Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

The screen shows 'Cannot get disk parameters' while deploying Mirantis OpenStack using Fuel

I have deployed a master node of Fuel 5.1, and want to deploy a runnable OpenStack environment using it. I've got two servers with the same hardware (Intel Xeon E5-2620 x2, 32GB RAM, 4TB HDD, 2 NICs). On the web UI of Fuel, I create an OpenStack environment with adding the two servers as its nodes. One node is deployed with Controllder + Storage - Cinder LVM + Telemetry - MongoDB, and the other is Compute + Storage - Ceph OSD. However, the progress of deployment never ends. One of the node is deployed successfully, but the other is not. I have tried several times with switching roles between the two nodes, but no luck. The fine node always success, and the broken node can never be deployed correctly.

Following is the messages showed on the screen of the broken node. The messages are showed after ubuntu is installed automatically through Fuel, and the deployment progress of this node is stuck at 29% on Fuel's web UI.

BOOT SERVER IP: 172.29.0.1

PXELINUX 4.02 2010-07-21  Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
!PXE entry point found (we hope) at 8E30:0106 via plan A
UNDI code segment at 8E30 len 4810
UNDI data segment at 86EE len 7420
Getting cached packet  01 02 03
My IP address seems to be AC1D0003 172.29.0.3
ip=172.29.0.3:172.29.0.1:172.29.0.1:255.255.0.0
BOOTIF=01-bc-5f-f4-ca-4a-59
SYSUUID=.......
TFTP prefix:
Trying to load: pxelinux.cfg/01-bc-5f-f4-ca-4a-59
Cannot get disk parameters
boot: _

I have no idea about the difference between the two servers. Is there anything I can check to get it right?

Many thanks!

The screen shows 'Cannot get disk parameters' while deploying Mirantis OpenStack using Fuel

I have deployed a master node of Fuel 5.1, and want to deploy a runnable OpenStack environment using it. I've got two servers with the same hardware (Intel Xeon E5-2620 x2, 32GB RAM, 4TB HDD, 2 NICs). On the web UI of Fuel, I create an OpenStack environment with adding the two servers as its nodes. One node is deployed with Controllder + Storage - Cinder LVM + Telemetry - MongoDB, and the other is Compute + Storage - Ceph OSD. However, the progress of deployment never ends. One of the node is deployed successfully, but the other is not. I have tried several times with switching roles between the two nodes, but no luck. The fine node always success, and the broken node can never be deployed correctly.

Following is the messages showed on the screen of the broken node. The messages are showed after ubuntu is installed automatically through Fuel, and the deployment progress of this node is stuck at 29% on Fuel's web UI.

BOOT SERVER IP: 172.29.0.1

PXELINUX 4.02 2010-07-21  Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
!PXE entry point found (we hope) at 8E30:0106 via plan A
UNDI code segment at 8E30 len 4810
UNDI data segment at 86EE len 7420
Getting cached packet  01 02 03
My IP address seems to be AC1D0003 172.29.0.3
ip=172.29.0.3:172.29.0.1:172.29.0.1:255.255.0.0
BOOTIF=01-bc-5f-f4-ca-4a-59
SYSUUID=.......
TFTP prefix:
Trying to load: pxelinux.cfg/01-bc-5f-f4-ca-4a-59
Cannot get disk parameters
boot: _

I have no idea about the difference between the two servers. Is there anything I can check to get it right?

Many thanks!

Edit:

The two server nodes which are used for deploying OpenStack are named as Untitled (4a:59) and Untitled (49:87) by Fuel. I have created a new OpenStack environment and try to deploy it to the two server nodes again. The OpenStack environment I'm going to deployed is as follows.

OpenStack Release: Icehouse on Ubuntu 12.04.4 (2014.1.1-5.1)
Deployment Mode: Multi-node
Compute: KVM
Network: Neutron with GRE segmentation
Storage Backend: Default (Cinder), Default (Glance)
Additional Services: Install Ceilometer (OpenStack Telemetry)

The roles to the two nodes are listed as follows.

