linusali's profile - activity

2015-11-05 08:11:39 -0600 received badge  Famous Question (source)
2015-09-02 23:51:56 -0600 received badge  Popular Question (source)
2015-09-02 23:51:56 -0600 received badge  Notable Question (source)
2015-06-16 02:45:50 -0600 commented question Slow connectivity to internet from VMs

Thanks jdexter, I have tried all those tricks and tips, but non worked. It turns out that some how the speedtest tool with in a KVM vm environment is giving the problem. The VMs are running perfectly fine with full network speed.

So moral of the story is not to use speedtest tool, but use iperf

2015-05-24 10:02:23 -0600 asked a question Slow connectivity to internet from VMs

I have installed openstack using fuel 6 on a 8 node physical cluster. Intitially when I installed, every thing worked with out any problem, including the network connectivity to and from internet.

But when I re-deployed the cluster, the network speed to and from internet slowed down dramatically. I tried all sorts of ethtool settings, but didn't gave any results. The download speed is around 10Mbps and upload is around 3Mbps.

Interestingly the connectivity between VM to VM or VM to external nodes with in the local network or to a node on a second interface of the firewall is running perfectly fine as expected. Also I have checked the speed from the host machine itself and was giving the full 50Mbps both ways to it. I am really stumped, any help would be highly appreciated.

2015-05-24 10:02:23 -0600 commented answer Slow download/Upload speeds in VM

hi granadol, did you get this issues sorted out. I am experiencing the exact same issue here, tried all sorts of ethtool settings but nothing worked. can you please share the solution if you have any? Thanks.