Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

HTTPInternalServerError (HTTP 500) - glance on separate server

Hello

I'm configuring openstack according to: https://docs.openstack.org/ocata/install-guide-rdo/glance-verify.html

I installed keystone on one instance and want to install glance on separate server, when im trying to verify my configuration im getting:

Blockquote[root@manage01 ~]# openstack image create "cirros" --file cirros-0.3.4-x86_64-disk.img --disk-format qcow2 --container-format bare --public HTTPInternalServerError (HTTP 500) [root@manage01 ~]# openstack -v image create "cirros" --file cirros-0.3.4-x86_64-disk.img --disk-format qcow2 --container-format bare --public START with options: [u'-v', u'image', u'create', u'cirros', u'--file', u'cirros-0.3.4-x86_64-disk.img', u'--disk-format', u'qcow2', u'--container-format', u'bare', u'--public'] command: image create -> openstackclient.image.v2.image.CreateImage Using auth plugin: password HTTPInternalServerError (HTTP 500) END return value: 1

My present endpoints configuration:

Blockquote[root@manage01 ~]# openstack endpoint list +----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+ | ID | Region | Service Name | Service Type | Enabled | Interface | URL | +----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+ | 94f2b772504042d380fb6b2779d7b513 | RegionOne | glance | image | True | internal | http://image:9292 | | 97e549d381604224ad742b718b833d02 | RegionOne | glance | image | True | public | http://image:9292 | | 9f3ee12b68bd449f84150c2a8a4a2340 | RegionOne | keystone | identity | True | public | http://identity:5000/v3/ | | a1ccaa525b6a48549a79017388354204 | RegionOne | glance | image | True | admin | http://image:9292 | | bf47ca0119a94a07b6f5acece8a5b699 | RegionOne | keystone | identity | True | admin | http://identity:35357/v3/ | | c62838c2471e4624a3e7f5c3bc5fdf38 | RegionOne | keystone | identity | True | internal | http://identity:5000/v3/ | +----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+

What am i missed? If i do everything exectly same way but on same server where i have keystone configured glance is working. Should i change some other configuration too which is not mentioned in standard installation?

Connection betwenn instances is working (separate VLAN for mgmt network).

Regards holo

HTTPInternalServerError (HTTP 500) - glance on separate server

Hello

I'm configuring openstack according to: https://docs.openstack.org/ocata/install-guide-rdo/glance-verify.html

I installed keystone on one instance and want to install glance on separate server, when im trying to verify my configuration im getting:

Blockquote[root@manage01

[root@manage01 ~]# openstack image create "cirros"   --file cirros-0.3.4-x86_64-disk.img   --disk-format qcow2 --container-format bare   --public
 HTTPInternalServerError (HTTP 500)
 [root@manage01 ~]# openstack -v image create "cirros"   --file cirros-0.3.4-x86_64-disk.img   --disk-format qcow2 --container-format bare   --public
 START with options: [u'-v', u'image', u'create', u'cirros', u'--file', u'cirros-0.3.4-x86_64-disk.img', u'--disk-format', u'qcow2', u'--container-format', u'bare', u'--public']
 command: image create -> openstackclient.image.v2.image.CreateImage
 Using auth plugin: password
 HTTPInternalServerError (HTTP 500)
 END return value: 1

1

My present endpoints configuration:

Blockquote[root@manage01

[root@manage01 ~]# openstack endpoint list
 +----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+
 | ID                               | Region    | Service Name | Service Type | Enabled | Interface | URL                       |
 +----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+
 | 94f2b772504042d380fb6b2779d7b513 | RegionOne | glance       | image        | True    | internal  | http://image:9292         |
 | 97e549d381604224ad742b718b833d02 | RegionOne | glance       | image        | True    | public    | http://image:9292         |
 | 9f3ee12b68bd449f84150c2a8a4a2340 | RegionOne | keystone     | identity     | True    | public    | http://identity:5000/v3/  |
 | a1ccaa525b6a48549a79017388354204 | RegionOne | glance       | image        | True    | admin     | http://image:9292         |
 | bf47ca0119a94a07b6f5acece8a5b699 | RegionOne | keystone     | identity     | True    | admin     | http://identity:35357/v3/ |
 | c62838c2471e4624a3e7f5c3bc5fdf38 | RegionOne | keystone     | identity     | True    | internal  | http://identity:5000/v3/  |
  +----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+

+----------------------------------+-----------+--------------+--------------+---------+-----------+---------------------------+

What am i missed? If i do everything exectly same way but on same server where i have keystone configured glance is working. Should i change some other configuration too which is not mentioned in standard installation?

Connection betwenn instances is working (separate VLAN for mgmt network).

Regards holo