Untitled (49:87): CONTROLLER‧CINDER‧MONGO
Untitled (4a:59): COMPUTE‧CEPH-OSD

Before deploying changes, the logs of the two nodes are as follows. (all sources except messages show nothing in the error log)

image description

image description

After clicking Deploy Changes, the result of deployment is as follows.

image description

Node Untitled (4a:59) shows the same message as the above description. It is stuck in the reboot phase after ubuntu is installed, but before installing OpenStack. No additional error log is present in both Bootstrap logs and Other install logs.

The screen shows 'Cannot get disk parameters' while deploying Mirantis OpenStack using Fuel

I have deployed a master node of Fuel 5.1, and want to deploy a runnable OpenStack environment using it. I've got two servers with the same hardware (Intel Xeon E5-2620 x2, 32GB RAM, 4TB HDD, 2 NICs). On the web UI of Fuel, I create an OpenStack environment with adding the two servers as its nodes. One node is deployed with Controllder + Storage - Cinder LVM + Telemetry - MongoDB, and the other is Compute + Storage - Ceph OSD. However, the progress of deployment never ends. One of the node is deployed successfully, but the other is not. I have tried several times with switching roles between the two nodes, but no luck. The fine node always success, and the broken node can never be deployed correctly.

Following is the messages showed on the screen of the broken node. The messages are showed after ubuntu is installed automatically through Fuel, and the deployment progress of this node is stuck at 29% on Fuel's web UI.

BOOT SERVER IP: 172.29.0.1

PXELINUX 4.02 2010-07-21  Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
!PXE entry point found (we hope) at 8E30:0106 via plan A
UNDI code segment at 8E30 len 4810
UNDI data segment at 86EE len 7420
Getting cached packet  01 02 03
My IP address seems to be AC1D0003 172.29.0.3
ip=172.29.0.3:172.29.0.1:172.29.0.1:255.255.0.0
BOOTIF=01-bc-5f-f4-ca-4a-59
SYSUUID=.......
TFTP prefix:
Trying to load: pxelinux.cfg/01-bc-5f-f4-ca-4a-59
Cannot get disk parameters
boot: _

I have no idea about the difference between the two servers. Is there anything I can check to get it right?

Many thanks!

Edit:

The two server nodes which are used for deploying OpenStack are named as Untitled (4a:59) and Untitled (49:87) by Fuel. I have created a new OpenStack environment and try to deploy it to the two server nodes again. The OpenStack environment I'm going to deployed is as follows.

OpenStack Release: Icehouse on Ubuntu 12.04.4 (2014.1.1-5.1)
Deployment Mode: Multi-node
Compute: KVM
Network: Neutron with GRE segmentation
Storage Backend: Default (Cinder), Default (Glance)
Additional Services: Install Ceilometer (OpenStack Telemetry)

The roles to the two nodes are listed as follows.

Untitled (49:87): CONTROLLER‧CINDER‧MONGO
Untitled (4a:59): COMPUTE‧CEPH-OSD

Before deploying changes, the logs of the two nodes are as follows. (all sources except messages show nothing in the error log)

image description

image description

After clicking Deploy Changes, the result of deployment is as follows.

image description

Node Untitled (4a:59) shows the same message as the above description. It is stuck in the reboot phase after ubuntu is installed, but before installing OpenStack. No additional error log is present in both Bootstrap logs and Other install logs.

For logs in Fuel Master, there is only one error log in Web backend (shows as follows) and no error log in other sources.

    [7fa17a9d0740] (manager) Deleting cluster 'FailTest' while deployment is still running

The screen shows 'Cannot get disk parameters' while deploying Mirantis OpenStack using Fuel

I have deployed a master node of Fuel 5.1, and want to deploy a runnable OpenStack environment using it. I've got two servers with the same hardware (Intel Xeon E5-2620 x2, 32GB RAM, 4TB HDD, 2 NICs). On the web UI of Fuel, I create an OpenStack environment with adding the two servers as its nodes. One node is deployed with Controllder + Storage - Cinder LVM + Telemetry - MongoDB, and the other is Compute + Storage - Ceph OSD. However, the progress of deployment never ends. One of the node is deployed successfully, but the other is not. I have tried several times with switching roles between the two nodes, but no luck. The fine node always success, and the broken node can never be deployed correctly.

Following is the messages showed on the screen of the broken node. The messages are showed after ubuntu is installed automatically through Fuel, and the deployment progress of this node is stuck at 29% on Fuel's web UI.

