Ask Your Question

zoubayer's profile - activity

2017-10-29 12:02:07 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-10-29 12:02:07 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-10-29 12:02:07 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-07-31 19:01:07 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-07-26 07:04:34 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-06-12 02:31:11 -0500 asked a question cinder-volume is down

hello everyone ,
i installed openstack newton on 4 nodes . i have installed controller , object and block storage under hyperV and compute under VmWare . every thing was going good till i got a problem with router it cant reach my real network . As a sollution i migrated the controller , object and block storage node under vmWare .once i did that the problem was fixed but i got cinder-volume ( blockstorage ) down .
the real problem here is the driver . i tryed to change it from LVMVolumeDriver to LVMISCIDriver . the service turn to up but i still got errors . the driver is deprecated and it wont work for newton version .
so i should work with LVMVolume driver . what changes i should do to make it work again

2017-06-06 03:46:17 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-06-02 08:41:16 -0500 asked a question where can i find a cloud image of ubuntu (DESKTOP) ?

hi everyone , i finished installing openstack newton and everything works good ! i would love to ask if anyone have a website in which i can find a cloud image of ubuntu DESKTOP .
i tried to install ubuntu 16.04 lts.iso ( not a cloud image ) but it keeps demanding installation after reboot like i have nothing done .
i need a desktop version in which i can run a cloud config script .
best regards

2017-05-31 06:33:01 -0500 asked a question how to nest a shell script in cloud init file ?

hi everyone , i would love to write a shell script in a cloud config i tried to use write_file but it seems like it doesnt recognize the path or something anyway it doesnt work here what i have done :

cloud-config

password: mypassword
chpasswd: { expire: False }
ssh_pwauth: True
package_upgrade: true
package_reboot_if_required: true
runcmd:
- touch /home/ubuntu/script.sh
- apt-get update
- curl -fsSL https://get.docker.com/ | sh
- curl -fsSL https://get.docker.com/gpg | sudo apt-key add -
write_files:
- content: |
#!/bin/bash
my script
path: /home/ubuntu/script.sh
permissions: '0755'

2017-05-29 02:17:18 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-05-19 16:40:28 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-05-19 04:44:06 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-05-19 03:07:11 -0500 commented answer VM can't access internet

i can :
1/ ping the router from a VM on the tenant network
2/ access the internet from a VM on the provider NW
but i cant :
1/ access internet from a VM on the tenant NW
2/ ping the router from a VM on the provider NW

2017-05-19 02:35:49 -0500 answered a question VM can't access internet

hi Bernd,
infact i followed openstack newton documentation where neutron is configured in controller node and compute node there are no more network node in its architecture !
and yes i can ping the router from the VM !
so let me give you more details ! last night i reached internet when i created a VM attached directly to provider network. and from this VM i coudnt ping the router address.
why cant my router ping my provider network !

2017-05-19 02:15:39 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-05-18 07:38:08 -0500 answered a question VM can't access internet

hi Bernd ,
i used 4 nodes ( controller , compute , object storage and block storage ) , infact i followed the official documentation of openstack newton : i am using linuxbridge . i tryed to create a vm directly on the provider network using cirros image and at first it uses dhcp but when i execute ifconfig it is not configured , once i configure it it works and internet as well . my problem now is i need to make it work on selfservice network . and this is my neutron.conf ( controller node )

[DEFAULT]   
core_plugin = ml2   
service_plugins = router  
allow_overlapping_ips = True   
transport_url = rabbit://openstack:password@controller   
auth_strategy = keystone   
notify_nova_on_port_status_changes = True    
notify_nova_on_port_data_changes = True    
[database]  
connection = mysql+pymysql://neutron:password@controller/neutron  

[keystone_authtoken]

auth_uri = http://controller:5000   
auth_url = http://controller:35357   
memcached_servers = controller:11211    
auth_type = password   
project_domain_name = Default   
user_domain_name = Default   
project_name = service    
username = neutron     
password = password  
[nova]    
auth_url = http://controller:35357   
auth_type = password    
project_domain_name = Default   
user_domain_name = Default    
region_name = RegionOne    
project_name = service    
username = nova    
password = password

this is my ml12_conf.ini

[ml2]   
type_drivers = flat,vlan,vxlan   
tenant_network_types = vxlan    
mechanism_drivers = linuxbridge,l2population   
extension_drivers = port_security    

