Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

How to configure Neutron on XenServer

Hi all. I searched but the information I got about Neutron and Xen are quite rare. In the official installation document and a great guide here, only KVM is used.

In my deployment, I tried to added a network br-int in XenServer, and put all VM on that network. Also, the compute node is also plugged into that network. In computer node, I can read traffic sent by VM by

tcpdump -i eth3 # eth3 is the interface in Computer Node which connected to br-int network in XenServer

Based on the guides above, in computer node, I created two bridges: br-int and br-tun, and get oepnvswitch-agent configured. I tried to plug eth3 as a port in br-int of computer node, and run

tcpdump -i br-int

but no data captured. Although I do captured data sent by VM at eth3 of computer node, but br-int give me nothing.

Why this happened? Is there any better way to setup Neutron on Xen install?

Thanks.

P.S.: I found some articles mentioned that a dom0 agent is required for this installation to work. But no detail found.

How to configure Neutron on with XenServer

Hi all. I searched but the information I got about Neutron and Xen are quite rare. In the official installation document and a great guide here, only KVM is used.

In my deployment, I tried to added a network br-int in XenServer, and put all VM on that network. Also, the compute node is also plugged into that network. In computer node, I can read traffic sent by VM by

tcpdump -i eth3 # eth3 is the interface in Computer Node which connected to br-int network in XenServer

Based on the guides above, in computer node, I created two bridges: br-int and br-tun, and get oepnvswitch-agent configured. I tried to plug eth3 as a port in br-int of computer node, and run

tcpdump -i br-int

but no data captured. Although I do captured data sent by VM at eth3 of computer node, but br-int give me nothing.

Why this happened? Is there any better way to setup Neutron on Xen install?

Thanks.

P.S.: I found some articles mentioned that a dom0 agent is required for this installation to work. But no detail found.

How to configure Neutron with XenServer

Hi all. I searched but the information I got about Neutron and Xen are quite rare. In the official installation document and a great guide here, only KVM is used.

In my deployment, I tried to added a network br-int in XenServer, and put all VM on that network. Also, the compute node is also plugged into that network. In computer node, I can read traffic sent by VM by

tcpdump -i eth3 # eth3 is the interface in Computer Node which connected to br-int network in XenServer

Based on the guides above, in computer node, I created two bridges: br-int and br-tun, and get oepnvswitch-agent configured. I tried to plug eth3 as a port in br-int of computer node, and run

tcpdump -i br-int

but no data captured. Although I do captured data sent by VM at eth3 of computer node, but br-int give me nothing.

Why this happened? Is there any better way to setup Neutron on Xen install?

Thanks.

P.S.: I found some articles mentioned that a dom0 agent is required for this installation to work. But no detail found.