BOOT SERVER IP: 172.29.0.1

PXELINUX 4.02 2010-07-21  Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
!PXE entry point found (we hope) at 8E30:0106 via plan A
UNDI code segment at 8E30 len 4810
UNDI data segment at 86EE len 7420
Getting cached packet  01 02 03
My IP address seems to be AC1D0003 172.29.0.3
ip=172.29.0.3:172.29.0.1:172.29.0.1:255.255.0.0
BOOTIF=01-bc-5f-f4-ca-4a-59
SYSUUID=.......
TFTP prefix:
Trying to load: pxelinux.cfg/01-bc-5f-f4-ca-4a-59
Cannot get disk parameters
boot: _

I have no idea about the difference between the two servers. Is there anything I can check to get it right?

Many thanks!

Edit:

The two server nodes which are used for deploying OpenStack are named as Untitled (4a:59) and Untitled (49:87) by Fuel. I have created a new OpenStack environment and try to deploy it to the two server nodes again. The OpenStack environment I'm going to deployed is as follows.

OpenStack Release: Icehouse on Ubuntu 12.04.4 (2014.1.1-5.1)
Deployment Mode: Multi-node
Compute: KVM
Network: Neutron with GRE segmentation
Storage Backend: Default (Cinder), Default (Glance)
Additional Services: Install Ceilometer (OpenStack Telemetry)

The roles to the two nodes are listed as follows.

Untitled (49:87): CONTROLLER‧CINDER‧MONGO
Untitled (4a:59): COMPUTE‧CEPH-OSD

Before deploying changes, the logs of the two nodes are as follows. (all sources except messages show nothing in the error log)

image description

image description

After clicking Deploy Changes, the result of deployment is as follows.

image description

Node Untitled (4a:59) shows the same message as the above description. It is stuck in the reboot phase after ubuntu is installed, but before installing OpenStack. No additional error log is present in both Bootstrap logs and Other install logs. source categories.

For logs in Fuel Master, there is only one error log in Web backend (shows as follows) follows), which I don't think it is relevant, and no error log in other sources.

    [7fa17a9d0740] (manager) Deleting cluster 'FailTest' while deployment is still running

The screen shows 'Cannot get disk parameters' while deploying Mirantis OpenStack using Fuel

I have deployed a master node of Fuel 5.1, and want to deploy a runnable OpenStack environment using it. I've got two servers with the same hardware (Intel Xeon E5-2620 x2, 32GB RAM, 4TB HDD, 2 NICs). On the web UI of Fuel, I create an OpenStack environment with adding the two servers as its nodes. One node is deployed with Controllder + Storage - Cinder LVM + Telemetry - MongoDB, and the other is Compute + Storage - Ceph OSD. However, the progress of deployment never ends. One of the node is deployed successfully, but the other is not. I have tried several times with switching roles between the two nodes, but no luck. The fine node always success, and the broken node can never be deployed correctly.

Following is the messages showed on the screen of the broken node. The messages are showed after ubuntu is installed automatically through Fuel, and the deployment progress of this node is stuck at 29% on Fuel's web UI.

BOOT SERVER IP: 172.29.0.1

PXELINUX 4.02 2010-07-21  Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
!PXE entry point found (we hope) at 8E30:0106 via plan A
UNDI code segment at 8E30 len 4810
UNDI data segment at 86EE len 7420
Getting cached packet  01 02 03
My IP address seems to be AC1D0003 172.29.0.3
ip=172.29.0.3:172.29.0.1:172.29.0.1:255.255.0.0
BOOTIF=01-bc-5f-f4-ca-4a-59
SYSUUID=.......
TFTP prefix:
Trying to load: pxelinux.cfg/01-bc-5f-f4-ca-4a-59
Cannot get disk parameters
boot: _

I have no idea about the difference between the two servers. Is there anything I can check to get it right?

Many thanks!

Edit:

The two server nodes which are used for deploying OpenStack are named as Untitled (4a:59) and Untitled (49:87) by Fuel. I have created a new OpenStack environment and try to deploy it to the two server nodes again. The OpenStack environment I'm going to deployed is as follows.

OpenStack Release: Icehouse on Ubuntu 12.04.4 (2014.1.1-5.1)
Deployment Mode: Multi-node
Compute: KVM
Network: Neutron with GRE segmentation
Storage Backend: Default (Cinder), Default (Glance)
Additional Services: Install Ceilometer (OpenStack Telemetry)

The roles to the two nodes are listed as follows.

