Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

No DHCP for instance, everything else ok

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs here

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correcltly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working. Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

No DHCP for instance, everything else ok

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs here

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correcltly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If I add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working. Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

No DHCP for instance, everything else ok

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs here(http://docs.openstack.org/icehouse/install-guide/install/yum/content/index.html)

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correcltly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If I add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working. Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

No DHCP for instance, everything else okInstances don't get an IP address assigned

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs (http://docs.openstack.org/icehouse/install-guide/install/yum/content/index.html)

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correcltly, correctly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If I add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working.

/var/log/neutron/dnsmasq.log is empty and the output from addn_hosts is on pastebin.

Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

Instances don't get an IP address assigned

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs (http://docs.openstack.org/icehouse/install-guide/install/yum/content/index.html)

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correctly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If I add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working.

/var/log/neutron/dnsmasq.log is empty and the output from addn_hosts is on pastebin. And some more details on my networks.

Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

Instances don't get an IP address assigned

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs (http://docs.openstack.org/icehouse/install-guide/install/yum/content/index.html)(http://docs.openstack.org/icehouse/install-guide/install/yum/content/index.html).

controller, network and compute1 are virtual machines running under ESXi 5.5 attached to a single vSwitch which had been tagged for VLAN 4095. The vSwitch had been configured in promiscous mode, allowed forged transits and MAC address changes.

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correctly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If I add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working.

/var/log/neutron/dnsmasq.log is empty and the output from addn_hosts is on pastebin. And some more details on my networks.

Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

Instances don't get an IP address assigned

OpenStack Icehouse 3-node setup on CentOS 6.5 using Neutron, ML2 and OVS following the official install docs (http://docs.openstack.org/icehouse/install-guide/install/yum/content/index.html).

controller, network and compute1 are virtual machines running under ESXi 5.5 attached to a single vSwitch which had been tagged for VLAN 4095. The vSwitch had been configured in promiscous mode, allowed forged transits and MAC address changes.

Hi. I'm stuck on the final piece of putting this Icehouse environment together. I've set up the internal and external networks, I believe, correctly, but the launched instances (tried cirros and centos) do not receive an IP address.

  • If I log into the instance from the console and set the IP address it should have been assigned by the DHCP agent, the instance can then ping the internal gateway.
    ifconfig eth0 125.125.0.1
  • If I add a default route within the instance, it can then ping the external gateway route add -net 0.0.0.0 125.125.0.1 eth0
  • If I assign a floating IP to the instance I can ssh on to the instance from the external network

Throughout the launching of the instances, the DHCP agent's log is not updated at all (verbose = yes) so I don't have much to go on. Everything seems to be fine... nova service-list, neutron agent-list, cinder, glance, etc all working.

/var/log/neutron/dnsmasq.log is empty and the output from addn_hosts is on pastebin. And some more details on my networks.

Any ideas where I should look to troubleshoot this please?

server.log output is here http://pastebin.com/Q1UB5gaJ

openvswitch-agent.log

2014-10-22 10:44:07.652 2238 INFO neutron.common.config [-] Logging enabled!
2014-10-22 10:44:09.386 2238 INFO neutron.openstack.common.rpc.impl_qpid [req-b64b9fa7-5e53-43f2-89bb-b36ac47df782 None] Connected to AMQP server on controller:5672
2014-10-22 10:44:09.473 2238 INFO neutron.openstack.common.rpc.impl_qpid [req-b64b9fa7-5e53-43f2-89bb-b36ac47df782 None] Connected to AMQP server on controller:5672
2014-10-22 10:44:12.883 2238 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-b64b9fa7-5e53-43f2-89bb-b36ac47df782 None] Agent initialized successfully, now running... 
2014-10-22 10:44:12.890 2238 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-b64b9fa7-5e53-43f2-89bb-b36ac47df782 None] Agent out of sync with plugin!
2014-10-22 10:44:13.004 2238 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-b64b9fa7-5e53-43f2-89bb-b36ac47df782 None] Agent tunnel out of sync with plugin!
2014-10-22 10:44:13.010 2238 INFO neutron.openstack.common.rpc.impl_qpid [req-b64b9fa7-5e53-43f2-89bb-b36ac47df782 None] Connected to AMQP server on controller:5672
2014-10-22 10:44:13.648 2238 INFO neutron.agent.securitygroups_rpc [-] Preparing filters for devices set([u'59ace705-bf5d-4b84-9a74-5ca293be691b', u'8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6'])
2014-10-22 10:44:14.114 2238 WARNING neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Device 59ace705-bf5d-4b84-9a74-5ca293be691b not defined on plugin
2014-10-22 10:44:14.505 2238 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Port 8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6 updated. Details: {u'admin_state_up': True, u'network_id': u'135185ea-a416-463b-a331-e9930551d42e', u'segmentation_id': 2, u'physical_network': None, u'device': u'8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6', u'port_id': u'8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6', u'network_type': u'gre'}
2014-10-22 10:44:14.505 2238 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Assigning 1 as local vlan for net-id=135185ea-a416-463b-a331-e9930551d42e
2014-10-22 10:44:14.969 2238 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Configuration for device 8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6 completed.
2014-10-22 11:07:39.915 5260 INFO neutron.common.config [-] Logging enabled!
2014-10-22 11:07:40.234 5260 INFO neutron.openstack.common.rpc.impl_qpid [req-72a6884f-e9b6-4246-9392-df8e152b05a6 None] Connected to AMQP server on controller:5672
2014-10-22 11:07:40.263 5260 INFO neutron.openstack.common.rpc.impl_qpid [req-72a6884f-e9b6-4246-9392-df8e152b05a6 None] Connected to AMQP server on controller:5672
2014-10-22 11:07:41.110 5260 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-72a6884f-e9b6-4246-9392-df8e152b05a6 None] Agent initialized successfully, now running... 
2014-10-22 11:07:41.112 5260 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-72a6884f-e9b6-4246-9392-df8e152b05a6 None] Agent out of sync with plugin!
2014-10-22 11:07:41.188 5260 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-72a6884f-e9b6-4246-9392-df8e152b05a6 None] Agent tunnel out of sync with plugin!
2014-10-22 11:07:41.194 5260 INFO neutron.openstack.common.rpc.impl_qpid [req-72a6884f-e9b6-4246-9392-df8e152b05a6 None] Connected to AMQP server on controller:5672
2014-10-22 11:07:41.529 5260 INFO neutron.agent.securitygroups_rpc [-] Preparing filters for devices set([u'59ace705-bf5d-4b84-9a74-5ca293be691b', u'8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6'])
2014-10-22 11:07:41.805 5260 WARNING neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Device 59ace705-bf5d-4b84-9a74-5ca293be691b not defined on plugin
2014-10-22 11:07:41.920 5260 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Port 8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6 updated. Details: {u'admin_state_up': True, u'network_id': u'135185ea-a416-463b-a331-e9930551d42e', u'segmentation_id': 2, u'physical_network': None, u'device': u'8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6', u'port_id': u'8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6', u'network_type': u'gre'}
2014-10-22 11:07:41.920 5260 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Assigning 1 as local vlan for net-id=135185ea-a416-463b-a331-e9930551d42e
2014-10-22 11:07:42.078 5260 INFO neutron.plugins.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [-] Configuration for device 8edf09fb-64fb-41ec-b0f0-9cff0cc88cc6 completed.