[ml2_type_flat]   
flat_networks = provider   

[ml2_type_vxlan]    
vni_ranges = 1:1000

this is my linux bridge conf ( on controller i have eth0 for managment end eth1 with no address assigned to it )

[linux_bridge]   

physical_interface_mappings = provider:eth1   
[securitygroup]   
enable_security_group = True   
firewall_driver = neutron.agent.linux.iptables_firewall.IptablesFirewallDriver  
[vxlan]   
enable_vxlan = True   
local_ip = managment ip   
l2_population = True
2017-05-18 06:15:35 -0500 asked a question error while launching an instance

hi everyone , i installed openstack newton multinodes , when creating an instance i noticed some errors in the log perhaps these errors are the reason why i cant ping to internet

info: initramfs: up at 1.49
GROWROOT: CHANGED: partition=1 start=16065 old: size=64260 end=80325 new: size=2072385,end=2088450
info: initramfs loading root from /dev/vda1
info: /etc/init.d/rc.sysinit: up at 1.66
info: container: none
Starting logging: OK
modprobe: module virtio_blk not found in modules.dep
modprobe: module virtio_net not found in modules.dep
WARN: /etc/rc3.d/S10-load-modules failed
Initializing random number generator... done.
Starting acpid: OK
cirros-ds 'local' up at 1.82
no results found for mode=local. up 1.92. searched: nocloud configdrive ec2
Starting network...
udhcpc (v1.20.1) started
Sending discover...
Sending select for 172.168.1.11...
Lease of 172.168.1.11 obtained, lease time 86400
route: SIOCADDRT: File exists
WARN: failed: route add -net "0.0.0.0/0" gw "172.168.1.1"
cirros-ds 'net' up at 2.04
checking http://169.254.169.254/2009-04-04/ins...
failed 1/20: up 2.06. request failed
failed 2/20: up 14.22. request failed
failed 3/20: up 26.24. request failed
failed 4/20: up 38.27. request failed
failed 5/20: up 50.29. request failed
failed 6/20: up 62.31. request failed
failed 7/20: up 74.33. request failed
failed 8/20: up 86.36. request failed
failed 9/20: up 98.38. request failed
failed 10/20: up 110.40. request failed
failed 11/20: up 122.42. request failed
failed 12/20: up 134.45. request failed
failed 13/20: up 146.47. request failed
failed 14/20: up 158.49. request failed
failed 15/20: up 170.52. request failed
failed 16/20: up 182.54. request failed
failed 17/20: up 194.56. request failed
failed 18/20: up 206.58. request failed
failed 19/20: up 218.61. request failed
failed 20/20: up 230.64. request failed
failed to read iid from metadata. tried 20
no results found for mode=net. up 242.66. searched: nocloud configdrive ec2
failed to get instance-id of datasource

2017-05-18 06:07:24 -0500 asked a question VM can't access internet

Hi everyone , i installed openstack newton and after creating networks ( provider and selfserver ) i still can't ping my router interface and thats why i cant access internet for my VMs .

hi Bernd ,
i used 4 nodes ( controller , compute , object storage and block storage ) , infact i followed the official documentation of openstack newton : i am using linuxbridge . i tryed to create a vm directly on the provider network using cirros image and at first it uses dhcp but when i execute ifconfig it is not configured , once i configure it it works and internet as well . my problem now is i need to make it work on selfservice network . and this is my neutron.conf ( controller node )

[DEFAULT]   
core_plugin = ml2   
service_plugins = router  
allow_overlapping_ips = True   
transport_url = rabbit://openstack:password@controller   
auth_strategy = keystone   
notify_nova_on_port_status_changes = True    
notify_nova_on_port_data_changes = True    
[database]  
connection = mysql+pymysql://neutron:password@controller/neutron  

