Bcast:10.10.10.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::f816:3eff:fe7f:eb01/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1450  Metric:1
          RX packets:832 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:681 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:78362 (76.5 KiB)  TX bytes:68828 (67.2 KiB)

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr ...
(more)
2017-07-18 05:50:04 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-07-04 04:37:13 -0500 commented answer Volume creation with size more than 20GB is failing in OCATA

Now the problem is i am not able to add the other lvm to increase the space. Can some one point to the documentation how to increase the volume size.

2017-07-04 03:54:40 -0500 received badge  Notable Question (source)