Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Openstack instance problem

Hello all, i have installed MAAS with JUJU on 6 nodes. Now i want to create some instances,but i get stucked.I upload ISO file the instance state is ACTIVE but i can't reach it. In the log tab i see nothing. I've desided that the image is wrong and uploaded qcow2 file - centOS. Now in the log tab i see this information : ci-info: +++++++++++++++++++++++++++++++Route info++++++++++++++++++++++++++++++++ ci-info: +-------+-------------+-------------+---------------+-----------+-------+ ci-info: | Route | Destination | Gateway | Genmask | Interface | Flags | ci-info: +-------+-------------+-------------+---------------+-----------+-------+ ci-info: | 0 | 192.168.1.0 | 0.0.0.0 | 255.255.255.0 | eth0 | U | ci-info: | 1 | 0.0.0.0 | 192.168.1.1 | 0.0.0.0 | eth0 | UG | ci-info: +-------+-------------+-------------+---------------+-----------+-------+ Starting cloud-init: /usr/lib/python2.6/site-packages/cloudinit/url_helper.py:40: UserWarning: Module backports was already imported from /usr/lib64/python2.6/site-packages/backports/__init__.pyc, but /usr/lib/python2.6/site-packages is being added to sys.path import pkg_resources Cloud-init v. 0.7.2 running 'modules:config' at Thu, 06 Feb 2014 09:30:51 +0000. Up 29.83 seconds. Starting cloud-init: /usr/lib/python2.6/site-packages/cloudinit/url_helper.py:40: UserWarning: Module backports was already imported from /usr/lib64/python2.6/site-packages/backports/__init__.pyc, but /usr/lib/python2.6/site-packages is being added to sys.path import pkg_resources Cloud-init v. 0.7.2 running 'modules:final' at Thu, 06 Feb 2014 09:30:52 +0000. Up 31.08 seconds. ci-info: no authorized ssh keys fingerprints found for user cloud-user.ci-info: no authorized ssh keys fingerprints found for user cloud-user.ec2: ec2: ############################################################# ec2: -----BEGIN SSH HOST KEY FINGERPRINTS----- ec2: 1024 f0:e4:a1:d4:e0:cd:61:bc:d0:ac:0b:b0:b5:2f:63:cf /etc/ssh/ssh_host_dsa_key.pub (DSA) ec2: 2048 14:22:2a:32:50:09:92:18:ab:82:de:dd:ef:b7:5a:4e /etc/ssh/ssh_host_key.pub (RSA1) ec2: 2048 c9:57:c4:a4:d4:18:94:42:6d:01:e9:7c:27:e7:1d:ea /etc/ssh/ssh_host_rsa_key.pub (RSA) ec2: -----END SSH HOST KEY FINGERPRINTS----- ec2: ############################################################# -----BEGIN SSH HOST KEY KEYS----- 2048 35 21531157924126004168082790779742871963463300993915306593384264968358610367938095942676335614238053140605994962567597574599075716309952381133245379969723945291662602473821460424468256012109041881434487858373806210737518659438373975729896342321987676361018693322487078487578615584193336560378570708892520526110024733943559790921112549084227207021840982221342471506611565785693032365581152142772497634519778706508101574632096850679714810566414706094382106303036392794543847234764566179999545365591484427163044370771732818368609155424044772234347020059111104440304585961658035131111612888508992760330028538303792154095831 ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAABIwAAAQEAsAI0LHJD0dHTgp6QknUUPUDaU248UkCj5eUK3Qb7gwFfhJJ6fAlvdVsWy5wXUT4rZUME0aZvQwIhKgjUukzzA/DWlCjvQk0N0fy2wcJoVpYhY9KVcvM6RFRfyNaBAlRkV3nadVM0DepaJErxwh4Efjz96ijM6XvazrJQajOqP2nr2vYrtD2AGzZ7CrNMjd/8NEbMFH4+d1pIsHDkweK9Vvdo88VT8lS9qqQSUFIVT3kJ6VMirM4Oa3mB7nGUZMeHVNp0E6Ep7jKEtP8ijmJoLQ2rb+XeiOWteo8eDdLhPf6G6GA6tCiUVW5+rVT4+Uj0r3CU0VV+8jgvgIz6s4qjMQ== -----END SSH HOST KEY KEYS----- Cloud-init v. 0.7.2 finished at Thu, 06 Feb 2014 09:30:53 +0000. Datasource DataSourceEc2. Up 31.32 seconds Starting sendmail: [60G[[0;32m OK [0;39m] Starting sm-client: [60G[[0;32m OK [0;39m] Starting tuned: [60G[[0;32m OK [0;39m] Starting crond: [60G[[0;32m OK [0;39m]

CentOS release 6.5 (Final) Kernel 2.6.32-431.3.1.el6.x86_64 on an x86_64

qwer login:

but i on console i see only Loading... i can't reach the vnc console... What do you think is this a network configuration issue? Thanks

