Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

3 nodes are involved: controller, network gateway, compute node. New instances are not communicating at all, no ip addresses.

Seems something terribly wrong, but before starting from scratch it would be nice if someone give me some hints :)

Previously everything was working with nova-network (FlatDHCP) on the controller node.

Now 3 nodes are involved: controller, network gateway, compute node. New instances are not communicating at all, no ip addresses.

  • Each node has two interfaces, eth0: management, eth1: data

  • Namespace is not disabled

Controller: services: quantum-server, nova-* (but not nova-network), openvswitch-switch ifconfig: http://pastebin.com/8gvGAQLd nova.conf: http://pastebin.com/TzNpMR56 ovs-vsctl show: http://pastebin.com/xrD5u1hX quantum.conf: http://pastebin.com/S9YSKCZ5 ovs_quantum_plugin.ini: http://pastebin.com/KciZ4bin [LOGS] quantum-server.log: http://paste.openstack.org/show/24617/

Network Gateway: services: quantum-l3-agent, quantum-dhcp-agent, quantum-plugin-openvswitch-agent, openvswitch-switch dhcp_agent.ini: http://pastebin.com/2pWVSqqE l3_agent.ini: http://pastebin.com/jNTbQUwG ovs_quantum_plugin.ini: http://pastebin.com/r1gPrXLF ovs-vsctl show: http://pastebin.com/Wuh9r8B7 (and here we go for the strange output without any gw-xxx interface. Note: I created two networks)

This one has only two NICs, so I haven't assigned any interface for external network. It should still work? [LOGS] dhcp-agent.log: http://paste.openstack.org/show/24609/ openvswitch-agent.log: http://paste.openstack.org/show/24613/

Compute Node: services: nova-compute, nova-api-metadata, quantum-plugin-openvswitch-agent ovs-vsctl show: http://pastebin.com/qd6kfNpJ ovs_quantum_plugin.ini: http://pastebin.com/rZVwSxf2 [LOGS] openvswitch-agent.log: http://paste.openstack.org/show/24616/