Ask Your Question
0

packstack misconfiguring my nics after installation

asked 2016-11-30 21:06:30 -0500

masber gravatar image

updated 2016-12-01 01:47:31 -0500

hi,

I installed openstack newton on my CentOS 7 using packstack with the following command:

packstack --allinone --provision-demo=n --os-neutron-ovs-bridge-mappings=extnet:br-ex --os-neutron-ovs-bridge-interfaces=br-ex:enp1s0f1 --os-neutron-ml2-type-drivers=vxlan,flat --cinder-volumes-size=8000G --ntp-servers=0.au.pool.ntp.org

Surprissingly the connection to the host is lost during installation and I realised that br-ex was on dhcp.

This is the ifcfg-br-ex configuration:

    ONBOOT=yes
    PEERDNS=no
    NM_CONTROLLED=no
    NOZEROCONF=yes
    DEVICE=br-ex
    NAME=br-ex
    DEVICETYPE=ovs
    OVSBOOTPROTO=dhcp
    TYPE=OVSBridge

Is this normal?

thank you

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-12-01 03:17:31 -0500

dbaxps gravatar image

Would you like to run br-ex in dhcp mode see :-
https://www.youtube.com/watch?v=8zFQG... ( by LarsKS)
In your case it's better to run packstack --generate-answer-file ans1.txt, update ans1.txt disabling demo provision, packstack --answer-file=./ans1.txt up on install update ml2_conf.ini

Manually update ifcfg-enp1s0f1 && ifcfg-br-ex ( with static IP from your LAN ) either follow LarsKS if you want to keep enp1s0f1 in dhcp mode .

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-11-30 21:06:30 -0500

Seen: 64 times

Last updated: Dec 01 '16