[keystone_authtoken]

auth_uri = http://controller:5000   
auth_url = http://controller:35357   
memcached_servers = controller:11211    
auth_type = password   
project_domain_name = Default   
user_domain_name = Default   
project_name = service    
username = neutron     
password = password  
[nova]    
auth_url = http://controller:35357   
auth_type = password    
project_domain_name = Default   
user_domain_name = Default    
region_name = RegionOne    
project_name = service    
username = nova    
password = password

this is my ml12_conf.ini

[ml2]   
type_drivers = flat,vlan,vxlan   
tenant_network_types = vxlan    
mechanism_drivers = linuxbridge,l2population   
extension_drivers = port_security    

[ml2_type_flat]   
flat_networks = provider   

[ml2_type_vxlan]    
vni_ranges = 1:1000

this is my linux bridge conf ( on controller i have eth0 for managment end eth1 with no address assigned to it )

[linux_bridge]   

physical_interface_mappings = provider:eth1   
[securitygroup]   
enable_security_group = True   
firewall_driver = neutron.agent.linux.iptables_firewall.IptablesFirewallDriver  
[vxlan]   
enable_vxlan = True   
local_ip = managment ip   
l2_population = True
2017-05-17 07:39:57 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-05-17 00:27:10 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-05-16 15:57:48 -0500 received badge  Student (source)
2017-05-16 06:15:33 -0500 answered a question can't ping my router

hi , i fixed the error infact it was because of the hypervisor i am deploying openstack on .my controller node was deployed on hyperV and the compute node was deployed on VMware so i migrate my controller to vmware and now it is working thanks everyone

2017-05-16 02:41:47 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-05-16 02:41:45 -0500 received badge  Enthusiast
2017-05-15 15:59:38 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-05-15 05:02:49 -0500 answered a question how do i run a script from Horizon

its been a while that i resolve that maybe someone else would love to know that , when creating a VM there is a configuration tab you can add your script there

2017-05-15 04:59:46 -0500 asked a question can't ping my router

hi everyone i installed openstack newton and i created 2 networks (provider and selfservice network ) . then i created a router but the problem is i still cant ping my router interface from my controller node and compute node . i need internet in my VM to test my script

2017-04-25 04:59:33 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-04-24 02:17:04 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-04-21 10:59:30 -0500 received badge  Popular Question (source)
2017-04-21 10:16:18 -0500 commented answer how to install docker as root ?

thanks a lot . and what if i want to add a shell scipt inside ! do i have to put shell: /bin/bash and then past my code ? ( so sorry this my first time using cloud config )

2017-04-21 06:04:54 -0500 asked a question how to install docker as root ?

hi everyone , i would love to install docker in a cloud config file but i cant pass to root ! by the way i have first to set a password for my VM because i cant access my ubuntu vm if i dont here is my code

#cloud-config
password: mypassword
chpasswd: { expire: False }
ssh_pwauth: True
runcmd:
  - sudo -s
    apt-key adv --keyserver hkp://p80.pool.sks-keyservers.net:80 --recv-keys 58118E89F3A912897C070ADBF76221572C52609D
    echo "deb https://apt.dockerproject.org/repo ubuntu-xenial main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/docker.list
    apt-get update
    apt-get install -y docker-engine
    usermod -aG docker ubuntu
2017-04-20 05:09:27 -0500 received badge  Notable Question (source)
2017-04-18 11:27:46 -0500 commented answer when launching an instance , is it possible to add a script that contain docker installation ?

Hi Eduardo, Thank you for your interest , infact i 've seen it and i thought it was only for infrastructure ressources . now that i know it support packages too i will test it and hopefully it works . thanks again

2017-04-18 11:23:16 -0500 received badge  Supporter (source)
2017-04-18 11:21:25 -0500 received badge  Scholar (source)
2017-04-18 06:04:53 -0500 edited question when launching an instance , is it possible to add a script that contain docker installation ?

hi everyone, i installed openstack newton multi-nodes (4 nodes ) and i am asking if it is possible to add a script containing instruction to install docker and running some containers after installing docker from launch instance interface ( configuration tab ) . thank you