Untitled (49:87): CONTROLLER‧CINDER‧MONGO
Untitled (4a:59): COMPUTE‧CEPH-OSD

Before deploying changes, the logs of the two nodes are as follows. (all sources except messages show nothing in the error log)

image description

image description

After clicking Deploy Changes, the result of deployment is as follows.

image description

Node Untitled (4a:59) shows the same message as the above description. It is stuck in the reboot phase after ubuntu is installed, but before installing OpenStack. No additional error log is present in both Bootstrap logs and Other install logs source categories.

For logs in Fuel Master, there is only one error log in Web backend (shows as follows), which I don't think it is relevant, and no error log in other sources.

    [7fa17a9d0740] (manager) Deleting cluster 'FailTest' while deployment is still running

Edit

The disk partitions of the two server nodes are as follows.

image description

image description

The screen shows 'Cannot get disk parameters' while deploying Mirantis OpenStack using Fuel

I have deployed a master node of Fuel 5.1, and want to deploy a runnable OpenStack environment using it. I've got two servers with the same hardware (Intel Xeon E5-2620 x2, 32GB RAM, 4TB HDD, 2 NICs). On the web UI of Fuel, I create an OpenStack environment with adding the two servers as its nodes. One node is deployed with Controllder + Storage - Cinder LVM + Telemetry - MongoDB, and the other is Compute + Storage - Ceph OSD. However, the progress of deployment never ends. One of the node is deployed successfully, but the other is not. I have tried several times with switching roles between the two nodes, but no luck. The fine node always success, and the broken node can never be deployed correctly.

Following is the messages showed on the screen of the broken node. The messages are showed after ubuntu is installed automatically through Fuel, and the deployment progress of this node is stuck at 29% on Fuel's web UI.

BOOT SERVER IP: 172.29.0.1

PXELINUX 4.02 2010-07-21  Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
!PXE entry point found (we hope) at 8E30:0106 via plan A
UNDI code segment at 8E30 len 4810
UNDI data segment at 86EE len 7420
Getting cached packet  01 02 03
My IP address seems to be AC1D0003 172.29.0.3
ip=172.29.0.3:172.29.0.1:172.29.0.1:255.255.0.0
BOOTIF=01-bc-5f-f4-ca-4a-59
SYSUUID=.......
TFTP prefix:
Trying to load: pxelinux.cfg/01-bc-5f-f4-ca-4a-59
Cannot get disk parameters
boot: _

I have no idea about the difference between the two servers. Is there anything I can check to get it right?

Many thanks!

Edit:

The two server nodes which are used for deploying OpenStack are named as Untitled (4a:59) and Untitled (49:87) by Fuel. I have created a new OpenStack environment and try to deploy it to the two server nodes again. The OpenStack environment I'm going to deployed is as follows.

OpenStack Release: Icehouse on Ubuntu 12.04.4 (2014.1.1-5.1)
Deployment Mode: Multi-node
Compute: KVM
Network: Neutron with GRE segmentation
Storage Backend: Default (Cinder), Default (Glance)
Additional Services: Install Ceilometer (OpenStack Telemetry)

The roles to the two nodes are listed as follows.

Untitled (49:87): CONTROLLER‧CINDER‧MONGO
Untitled (4a:59): COMPUTE‧CEPH-OSD

Before deploying changes, the logs of the two nodes are as follows. (all sources except messages show nothing in the error log)

image description

image description

After clicking Deploy Changes, the result of deployment is as follows.

image description

Node Untitled (4a:59) shows the same message as the above description. It is stuck in the reboot phase after ubuntu is installed, but before installing OpenStack. No additional error log is present in both Bootstrap logs and Other install logs source categories.

For logs in Fuel Master, there is only one error log in Web backend (shows as follows), which I don't think it is relevant, and no error log in other sources.

    [7fa17a9d0740] (manager) Deleting cluster 'FailTest' while deployment is still running

Edit

The disk partitions of the two server nodes are as follows.

CONTROLLER‧CINDER‧MONGO (the fine one):

image description

COMPUTE‧CEPH-OSD (the broken one):

image description

image description