Ask Your Question

Ashok's profile - activity

2016-09-06 16:41:30 -0500 received badge  Famous Question (source)
2016-09-06 16:41:30 -0500 received badge  Notable Question (source)
2016-09-06 16:41:30 -0500 received badge  Popular Question (source)
2016-01-05 11:02:23 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-10-20 05:46:54 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-10-14 19:15:13 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-10-14 19:15:13 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-09-15 11:41:02 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-09-10 05:40:50 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-09-10 00:56:17 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-09-09 16:23:14 -0500 received badge  Student (source)
2015-09-09 09:02:45 -0500 received badge  Editor (source)
2015-09-09 08:47:57 -0500 asked a question autoscaling policy fails authentication but heat template works fine without

Hi all,

I am trying to do auto scaling using heat templates. we written simple template to create the VM. This is successfully executed , VM is up and running.

when we are trying to add one more autoscallingpolicy for scaling in same yaml. its giving authentication error with keystone.

here is yaml template

resources:
  asg:
    type: OS::Heat::AutoScalingGroup
    properties:
      min_size: 1
      max_size: 3
      resource:
        type: OS::Nova::Server
        properties:
          flavor: {get_param: flavor}
          image: {get_param: image}
          key_name: { get_param: key }
          networks:
            - network: { get_param: private_network}
          metadata: {"metering.stack": {get_param: "OS::stack_id"}}

  scale_up_policy:
    type: OS::Heat::ScalingPolicy
    properties:
      adjustment_type: change_in_capacity
      auto_scaling_group_id: {get_resource: asg}
      cooldown: 60
      scaling_adjustment: 1

  cpu_alarm_high:
    type: OS::Ceilometer::Alarm
    properties:
      description: Scale-up if the average CPU > 50% for 1 minute
      meter_name: cpu_util
      statistic: avg
      period: 60
      threshold: 50
      alarm_actions:
      - {get_attr: [scale_up_policy, alarm_url]}
      matching_metadata: {'metadata.user_metadata.stack': {get_param: "OS::stack_id"}}

when i remove scale_up_policy: everything works fine and when i add this error is thrown.

can anyone help how to resolve this issue?

also can anyone explain how autoscalling is performed in kilo version?

please find the details of logs from keystone

2015-09-09 10:52:57.710 3048 INFO keystone.common.wsgi [-] POST /auth/tokens?

2015-09-09 10:52:57.761 3048 WARNING keystone.openstack.common.versionutils [-] Deprecated: assignment.get_domain() is deprecated as of Kilo in favor of resource.get_domain() and may be removed in M.
2015-09-09 10:52:57.803 3047 INFO keystone.common.wsgi [-] POST /projects?
2015-09-09 10:53:01.844 3048 INFO keystone.common.wsgi [-] DELETE /tokens f250c2e9e54e448692ce09e731aad424?

2015-09-09 10:53:01.854 3048 WARNING keystone.common.wsgi [-] You are not authorized to perform the requested action: admin_required

2015-09-09 10:53:06.552 3047 INFO keystone.common.wsgi [-] GET /roles?name=heat_stack_user

2015-09-09 10:53:06.568 3049 INFO keystone.common.wsgi [-] POST /users?
2015-09-09 10:53:06.589 3050 INFO keystone.common.wsgi [-] PUT /projects/0c11babcafb84b638cbfe2907636ab7a/users/1c36851227ee4e6cba728024000c3cc2/roles/5d3faedc507a4c7d9e520126827e956a?
2015-09-09 10:53:06.634 3048 INFO keystone.common.wsgi [-] POST /credentials?
2015-09-09 10:53:07.766 3046 INFO keystone.common.wsgi [-] GET /?
2015-09-09 10:53:07.776 3046 INFO keystone.common.wsgi [-] POST /tokens?

2015-09-09 10:53:07.785 3046 WARNING keystone.token.controllers [-] User b729500e0a6c49e8a257de395920a3a2 is unauthorized for tenant demo

2015-09-09 10:53:07.785 3046 WARNING keystone.common.wsgi [-] Authorization failed. The request you have made requires authentication. from 10.0.0.11

2015-09-09 10:53:09.073 3049 INFO keystone.common.wsgi [-] POST /tokens?
2015-09-09 08:18:59 -0500 answered a question How can I get memory.usage in Ceilometer?

could you check which version of ceilometer are you using?

2015-09-07 03:46:38 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-09-07 00:56:07 -0500 asked a question Pbr mismatch issue is observed when openstack token issue command is executed

Hi all,

When i am trying to execute openstack token issue command on controller, error is thorwn with PBR version mismatch. could anyone help how to resolve this issue( i am using kilo 3 node architecture)

root@controller:~/keystone# openstack token issue ERROR: openstackclient.shell Exception raised: (pbr 0.11.0 (/usr/local/lib/python2.7/dist-packages), Requirement.parse('pbr>=1.3,<2.0'))

thanks in advance.

2015-09-07 00:37:48 -0500 asked a question pbr version issue when openstack token issue command is executed.

Hi all,

When i am trying to execute openstack token issue command on controller, error is thorwn with PBR version mismatch. could anyone help how to resolve this issue( i am using kilo 3 node architecture)

root@controller:~/keystone# openstack token issue ERROR: openstackclient.shell Exception raised: (pbr 0.11.0 (/usr/local/lib/python2.7/dist-packages), Requirement.parse('pbr>=1.3,<2.0'))

thanks in advance.

2015-08-24 08:23:52 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-08-23 21:55:03 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-08-11 09:35:21 -0500 received badge  Enthusiast
2015-08-04 10:26:56 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-08-03 11:24:59 -0500 asked a question keystone issue: 404 error when keystone user-list is executed on command prompt

Hi all I am new to this openstack and we are installing kilo for 3 nodes architecture. When I run the command in controller for keystone user list, an error is thrown like below :

root@controller:/keystoneenv# keystone user-list
Authorization Failed: The resource could not be found. (HTTP 404) (Request-ID: req-c9213cc0-2887-4183-9602-a41cc60b9555)

could anyone help, how to resolve the above issue.

Also the above command is executed before starting the installation of dashboard. Is it possible to continue even with this error? thanks in advance

2015-08-03 11:24:58 -0500 asked a question Update bridge in Compute node

how to update bridge in computer node to communicate VM with external network