Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Is there a working multi node lb vxlan ml2_conf.ini example?

I've been having a terrible time getting lb+vxlan working and I believe I have a mistake somewhere in one of my ml2_conf.ini. Is there a working example that exists somewhere? All tap devices on my neutron agent node are "not defined on plugin."

I've tried many, many different configurations and here is the current one:

[ml2] type_drivers = vxlan,local tenant_network_types = vxlan mechanism_drivers = linuxbridge,l2population

[ml2_type_flat] flat_networks = vlan

[ml2_type_vlan] network_vlan_ranges = vlan:1:1

[ml2_type_vxlan] vni_ranges = 100:1000 vxlan_group = 239.1.1.1

[vxlan] local_ip = 10.3.50.11 tenant_network_type = vxlan enable_vxlan = True l2_population = True vxlan_group = 239.1.1.1

[agent] tunnel_types=vxlan vxlan_udp_port = 4789

[linux_bridge] physical_interface_mappings = public:eth2

[l2pop] agent_boot_time = 180

[securitygroup] enable_security_group = True firewall_driver = neutron.agent.linux.iptables_firewall.IptablesFirewallDriver

Is there a working multi node lb vxlan ml2_conf.ini example?

I've been having a terrible time getting lb+vxlan working and I believe I have a mistake somewhere in one of my ml2_conf.ini. Is there a working example that exists somewhere? All tap devices on my neutron agent node are "not defined on plugin."

I've tried many, many different configurations and here is the current one:

[ml2]
type_drivers = vxlan,local
tenant_network_types = vxlan
mechanism_drivers = linuxbridge,l2population

linuxbridge,l2population

[ml2_type_flat] flat_networks = vlan

vlan

[ml2_type_vlan] network_vlan_ranges = vlan:1:1

vlan:1:1

[ml2_type_vxlan] vni_ranges = 100:1000 vxlan_group = 239.1.1.1

239.1.1.1

[vxlan] local_ip = 10.3.50.11 tenant_network_type = vxlan enable_vxlan = True l2_population = True vxlan_group = 239.1.1.1

239.1.1.1

[agent] tunnel_types=vxlan vxlan_udp_port = 4789

4789

[linux_bridge] physical_interface_mappings = public:eth2

public:eth2

[l2pop] agent_boot_time = 180

180

[securitygroup] enable_security_group = True firewall_driver = neutron.agent.linux.iptables_firewall.IptablesFirewallDriver

neutron.agent.linux.iptables_firewall.IptablesFirewallDriver

Is there a working How to configure multi node lb vxlan ml2_conf.ini example?vxlan?

I've been having a terrible time getting lb+vxlan working and I believe I have a mistake somewhere in one of my ml2_conf.ini. Is there a working example that exists somewhere? All tap devices on my neutron agent node are "not not defined on plugin." plugin.

I've tried many, many different configurations and here is the current one:

[ml2]
type_drivers = vxlan,local
tenant_network_types = vxlan
mechanism_drivers = linuxbridge,l2population

[ml2_type_flat]
flat_networks = vlan

[ml2_type_vlan]
network_vlan_ranges = vlan:1:1


[ml2_type_vxlan]
vni_ranges = 100:1000
vxlan_group = 239.1.1.1

[vxlan]
local_ip = 10.3.50.11
tenant_network_type = vxlan
enable_vxlan = True
l2_population = True
vxlan_group = 239.1.1.1


[agent]
tunnel_types=vxlan
vxlan_udp_port = 4789

[linux_bridge]
physical_interface_mappings = public:eth2


[l2pop]
agent_boot_time = 180


[securitygroup]
enable_security_group = True
firewall_driver = neutron.agent.linux.iptables_firewall.IptablesFirewallDriver