Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

br-tun is not created and port-bind fail: openstack Mitaka

I have created a 3 node setup with Mitaka release. I am using openvswitch agent instead of linuxbridge agent. The tenant_network_type in ml2_conf.ini is "GRE" But : 1) "ovs-vsctl show" doesn't show any tunnel bridges created, only br-int is there. not br-tun, no br-ex nothing. I am not able to understand why its not created. 2) at the time of network creartion, it shows follwing error in neutron-server.log

*

ERROR neutron.plugins.ml2.managers [req-916839fb-9c36-4340-8c82-5165dfac5b0f - - - - -] Failed to bind port 97eb531a-20ad-4f02-a46b-7fd30e55aab6 on host network for vnic_type normal using segments [{'segmentation_id': 88, 'physical_network': None, 'id': u'0633a036-5269-475f-a76b-fb122b11f51b', 'network_type': u'gre'}]
WARNING neutron.plugins.ml2.rpc [req-d5e8bf79-dccc-4319-9b4b-3ee02335e9df - - - - -] Device 97eb531a-20ad-4f02-a46b-7fd30e55aab6 requested by agent ovs-agent-network on network 689b5dc0-5413-43a5-b2ca-3866c8b449ff not bound, vif_type: binding_failed

*

And hence if I proceed with VM spawning, it failed.

Can anyone help me out here?

br-tun is not created and port-bind fail: openstack Mitaka

I have created a 3 node setup with Mitaka release. I am using openvswitch agent instead of linuxbridge agent. The tenant_network_type in ml2_conf.ini is "GRE" But : 1) "ovs-vsctl show" doesn't show any tunnel bridges created, only br-int is there. not br-tun, no br-ex nothing. I am not able to understand why its not created. 2) at the time of network VM creartion, it shows follwing error in neutron-server.log

*

ERROR neutron.plugins.ml2.managers [req-916839fb-9c36-4340-8c82-5165dfac5b0f - - - - -] Failed to bind port 97eb531a-20ad-4f02-a46b-7fd30e55aab6 on host network for vnic_type normal using segments [{'segmentation_id': 88, 'physical_network': None, 'id': u'0633a036-5269-475f-a76b-fb122b11f51b', 'network_type': u'gre'}]
WARNING neutron.plugins.ml2.rpc [req-d5e8bf79-dccc-4319-9b4b-3ee02335e9df - - - - -] Device 97eb531a-20ad-4f02-a46b-7fd30e55aab6 requested by agent ovs-agent-network on network 689b5dc0-5413-43a5-b2ca-3866c8b449ff not bound, vif_type: binding_failed

*

And hence if I proceed with VM spawning, it failed.

Can anyone help me out here?