Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

error for VPNaaS at Juno

Try to add VPNaaS at my openstack Juno playground, but find error while restarting the "neutron-vpn-agent". Here's the error appears on vpn_agent.log

2015-03-26 14:55:36.059 55595 INFO neutron.openstack.common.service [req-c453fb3f-4949-4d72-b127-0b76e0b942f6 None] Caught SIGTERM, exiting
2015-03-26 14:55:36.462 56271 INFO neutron.common.config [-] Logging enabled!
2015-03-26 14:55:36.466 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-ec535818-aece-44d8-a4d5-fdac8a4bfe41 ] Connecting to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.474 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-ec535818-aece-44d8-a4d5-fdac8a4bfe41 ] Connected to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.477 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-ec535818-aece-44d8-a4d5-fdac8a4bfe41 ] Connecting to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.483 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-ec535818-aece-44d8-a4d5-fdac8a4bfe41 ] Connected to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.500 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-ac2084e0-8819-4833-b083-8094639075d1 ] Connecting to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.509 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [req-ac2084e0-8819-4833-b083-8094639075d1 ] Connected to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.524 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [-] Connecting to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.531 56271 INFO oslo.messaging._drivers.impl_rabbit [-] Connected to AMQP server on juno1:5672
2015-03-26 14:55:36.535 56271 INFO neutron.agent.l3_agent [-] L3 agent started
2015-03-26 14:55:38.141 56271 ERROR neutron.agent.linux.utils [-] 
Command: ['sudo', '/usr/bin/neutron-rootwrap', '/etc/neutron/rootwrap.conf', 'ip', 'netns', 'exec', 'qrouter-7bc9d46c-2ed4-4801-8e25-49a46d31db47', 'ipsec', 'whack', '--ctlbase', '/var/lib/neutron/ipsec/7bc9d46c-2ed4-4801-8e25-49a46d31db47/var/run/pluto', '--status']
Exit code: 1
Stdout: ''
Stderr: 'whack: Pluto is not running (no "/var/lib/neutron/ipsec/7bc9d46c-2ed4-4801-8e25-49a46d31db47/var/run/pluto.ctl")\n'

And here is the syslog while I restart the "openswan" and "neutron-vpn-agent" service

Mar 26 14:55:13 juno2 ipsec_setup: Stopping Openswan IPsec...
Mar 26 14:55:15 juno2 kernel: [101294.626363] NET: Unregistered protocol family 15
Mar 26 14:55:15 juno2 ipsec_setup: ...Openswan IPsec stopped
Mar 26 14:55:15 juno2 ipsec_setup: Starting Openswan IPsec 2.6.38...
Mar 26 14:55:15 juno2 ipsec_setup: Using KLIPS/legacy stack
Mar 26 14:55:16 juno2 kernel: [101294.761598] AVX2 instructions are not detected.
Mar 26 14:55:16 juno2 kernel: [101294.788682] AVX2 or AES-NI instructions are not detected.
Mar 26 14:55:16 juno2 ipsec_setup: No KLIPS support found while requested, desperately falling back to netkey
Mar 26 14:55:16 juno2 ipsec_setup: NETKEY support found. Use protostack=netkey in /etc/ipsec.conf to avoid attempts to use KLIPS. Attempting to continue with NETKEY
Mar 26 14:55:16 juno2 ipsec_setup: Using NETKEY(XFRM) stack
Mar 26 14:55:16 juno2 kernel: [101294.817946] NET: Registered protocol family 15
Mar 26 14:55:16 juno2 kernel: [101294.931757] Initializing XFRM netlink socket
Mar 26 14:55:16 juno2 kernel: [101295.010451] AVX2 instructions are not detected.
Mar 26 14:55:16 juno2 kernel: [101295.044249] AVX2 or AES-NI instructions are not detected.
Mar 26 14:55:16 juno2 ipsec_setup: ...Openswan IPsec started
Mar 26 14:55:16 juno2 pluto: adjusting ipsec.d to /etc/ipsec.d
Mar 26 14:55:16 juno2 ipsec__plutorun: adjusting ipsec.d to /etc/ipsec.d

anyone can help me ?