Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

nova-dhcpbridge doesn't propagate lease information

I have two compute nodes, nova network and a flatDHCP model. When a node instantiates an instance it allocates an IP address for the instance, but nova-dhcpbridge does not appear to propagate details of that lease to the other Compute node. This means that DNS lookups for instances on 'the other node' fail...

Am I correct in thinking that the whole purpose of dhcpbridge is to cause the other nodes to notice instances through the /var/lib/nova/networks/nova-br100.hosts file?

Try as I may, I've been unable to understand how to cause the dhcpbridge script to write debug entries into a log. I presume that there should also be traffic via rabbitmq that I can monitor somehow.

Some clues as to what might be failing would be appreciated, as too would some advice on how to debug this issue

How to debug nova-dhcpbridge doesn't failing to propagate lease informationinformation?

I have two compute nodes, nova network and a flatDHCP model. When a node instantiates an instance it allocates an IP address for the instance, but nova-dhcpbridge does not appear to propagate details of that lease to the other Compute node. This means that DNS lookups for instances on 'the other node' fail...

Am I correct in thinking that the whole purpose of dhcpbridge is to cause the other nodes to notice instances through the /var/lib/nova/networks/nova-br100.hosts file?

Try as I may, I've been unable to understand how to cause the dhcpbridge script to write debug entries into a log. I presume that there should also be traffic via rabbitmq that I can monitor somehow.

Some clues as to what might be failing would be appreciated, as too would some advice on how to debug this issue