crazik's profile - activity

2019-01-13 06:11:13 -0600 received badge  Famous Question (source)
2018-07-04 10:10:59 -0600 received badge  Famous Question (source)
2018-06-13 12:38:41 -0600 received badge  Notable Question (source)
2018-06-13 12:38:41 -0600 received badge  Popular Question (source)
2018-05-24 03:59:39 -0600 commented answer Problem connecting external host to vxlan

Correct, it's a neutron issue only.
No iptables on both ends, SG permits all. rp_filter =1.

Anyway, I switched to the VLANs.

2018-05-24 03:57:02 -0600 answered a question Problem connecting external host to vxlan

I changed network type from VXLAN to VLAN everything is working as expected.
I have no more time for VXLAN debugging, but it might be worth to solve this in a further time.

2018-05-23 06:29:20 -0600 commented question Problem connecting external host to vxlan

You mean Octavia manager/api, or Amphoras? I thought that only Amphoras live there. As I said - I saw many configuration examples for similar design, but based on OVS, not linuxbridge.

2018-05-23 05:02:55 -0600 commented answer [glance] is it possible to create image (raw) from volume directly in ceph?

Thank you!

2018-05-23 05:01:38 -0600 asked a question Problem connecting external host to vxlan

What I need: connect external host to the neutron VXLAN subnet (for Octavia deployment).
What I did:

  • created network&subnet on neutron
  • spawned OpenStack VM with this subnet
  • created vxlan-ID interface on my external host with static address from neutron subnet
    (ip link add vxlanXX type vxlan id XX dev br0.yy dstport 0, and so on..)

What happens:

  • when I ping subnet ha-router from external host, there is no effect
  • when I ping external host from neutron namespace for this qrouter, ping starts to work in a few seconds on both sides.
  • when I try to ping any nova instance inside this subnet, there is no connection
  • when I add routing to this subnet via neutron ha-router (x.x.x.1), I got redirects, but still no connection
  • when I login to the nova instance and add exclusive routing to the my external instance via ha-router, then pings starts working on both sides.

I need to make it working without adding additional routings, or find a way to automatically add them to the newly created Openstack's VMs.
Probably I did some mistakes in above config, so please help me to find a proper way to do that.
All examples I found are about connecting OpenStack subnets with OVS, which I can't use.

Environment:

  • Ubuntu Xenial
  • OpenStack Queens
  • Neutron with LinuxBridge Agents
2018-04-17 23:51:43 -0600 received badge  Notable Question (source)
2018-04-13 07:53:35 -0600 received badge  Popular Question (source)
2018-04-13 02:22:48 -0600 commented question Nova instance crash after reattaching volume

And on ceph monitor: logs from cinder node: e11 handle_command mon_command({ " p r e f i x " : " d f " , " f o r m a t " : " j s o n " } v 0) v1

2018-04-13 02:22:25 -0600 commented question Nova instance crash after reattaching volume

@eblock, @Deepa: kernel: qemu-system-x86[30720]: segfault at 100 ip 000056258ba78144 sp 00007fca010c1eb0 error 4 in qemu-system-x86_64[56258b47a000+842000] libvirtd: Unable to remove drive drive-virtio-disk1 [...] after failed qemuMonitorAddDevice

2018-04-12 07:29:33 -0600 asked a question Nova instance crash after reattaching volume

I recently realized, that there is problem with my demo installation (Ocata) I have ceph-backed instances (boot from volume only, no ephemerals).
When I create a new empty volume, attach, detach and attach again - in most cases instance crashes. Sometimes with second or third try. In a few cases it was already at first attach.

Looks like bug in qemu/libvirt connected with Ceph storage.

Anyone had something similar?

2018-04-05 01:50:31 -0600 received badge  Famous Question (source)
2018-01-19 10:46:23 -0600 received badge  Notable Question (source)
2017-12-18 09:05:23 -0600 received badge  Popular Question (source)
2017-12-15 04:03:48 -0600 received badge  Enthusiast
2017-12-14 05:00:26 -0600 received badge  Supporter (source)
2017-12-14 04:47:04 -0600 received badge  Scholar (source)
2017-12-14 04:31:04 -0600 asked a question [cinder][ceph] create image from volume without conversion

I have Ocata with Ceph-backed glance and cinder. When I want to create an image from existing volume, cinder is downloading volume from ceph into conversion dir, then uploading it again into ceph backend.

Is it possible to not use any conversion and directly copy data between ceph pools?

Exactly in the same way, as cinder is creating volumes from images, which is an atomic operation. I use only RAW images.

2017-12-13 14:00:08 -0600 received badge  Editor (source)
2017-12-13 07:51:20 -0600 asked a question [glance] is it possible to create image (raw) from volume directly in ceph?

I have Ocata with Ceph-backed glance and cinder. When I want to create an image from existing volume, glance is downloading volume from ceph into conversion dir, then uploading it again into ceph backend.

Is it possible to not use any conversion and directly copy data between ceph pools? Exactly in the same way, as cinder is creating volumes from images.

2017-11-15 05:27:35 -0600 received badge  Famous Question (source)
2017-06-01 14:59:20 -0600 received badge  Notable Question (source)
2017-05-04 14:56:51 -0600 received badge  Popular Question (source)
2017-04-28 03:27:21 -0600 commented answer Neutron doesn't know what lbaas is

@milo22: I have the same issue, maybe you resolved that already?

2017-04-26 05:29:31 -0600 commented answer Is there any document describing Octavia installation (not devstack)?

I expected a bit better docs, including full commands, configuration, listing packages needed for installation, like the other docs about configuring other neutron services/agents.

2017-04-26 01:48:11 -0600 received badge  Organizer (source)
2017-04-25 10:14:14 -0600 asked a question Is there any document describing Octavia installation (not devstack)?

Hi, I wanted to configure LBaaS in my Ocata installation, but I am not able to find any usable document describing how to install Octavia from scratch on Ubuntu-based systems, when not using devstack.

For now, I used haproxy backed configuration, but I am really looking for fully packaged Octavia version.