Openstack instance problem

Hello all, i I have installed MAAS with JUJU on 6 nodes. Now i want to create some instances,but i get stucked.I upload ISO file the instance state is ACTIVE but i can't reach it. In the log tab i see nothing. I've desided that the image is wrong and uploaded qcow2 file - centOS. Now in the log tab i see this information :

ci-info: +++++++++++++++++++++++++++++++Route info++++++++++++++++++++++++++++++++
ci-info: +-------+-------------+-------------+---------------+-----------+-------+
ci-info: | Route | Destination |   Gateway   |    Genmask    | Interface | Flags |
ci-info: +-------+-------------+-------------+---------------+-----------+-------+
ci-info: |   0   | 192.168.1.0 |   0.0.0.0   | 255.255.255.0 |    eth0   |   U   |
ci-info: |   1   |   0.0.0.0   | 192.168.1.1 |    0.0.0.0    |    eth0   |   UG  |
ci-info: +-------+-------------+-------------+---------------+-----------+-------+
Starting cloud-init: /usr/lib/python2.6/site-packages/cloudinit/url_helper.py:40: UserWarning: Module backports was already imported from /usr/lib64/python2.6/site-packages/backports/__init__.pyc, but /usr/lib/python2.6/site-packages is being added to sys.path
  import pkg_resources
Cloud-init v. 0.7.2 running 'modules:config' at Thu, 06 Feb 2014 09:30:51 +0000. Up 29.83 seconds.
Starting cloud-init: /usr/lib/python2.6/site-packages/cloudinit/url_helper.py:40: UserWarning: Module backports was already imported from /usr/lib64/python2.6/site-packages/backports/__init__.pyc, but /usr/lib/python2.6/site-packages is being added to sys.path
  import pkg_resources
Cloud-init v. 0.7.2 running 'modules:final' at Thu, 06 Feb 2014 09:30:52 +0000. Up 31.08 seconds.
ci-info: no authorized ssh keys fingerprints found for user cloud-user.ci-info: no authorized ssh keys fingerprints found for user cloud-user.ec2: 
ec2: #############################################################
ec2: -----BEGIN SSH HOST KEY FINGERPRINTS-----
ec2: 1024 f0:e4:a1:d4:e0:cd:61:bc:d0:ac:0b:b0:b5:2f:63:cf /etc/ssh/ssh_host_dsa_key.pub (DSA)
ec2: 2048 14:22:2a:32:50:09:92:18:ab:82:de:dd:ef:b7:5a:4e /etc/ssh/ssh_host_key.pub (RSA1)
ec2: 2048 c9:57:c4:a4:d4:18:94:42:6d:01:e9:7c:27:e7:1d:ea /etc/ssh/ssh_host_rsa_key.pub (RSA)
ec2: -----END SSH HOST KEY FINGERPRINTS-----
ec2: #############################################################
-----BEGIN SSH HOST KEY KEYS-----
2048 35 21531157924126004168082790779742871963463300993915306593384264968358610367938095942676335614238053140605994962567597574599075716309952381133245379969723945291662602473821460424468256012109041881434487858373806210737518659438373975729896342321987676361018693322487078487578615584193336560378570708892520526110024733943559790921112549084227207021840982221342471506611565785693032365581152142772497634519778706508101574632096850679714810566414706094382106303036392794543847234764566179999545365591484427163044370771732818368609155424044772234347020059111104440304585961658035131111612888508992760330028538303792154095831 
ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAABIwAAAQEAsAI0LHJD0dHTgp6QknUUPUDaU248UkCj5eUK3Qb7gwFfhJJ6fAlvdVsWy5wXUT4rZUME0aZvQwIhKgjUukzzA/DWlCjvQk0N0fy2wcJoVpYhY9KVcvM6RFRfyNaBAlRkV3nadVM0DepaJErxwh4Efjz96ijM6XvazrJQajOqP2nr2vYrtD2AGzZ7CrNMjd/8NEbMFH4+d1pIsHDkweK9Vvdo88VT8lS9qqQSUFIVT3kJ6VMirM4Oa3mB7nGUZMeHVNp0E6Ep7jKEtP8ijmJoLQ2rb+XeiOWteo8eDdLhPf6G6GA6tCiUVW5+rVT4+Uj0r3CU0VV+8jgvgIz6s4qjMQ== 
-----END SSH HOST KEY KEYS-----
Cloud-init v. 0.7.2 finished at Thu, 06 Feb 2014 09:30:53 +0000. Datasource DataSourceEc2.  Up 31.32 seconds
Starting sendmail: [60G[[0;32m  OK  [0;39m]
Starting sm-client: [60G[[0;32m  OK  [0;39m]
Starting tuned: [60G[[0;32m  OK  [0;39m]
Starting crond: [60G[[0;32m  OK  [0;39m]

[0;39m] CentOS release 6.5 (Final) Kernel 2.6.32-431.3.1.el6.x86_64 on an x86_64

x86_64 qwer login:

login:

but i on console i see only Loading... i can't reach the vnc console... What do you think is this a network configuration issue? Thanks