Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Issues creating environment

I'm trying to create an environment to test "everything" regarding OpenStack in Virtualbox. To succeed that mission I'm following a guide where I have to setup everything manually. By now I've completed installing MAAS, created a superuser, imported bootimages, loging into the server through the browser, configured a cluster and configured a clustercontroller.

Here's where my setup doesn't fit the guide I found. Under the "Clusters"-tab it says "0 pending clusters" and "1 accepted cluster". But it's NOT connected or any managed interfaces or nodes. If I click the cluster to set it up it states: Clustername: Cluster master Status: accepted DNSzone: maas Interfaces: eth0 eth0 10.0.2.0/24 Unmanaged

If I try to configure the interface by seting routerIP and scope of IPs I recieve the error "Error: unable to connect 'Cluster master' (4e855224-da78-4bd2-9961-2c6a91e5484b); no connections available."

How do I fix this?

I'm not able to complete any further steps in the guide as I haven't got any nodes either. And I can't add a node manuelly either as the dropdownbox of releases has NO options in it. Powermanagement the same and so forth.

How am I to advance?

Thanks in advance!

Issues creating environment

I'm trying to create an environment to test "everything" regarding OpenStack in Virtualbox. To succeed that mission I'm following a guide where I have to setup everything manually. By now I've completed installing MAAS, created a superuser, imported bootimages, loging into the server through the browser, configured a cluster and configured a clustercontroller.

Here's where my setup doesn't fit the guide I found. Under the "Clusters"-tab it says "0 pending clusters" and "1 accepted cluster". But it's NOT connected or any managed interfaces or nodes. If I click the cluster to set it up it states: Clustername: Cluster master "Cluster master" Status: accepted "accepted" DNSzone: maas "maas" Interfaces: "eth0 eth0 eth0 10.0.2.0/24 UnmanagedUnmanaged"

If I try to configure the interface by seting routerIP and scope of IPs I recieve the error "Error: unable to connect 'Cluster master' (4e855224-da78-4bd2-9961-2c6a91e5484b); no connections available."

How do I fix this?

I'm not able to complete any further steps in the guide as I haven't got any nodes either. And I can't add a node manuelly either as the dropdownbox of releases has NO options in it. Powermanagement the same and so forth.

How am I to advance?

Thanks in advance!

Issues creating environment

I'm trying to create an environment to test "everything" regarding OpenStack in Virtualbox. To succeed that mission I'm following a guide where I have to setup everything manually. manually (http://askubuntu.com/questions/476371/how-do-i-use-maas-to-prepare-to-install-openstack). By now I've completed installing MAAS, created a superuser, imported bootimages, loging into the server through the browser, configured a cluster and configured a clustercontroller.

Here's where my setup doesn't fit the guide I found. Under the "Clusters"-tab it says "0 pending clusters" and "1 accepted cluster". But it's NOT connected or any managed interfaces or nodes. If I click the cluster to set it up it states: Clustername: "Cluster master" Status: "accepted" DNSzone: "maas" Interfaces: "eth0 eth0 10.0.2.0/24 Unmanaged"

If I try to configure the interface by seting routerIP and scope of IPs I recieve the error "Error: unable to connect 'Cluster master' (4e855224-da78-4bd2-9961-2c6a91e5484b); no connections available."

How do I fix this?

I'm not able to complete any further steps in the guide as I haven't got any nodes either. And I can't add a node manuelly either as the dropdownbox of releases has NO options in it. Powermanagement the same and so forth.

How am I to advance?

Thanks in advance!

Issues creating environment

I'm trying to create an environment to test "everything" regarding OpenStack in Virtualbox. To succeed that mission I'm following a guide where I have to setup everything manually (http://askubuntu.com/questions/476371/how-do-i-use-maas-to-prepare-to-install-openstack). ([http://askubuntu.com/questions/476371/how-do-i-use-maas-to-prepare-to-install-openstack]). By now I've completed installing MAAS, created a superuser, imported bootimages, loging into the server through the browser, configured a cluster and configured a clustercontroller.

Here's where my setup doesn't fit the guide I found. Under the "Clusters"-tab it says "0 pending clusters" and "1 accepted cluster". But it's NOT connected or any managed interfaces or nodes. If I click the cluster to set it up it states: Clustername: "Cluster master" Status: "accepted" DNSzone: "maas" Interfaces: "eth0 eth0 10.0.2.0/24 Unmanaged"

If I try to configure the interface by seting routerIP and scope of IPs I recieve the error "Error: unable to connect 'Cluster master' (4e855224-da78-4bd2-9961-2c6a91e5484b); no connections available."

How do I fix this?

I'm not able to complete any further steps in the guide as I haven't got any nodes either. And I can't add a node manuelly either as the dropdownbox of releases has NO options in it. Powermanagement the same and so forth.

How am I to advance?

Thanks in advance!