Ask Your Question

Mike K's profile - activity

2016-06-07 04:05:19 -0500 received badge  Student (source)
2015-06-01 10:53:57 -0500 commented answer New Kilo install - Unable to launch instance, no useful errors found

Per the doc -

[keystone_authtoken]
auth_uri = http://bosscrm-os-controller1:5000
auth_url = http://bosscrm-os-controller1:35357
auth_plugin = password
project_domain_id = default
user_domain_id = default
project_name = service
username = nova
password = XXX
2015-05-26 10:55:25 -0500 commented question New Kilo install - Unable to launch instance, no useful errors found

Passwords checked, tokens are issued successfully....

2015-05-26 09:00:54 -0500 received badge  Editor (source)
2015-05-26 08:57:29 -0500 received badge  Enthusiast
2015-05-23 07:39:14 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-05-22 04:29:52 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-05-22 02:09:55 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-05-21 20:49:09 -0500 received badge  Supporter (source)
2015-05-21 20:48:55 -0500 commented question Launch instance: ERROR (ClientException): The server has either erred or is incapable of performing the requested operation. (HTTP 500)

Did you ever get a fix for this problem? I'm facing something that looks very similar.

2015-05-21 20:44:09 -0500 received badge  Organizer (source)
2015-05-21 16:18:50 -0500 asked a question New Kilo install - Unable to launch instance, no useful errors found

New installation of Kilo, 3 nodes, controller, network, compute. All CentOS 7. Followed the doc, fairly straight forward. This is the first instance I've tried to launch, I have not gotten any instance to successfully launch. Running as admin, and I haven't come across any other erorrs as I try to describe the various resources (image, nic, security group, etc) to try to isolate the problem. I have debugging on in all the components, and can't find any other errors in the other logs. I'm stumped.

edit - I see the same error as majiclamp when doing 'nova endpoints'. I get a list of endpoints for each service, one for each interface (internal, admin,public), all in RegionOne, but at the start of each service (glance, neutron,keystone, nova), I get

WARNING: nova has no endpoint in ! Available endpoints for this service:

-end edit

[root@bosscrm-os-controller1 nova]# nova  boot --flavor 1 --image 046e1504-27d6-4732-88e5-db2fbee4d95f --nic port-id=d650dfab-3bf9-400f-8526-bc74e250623d  --security-group default --key-name demo-key demo-instance1
ERROR (ClientException): The server has either erred or is incapable of performing the requested operation. (HTTP 500) (Request-ID: req-d7d25fa5-e991-46ce-9610-3a6e7db1d396)

With --debug:

[root@bosscrm-os-controller1 nova]# nova --debug  boot --flavor 1 --image 046e1504-27d6-4732-88e5-db2fbee4d95f --nic port-id=d650dfab-3bf9-400f-8526-bc74e250623d  --security-group default --key-name demo-key demo-instance1
DEBUG (session:195) REQ: curl -g -i -X GET http://bosscrm-os-controller1:35357/v3 -H "Accept: application/json" -H "User-Agent: python-keystoneclient"
INFO (connectionpool:203) Starting new HTTP connection (1): bosscrm-os-controller1
DEBUG (connectionpool:383) "GET /v3 HTTP/1.1" 200 262
DEBUG (session:224) RESP: [200] content-length: 262 vary: X-Auth-Token keep-alive: timeout=5, max=100 server: Apache/2.4.6 (CentOS) mod_wsgi/3.4 Python/2.7.5 connection: Keep-Alive date: Thu, 21 May 2015 15:59:17 GMT content-type: application/json x-openstack-request-id: req-02482116-da33-4cd6-b093-b944e51ba95e
RESP BODY: {"version": {"status": "stable", "updated": "2015-03-30T00:00:00Z", "media-types": [{"base": "application/json", "type": "application/vnd.openstack.identity-v3+json"}], "id": "v3.4", "links": [{"href": "http://bosscrm-os-controller1:35357/v3/", "rel": "self"}]}}

DEBUG (base:178) Making authentication request to http://bosscrm-os-controller1:35357/v3/auth/tokens
DEBUG (connectionpool:383) "POST /v3/auth/tokens HTTP/1.1" 201 2946
DEBUG (iso8601:184) Parsed 2015-05-21T16:59:17.293613Z into {'tz_sign': None, 'second_fraction': u'293613', 'hour': u'16', 'daydash': u'21', 'tz_hour': None, 'month': None, 'timezone': u'Z', 'second': u'17', 'tz_minute': None, 'year': u'2015', 'separator': u'T', 'monthdash': u'05', 'day': None, 'minute': u'59'} with default timezone <iso8601.iso8601.utc object="" at="" 0x27f0050="">
DEBUG (iso8601:140) Got u'2015' for 'year' with default None
DEBUG (iso8601:140) Got u'05' for 'monthdash' with default 1
DEBUG (iso8601:140) Got 5 for 'month' with default 5
DEBUG (iso8601:140) Got u'21' for 'daydash' with default 1
DEBUG (iso8601:140) Got 21 for 'day' with default 21
DEBUG (iso8601:140) Got u'16' for 'hour' with default None
DEBUG (iso8601:140) Got u'59' for 'minute' with default None
DEBUG (iso8601:140) Got u'17' for 'second' with default None
DEBUG (session:195) REQ: curl -g -i -X GET http://bosscrm-os-controller1:8774/v2/aaf543afac8143b9a4abd971325de12e/images/046e1504-27d6-4732-88e5-db2fbee4d95f -H "User-Agent: python-novaclient ...
(more)