Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Lost internet connectivity after nova install on single instance

Installed all nova components on a single box and all nova services are running and am able to run and connect to instances but I have lost all internet connectivity on the box.

Has anyone seen this before?

This is what my networking looks like:

ifconfig br100 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:81:00:23 inet addr:10.0.0.3 Bcast:10.0.0.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::f0d0:c0ff:fea6:a2cd/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:5934 errors:0 dropped:13 overruns:0 frame:0 TX packets:1388 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:392915 (392.9 KB) TX bytes:8271046 (8.2 MB)

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:81:00:23 inet6 addr: fe80::250:56ff:fe81:23/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:6680 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:6343 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:546499 (546.4 KB) TX bytes:8548715 (8.5 MB)

lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:6363 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:6363 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:3827653 (3.8 MB) TX bytes:3827653 (3.8 MB)

virbr0 Link encap:Ethernet HWaddr ca:dc:b5:b0:04:61 inet addr:192.168.122.1 Bcast:192.168.122.255 Mask:255.255.255.0 UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:27 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:4374 (4.3 KB)