Ask Your Question

Zoltan's profile - activity

2014-09-26 03:22:24 -0600 received badge  Good Question (source)
2013-09-13 12:57:37 -0600 received badge  Famous Question (source)
2013-08-30 04:57:24 -0600 received badge  Notable Question (source)
2013-08-23 15:40:56 -0600 received badge  Nice Question (source)
2013-08-22 06:57:50 -0600 received badge  Popular Question (source)
2013-08-19 10:32:24 -0600 received badge  Student (source)
2013-08-19 06:47:13 -0600 commented question Slow virtio network performance

they are on the same compute node. I'm using the LibvirtHybridOVSBridgeDriver and running openvswitch with quantum.

2013-08-19 04:58:17 -0600 asked a question Slow virtio network performance

Hi,

I have a grizzly install on ubuntu 13.04 with quantum. The instances are on their private subnet.

Between the instances I see the following network performance:

root@testubi:~# iperf -s
------------------------------------------------------------
Server listening on TCP port 5001
TCP window size: 85.3 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[  4] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43398
[  5] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43399
[  6] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43400
[  7] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43401
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[  4]  0.0-10.0 sec   475 MBytes   398 Mbits/sec
[  5]  0.0-10.0 sec   662 MBytes   555 Mbits/sec
[  7]  0.0-10.0 sec   550 MBytes   460 Mbits/sec
[  6]  0.0-10.0 sec   614 MBytes   514 Mbits/sec
[SUM]  0.0-10.0 sec  2.25 GBytes  1.93 Gbits/sec
[  8] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43402
[  4] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43403
[  5] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43404
[  6] local 50.50.1.4 port 5001 connected with 50.50.1.5 port 43405
[  8]  0.0-10.0 sec   705 MBytes   591 Mbits/sec
[  4]  0.0-10.0 sec   598 MBytes   501 Mbits/sec
[  5]  0.0-10.0 sec   558 MBytes   468 Mbits/sec
[  6]  0.0-10.0 sec   575 MBytes   481 Mbits/sec
[SUM]  0.0-10.0 sec  2.38 GBytes  2.04 Gbits/sec

ugh. not very fast. while this is going on, I do see an almost 100% cpu util for the vhostd kernel process on the host.

the server is running virtio for networking:

root@testubi:~# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 440FX - 82441FX PMC [Natoma] (rev 02)
00:01.0 ISA bridge: Intel Corporation 82371SB PIIX3 ISA [Natoma/Triton II]
00:01.1 IDE interface: Intel Corporation 82371SB PIIX3 IDE [Natoma/Triton II]
00:01.2 USB controller: Intel Corporation 82371SB PIIX3 USB [Natoma/Triton II] (rev 01)
00:01.3 Bridge: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Cirrus Logic GD 5446
00:03.0 Ethernet controller: Red Hat, Inc Virtio network device
00:04.0 SCSI storage controller: Red Hat, Inc Virtio block device
00:05.0 Unclassified device [00ff]: Red Hat, Inc Virtio memory balloon
00:06.0 SCSI storage controller: Red Hat, Inc Virtio block device
root@testubi:~#

any ideas why it would be so slow?