Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Openstack VM Unable to Get DHCP IP, Request but No Replay

Hello,

I am having an issue with my VM unable to get an IP from the DHCP server. My setup is as follows:

1xController w/Quantum, namespaces false 1xCompute 1xCinder

After running "tcpdump -n -i eth2" I can see traffic being sent from my compute node, however, I do not see the packets being received by my controller/quantum node. However, I can see all other traffic on both nodes, and I can ping from one node to the other on the same interface if I add an IP to the bridge.

Below I have given the output of ovs-vsctl show. Also, when I add a floating ip to my VM, I do not see the IP come up on the controller/quantum node. If I add the IP manually, I can't ping the DHCP server.

My NIC setup is as follows:

eth0 - management eth1 - public eth2 - data/vm

I am using the openvswitch plugin with vlans. The only error I can see on both servers is:

013-07-14T08:10:04Z|00247|bridge|ERR|bridge br-prv: failed to set bridge Ethernet address: Device or resource busy 2013-07-14T08:10:07Z|00248|netdev_linux|ERR|ioctl(SIOCSIFHWADDR) on br-int device failed: Device or resource busy 2013-07-14T08:10:07Z|00249|bridge|ERR|bridge br-int: failed to set bridge Ethernet address: Device or resource busy 2013-07-14T08:10:07Z|00250|netdev_linux|ERR|ioctl(SIOCSIFHWADDR) on br-prv device failed: Device or resource busy 2013-07-14T08:10:07Z|00251|bridge|ERR|bridge br-prv: failed to set bridge Ethernet address: Device or resource busy

Here is my output from ovs-vsctl show on controller:

[root@controller-01 ~(keystone_admin)]# ovs-vsctl show d44ed3f4-2e5e-4d5f-8a41-e6b1664402fb Bridge br-prv Port "eth2" Interface "eth2" Port br-prv Interface br-prv type: internal Port phy-br-prv Interface phy-br-prv Bridge br-ex Port "eth1" Interface "eth1" Port phy-br-ex Interface phy-br-ex Port br-ex Interface br-ex type: internal Bridge br-int Port int-br-prv Interface int-br-prv Port "tapc9ec4cea-28" tag: 1 Interface "tapc9ec4cea-28" type: internal Port int-br-ex Interface int-br-ex Port br-int Interface br-int type: internal ovs_version: "1.10.0"

Here is my output from ovs-vsctl show on compute: [root@compute-01 ~(keystone_admin)]# ovs-vsctl show e84211f2-9d94-4851-9357-ef73c050e240 Bridge br-int Port "qvo4b11e62b-a4" tag: 1 Interface "qvo4b11e62b-a4" Port int-br-prv Interface int-br-prv Port br-int Interface br-int type: internal Bridge br-prv Port phy-br-prv Interface phy-br-prv Port br-prv Interface br-prv type: internal Port "eth2" Interface "eth2" ovs_version: "1.10.0"

Any help would be appreciated.