Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

DomainNotFound: Could not find domain: default

Hi,

fresh Mitaka installation, well at the very early beginning. Created keystone db, fernet keys, endpoints and user - including the domain. Also have OS_TOKEN, OS_URL and OS_IDENTITY set.

# openstack domain create --description "Default Domain" default
+-------------+----------------------------------+
| Field       | Value                            |
+-------------+----------------------------------+
| description | Default Domain                   |
| enabled     | True                             |
| id          | 9b96adc22ac14bb4986b6861193a3ff2 |
| name        | default                          |
+-------------+----------------------------------+

Unfortunately when I want to create a token:

# openstack token issue
The request you have made requires authentication. (HTTP 401) (Request-ID: req-911437c7-3abc-42d7-b120-f27c14d30647)

I can see this in the wsgi keystone admin log:

2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers     raise exception.DomainNotFound(domain_id=domain_id)
2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers DomainNotFound: Could not find domain: default
2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers

MySQL also does not know any domain:

mysql> select * from domain;
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
| id                       | name                     | enabled | extra |
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
| <<keystone.domain.root>> | <<keystone.domain.root>> |       0 | {}    |
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
1 row in set (0.00 sec)

BUT openstack things, it got something:

 # openstack domain list
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+ | ID                               |
 Name    | Enabled | Description    |
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+ | 9b96adc22ac14bb4986b6861193a3ff2 |
 default | True    | Default Domain |
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+

Any idea how this is possible? Are there any hidden folder/dbs except mysql,rabbitmq or memcached? Because I had an failed installation before that and there might be some leftover files that I dont know.

Many Thanks

bertly

DomainNotFound: Could not find domain: default

Hi,

fresh Mitaka installation, well at the very early beginning. Created keystone db, fernet keys, endpoints and user - including the domain. Also have OS_TOKEN, OS_URL and OS_IDENTITY set.

# openstack domain create --description "Default Domain" default
+-------------+----------------------------------+
| Field       | Value                            |
+-------------+----------------------------------+
| description | Default Domain                   |
| enabled     | True                             |
| id          | 9b96adc22ac14bb4986b6861193a3ff2 |
| name        | default                          |
+-------------+----------------------------------+

Unfortunately when I want to create a token:

# openstack token issue
The request you have made requires authentication. (HTTP 401) (Request-ID: req-911437c7-3abc-42d7-b120-f27c14d30647)

I can see this in the wsgi keystone admin log:

2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers     raise exception.DomainNotFound(domain_id=domain_id)
2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers DomainNotFound: Could not find domain: default
2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers

MySQL also does not know any domain:

mysql> select * from domain;
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
| id                       | name                     | enabled | extra |
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
| <<keystone.domain.root>> | <<keystone.domain.root>> |       0 | {}    |
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
1 row in set (0.00 sec)

BUT openstack things, thinks, it got something:something (not sure where it gets this from):

 # openstack domain list
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+ | ID                               |
 Name    | Enabled | Description    |
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+ | 9b96adc22ac14bb4986b6861193a3ff2 |
 default | True    | Default Domain |
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+

Any idea how this is possible? Are there any hidden folder/dbs except mysql,rabbitmq or memcached? Because I had an failed installation before that and there might be some leftover files that I dont know.

Many Thanks

bertly

DomainNotFound: Could not find domain: default

Hi,

fresh Mitaka installation, well at the very early beginning. Created keystone db, fernet keys, endpoints and user - including the domain. Also have OS_TOKEN, OS_URL and OS_IDENTITY set.

# openstack domain create --description "Default Domain" default
+-------------+----------------------------------+
| Field       | Value                            |
+-------------+----------------------------------+
| description | Default Domain                   |
| enabled     | True                             |
| id          | 9b96adc22ac14bb4986b6861193a3ff2 |
| name        | default                          |
+-------------+----------------------------------+

Unfortunately when I want to create a token:token (having all envs set):

# openstack token issue
The request you have made requires authentication. (HTTP 401) (Request-ID: req-911437c7-3abc-42d7-b120-f27c14d30647)

I can see this in the wsgi keystone admin log:

2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers     raise exception.DomainNotFound(domain_id=domain_id)
2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers DomainNotFound: Could not find domain: default
2016-08-19 15:13:12.144 2780 ERROR keystone.auth.controllers

MySQL also does not know any domain:

mysql> select * from domain;
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
| id                       | name                     | enabled | extra |
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
| <<keystone.domain.root>> | <<keystone.domain.root>> |       0 | {}    |
+--------------------------+--------------------------+---------+-------+
1 row in set (0.00 sec)

BUT openstack thinks, it got something (not sure where it gets this from):

 # openstack domain list
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+ | ID                               |
 Name    | Enabled | Description    |
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+ | 9b96adc22ac14bb4986b6861193a3ff2 |
 default | True    | Default Domain |
 +----------------------------------+---------+---------+----------------+

Any idea how this is possible? Are there any hidden folder/dbs except mysql,rabbitmq or memcached? Because I had an failed installation before that and there might be some leftover files that I dont know.

Many Thanks

bertly