Ask Your Question
0

I need launch a instance with 2 nics (vif). How can i do this?

asked 2014-01-04 14:16:04 -0500

romulorosa gravatar image

updated 2014-01-22 15:13:06 -0500

Evgeny gravatar image

My instance will be a virtual router using Quagga and i need 2 nics with different networks.

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-01-04 21:06:32 -0500

dheeru gravatar image

updated 2014-01-04 21:07:20 -0500

You need to create two networks. Then use the following command to create the instance.

nova boot --image <image-id> --flavor 1 --nic net-id= <net-id-1>  --nic net-id= <net-id-2>  test-vm-romulorosa

You can refer the following link as well.
http://docs.openstack.org/grizzly/openstack-compute/admin/content//using-multi-nics.html
edit flag offensive delete link more

Comments

I create this two nets nova network-create vmnet1 --fixed-range-v4=10.0.0.0/24 --bridge-interface=br100 --multi-host=T nova network-create vmnet2 --fixed-range-v4=10.0.1.0/24 --bridge-interface=br101 --multi-host=T When I start an instance with these two networks only bridge br100 is create. I believe you have a problem with the configuration of "nova.conf". I'm following the manual to Havanna and the "nova.conf" this setting as follows: network_manager=nova.network.manager.FlatDHCPManager firewall_driver=nova.virt.libvirt.firewall.IptablesFirewallDriver network_size=254 allow_same_net_traffic=False multi_host=True send_arp_for_ha=True share_dhcp_address=True force_dhcp_release=True flat_network_bridge=br100 flat_interface=eth2 public_interface=eth2

romulorosa gravatar imageromulorosa ( 2014-01-09 11:36:40 -0500 )edit
0

answered 2014-01-05 11:32:20 -0500

romulorosa gravatar image

Thanks dheeru. I'm trying to do this using VLAN as follow my nova.conf

network_manager=nova.network.manager.VlanManager vlan_interface=eth2 fixed_range=10.0.0.0/24 network_size=254

network_manager=nova.network.manager.VlanManager vlan_interface=eth3 fixed_range=10.0.1.0/24 network_size=254

The instance is running but I can not ping your IP's.

edit flag offensive delete link more

Comments

Is this different question or related to same question ? Did you try ip netns exec <namespaceid> ping 10.0.0.1. Just see whether this works for you.

dheeru gravatar imagedheeru ( 2014-01-05 11:40:41 -0500 )edit

Its related to same question. Using just one nic i can ping and access the instance. This seems more an error in the configuration of the network as it's OpenStack. Anyway thanks for the help.

romulorosa gravatar imageromulorosa ( 2014-01-05 11:44:33 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-01-04 14:16:04 -0500

Seen: 203 times

Last updated: Jan 05 '14