Ask Your Question
0

openvswitch error - Port not present in bridge br-int

asked 2016-11-28 04:35:27 -0500

vathanlal gravatar image

updated 2016-11-28 04:36:11 -0500

Hi.. I configured a newton HA cluster using controller node, separate network node and compute node. I want to create vxlan network using openvswitch. I dont find any proper documentation of openvswitch + newton+ vxlan. If somebody provide any working configuration or link to any proper documentation that would be really helpful.

Then I tried to create network configuration with my own knowledge. I can create network and when I tried to launch an instance I got the errors in neutron-openvswitch-agent.log as below

2016-11-28 10:22:56.153 5873 INFO neutron.agent.common.ovs_lib [req-39cf9b3b-d0a3-4584-bfe3-79399fd3444b - - - - -] Port 3512c17d-aeb6-48fd-a0fa-f5ccf45c55b5 not present in bridge br-int
2016-11-28 10:22:56.155 5873 INFO neutron.plugins.ml2.drivers.openvswitch.agent.ovs_neutron_agent [req-39cf9b3b-d0a3-4584-bfe3-79399fd3444b - - - - -] port_unbound(): net_uuid None not in local_vlan_map
2016-11-28 10:22:56.155 5873 INFO neutron.agent.securitygroups_rpc [req-39cf9b3b-d0a3-4584-bfe3-79399fd3444b - - - - -] Remove device filter for [u'3512c17d-aeb6-48fd-a0fa-f5ccf45c55b5']

my network node configuration is as below

0b098cde-343a-4f8b-83fc-21a878417299
    Bridge br-tun
        fail_mode: secure
        Port patch-int
            Interface patch-int
                type: patch
                options: {peer=patch-tun}
        Port "vxlan-ac1ea01a"
            Interface "vxlan-ac1ea01a"
                type: vxlan
                options: {df_default="true", in_key=flow, local_ip="172.30.160.70", out_key=flow, remote_ip="172.30.160.26"}
        Port br-tun
            Interface br-tun
                type: internal
    Bridge br-ex
        fail_mode: secure
        Port phy-br-ex
            Interface phy-br-ex
                type: patch
                options: {peer=int-br-ex}
        Port br-ex
            Interface br-ex
                type: internal
        Port "enp3s0.118"
            Interface "enp3s0.118"
    Bridge br-int
        fail_mode: secure
        Port "tap9cc3f031-1f"
            tag: 1
            Interface "tap9cc3f031-1f"
                type: internal
        Port patch-tun
            Interface patch-tun
                type: patch
                options: {peer=patch-int}
        Port int-br-ex
            Interface int-br-ex
                type: patch
                options: {peer=phy-br-ex}
        Port br-int
            Interface br-int
                type: internal
    ovs_version: "2.5.0"

my compute node configuration is as below

77f37883-8207-4592-99e3-d50b34043606
    Bridge br-tun
        fail_mode: secure
        Port "vxlan-ac1ea046"
            Interface "vxlan-ac1ea046"
                type: vxlan
                options: {df_default="true", in_key=flow, local_ip="172.30.160.26", out_key=flow, remote_ip="172.30.160.70"}
        Port br-tun
            Interface br-tun
                type: internal
        Port patch-int
            Interface patch-int
                type: patch
                options: {peer=patch-tun}
    Bridge br-int
        fail_mode: secure
        Port br-int
            Interface br-int
                type: internal
        Port patch-tun
            Interface patch-tun
                type: patch
                options: {peer=patch-int}
    ovs_version: "2.5.0"

Iam sure there is some configuration issue but I dont understand where it is.. Any help regarding this is really appreciated..

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hi there :

I am facing the same error in my newton setup. Did you ever get this working ?

Thanks, Shreya

Shreya Pandita gravatar imageShreya Pandita ( 2017-06-06 17:24:24 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-11-28 05:53:17 -0500

silently gravatar image
type neutron  ,then enter,

port-list

port-show port.id

will get the  error message ,
edit flag offensive delete link more

Comments

It shows me the Port is ACTIVE without any error message...

vathanlal gravatar imagevathanlal ( 2016-11-28 07:49:12 -0500 )edit

But port-list give me different Id than that in the error message.. like below

 9cc3f031-1fe6-4947-b73d-47de22d2fec6 |      | fa:16:3e:1e:36:a3 | {"subnet_id": "0cbf3c75-4455-4075-828d-97408a34265b", "ip_address": "192.168.10.2"}
vathanlal gravatar imagevathanlal ( 2016-11-28 07:53:27 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-11-28 04:35:27 -0500

Seen: 2,239 times

Last updated: Nov 28 '16