Ask Your Question

schlitzered's profile - activity

2018-05-23 02:34:18 -0500 received badge  Notable Question (source)
2018-05-23 02:34:18 -0500 received badge  Famous Question (source)
2016-12-25 19:56:54 -0500 received badge  Popular Question (source)
2016-12-20 03:59:17 -0500 asked a question SNAT DVR not working, missing iptables rules?

Hey, i have setup a newton/centos7.3 based installation in my lab at home, using Openvswitch/DVR

as far as i can tell, tenant network traffic to external networks is not working. FIP & provider network traffic is working fine for vm´s.

i tried to dig a little deeper into this, and i am pretty sure that for some reasons the SNAT rules on the network/controller nodes are not created for the snat router instance. at least i am able to see traffic flowing to the snat router, but no traffic leaving the router at all.

i have created a detailed description of my home cluster and put it on pastebin. it includes all configuration files of all nodes, and the output of ip netns stuff, as well as iptables rules from all nodes.

here is the pastebin link: http://pastebin.com/hw5MGsLJ

i am pretty stranded right now, as i have no clue what is going wrong with my DVR SNAT setup.

2016-09-29 03:04:36 -0500 received badge  Nice Question (source)
2016-09-29 03:04:33 -0500 received badge  Good Answer (source)
2016-09-29 03:04:16 -0500 received badge  Famous Question (source)
2016-09-12 03:33:55 -0500 received badge  Notable Question (source)
2016-09-12 03:33:12 -0500 received badge  Nice Answer (source)
2016-09-12 03:33:09 -0500 received badge  Student (source)
2016-09-02 10:14:55 -0500 received badge  Popular Question (source)
2016-08-23 09:32:55 -0500 received badge  Self-Learner (source)
2016-08-23 09:32:55 -0500 received badge  Teacher (source)
2016-08-08 15:24:36 -0500 answered a question python openstacksdk, how to authorite?

i guess i have found a solution myself, it works with:

 auth_args = {
    'auth_url': 'http://controller.infra.example.com:35357/v3',
    'project_name': 'admin',
    'user_domain_name': 'default',
    'project_domain_name': 'default',
    'username': 'admin',
    'password': 'XeG3saiKhewai9Ahid6Aajo8',
}

but can anyone explain why? is the documentation simply wrong? i also have to add both "project_domain_name" and "user_domain_name" this looks somehow redundant. can anyone please explain why it is that way?

2016-08-08 14:57:58 -0500 asked a question python openstacksdk, how to authorite?

hey, i trying to connect via the openstacksdk python lib, following this guide: http://developer.openstack.org/sdks/p...

here is my code:

from openstack import connection

if __name__ == '__main__':

    auth_args = {
        'auth_url': 'http://controller.infra.example.com:35357/v3',
        'project_name': 'admin',
        'username': 'admin',
        'password': 'PASSWORD',
    }
    conn = connection.Connection(**auth_args)
    conn.authorize()

but i only get this exception:

openstack.exceptions.HttpException: HttpException: Expecting to find domain in project - the server could not comply with the request since it is either malformed or otherwise incorrect. The client is assumed to be in error.

the command line client is working fine, with the very same credentials.

this is a installation based on this documentation: http://docs.openstack.org/mitaka/inst...

what am i doing wrong?