Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

windows 2012 vm stuck in "Getting Ready"

Hi,

currently go some problems to get a windows_server_2012_R2 vm running. I tested two different images, one created according to the description in the openstack docs and the other one was downloaded directly from here.

Starting the vm from images is not the problem, i can get a console via horizon showing me the first boot process but during that process the machine hangs with "Getting Ready" and an opened shell showing debug outpute from cloudbase-init.exe

The only log under C:\Program Files (x86)\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\log\ is cloudbase-init-unattended.log and it shows no errors. Unfortunately i could not copy/paste content from the remote console and do not have the points to provide a screenshot. Here is the last entry of the log:

DEBUG cloudbaseinit.metadata.services.httpservice [-] Getting data from: http://169.254.169.254/openstack/lates/meta_data.json _get_data C:\Program Files (x86)\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python27\lib\site-packages\cloudbaseinit\metadata\services\httpservice.py:68

So i first thought it has something to do with getting the metadata. But opening another shell with shift+F10 is possible and it shows me that network is up. The metadataserver at 169.254.169.254 is reachable (Invoke-WebRequest -OutFile test http://169.254.169.254.169/openstack/lates/meta_data.json resturns the expected).

Anybody solved this issue or had any idea / recommendation, regarding the source or other logs which could provide additional information on what is going wrong?

Thx Stefan

windows 2012 vm stuck in "Getting Ready"

Hi,

currently go some problems to get a windows_server_2012_R2 vm running. I tested two different images, one created according to the description in the openstack docs and the other one was downloaded directly from here.

Starting the vm from images is not the problem, i can get a console via horizon showing me the first boot process but during that process the machine hangs with "Getting Ready" and an opened shell showing debug outpute from cloudbase-init.exe

The only log under C:\Program Files (x86)\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\log\ is cloudbase-init-unattended.log and it shows no errors. Unfortunately i could not copy/paste content from the remote console and do not have the points to provide a screenshot. Here is the last entry of the log:

DEBUG cloudbaseinit.metadata.services.httpservice [-] Getting data from: http://169.254.169.254/openstack/lates/meta_data.json _get_data C:\Program Files (x86)\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python27\lib\site-packages\cloudbaseinit\metadata\services\httpservice.py:68

So i first thought it has something to do with getting the metadata. But opening another shell with shift+F10 is possible and it shows me that network is up. The metadataserver at 169.254.169.254 is reachable (Invoke-WebRequest -OutFile test http://169.254.169.254.169/openstack/lates/meta_data.json resturns the expected).

Anybody solved this issue or had any idea / recommendation, regarding the source or other logs which could provide additional information on what is going wrong?

Thx Stefan