Ask Your Question
0

octavia multinode - DriverError: An error happened in the driver

asked 2016-11-11 08:21:33 -0600

San gravatar image

I am setting up multinode openstack liberty deployed using ansible 12.0.14. I have setup the octavia on independent container. I am getting "DriverError: An error happened in the driver" while creating loadbalancer. Can someone help me to surpass this error.

Log snippet on exception :-

2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin [req-e07019e6-1899-4eb8-a57f-c693c0608e03 9964c69050ef4d5ca0a5fdf8cd27b71e 4ad9f056c8794397954e7943e01e36b3 - - -] There was an error in the driver 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin Traceback (most recent call last): 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/neutron_lbaas/services/loadbalancer/plugin.py", line 471, in _call_driver_operation 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin driver_method(context, db_entity) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/neutron_lbaas/drivers/octavia/driver.py", line 94, in func_wrapper 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin args[0].failed_completion(args[1], args[2]) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/oslo_utils/excutils.py", line 204, in __exit__ 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin six.reraise(self.type_, self.value, self.tb) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/neutron_lbaas/drivers/octavia/driver.py", line 85, in func_wrapper 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin r = func(args, *kwargs) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/neutron_lbaas/drivers/octavia/driver.py", line 173, in create 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin self.driver.req.post(self._url(lb), args) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/neutron_lbaas/drivers/octavia/driver.py", line 123, in post 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/neutron_lbaas/drivers/octavia/driver.py", line 120, in request 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin return r.json() 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/requests/models.py", line 805, in json 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin return complexjson.loads(self.text, *kwargs) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/simplejson/__init__.py", line 516, in loads 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin return _default_decoder.decode(s) 2016-11-11 02:35:07.070 12911 ERROR neutron_lbaas.services.loadbalancer.plugin File "/openstack/venvs/neutron-12.0.14/lib/python2.7/site-packages/simplejson ... (more)

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ┬╗ oldest newest most voted
0

answered 2016-11-11 21:46:37 -0600

diltram gravatar image

Please upload all logs into http://paste.openstack.org or somewhere else. I can't really find anything here especially that it looks like the end of the ERROR was not uploaded - too long content? Also, may you provide octavia.conf? I can see that in Neutron lbaas driver is properly set to Octavia.

edit flag offensive delete link more

Comments

Attached logs and conf details - octavia.conf - http://paste.openstack.org/show/589083/ neutron-server.log - http://paste.openstack.org/show/589077/

San gravatar imageSan ( 2016-11-14 03:50:22 -0600 )edit

Please also upload o-cw logs. Most probably there is misconfiguration in octavia.conf. Did you created user "octavia" with password "password" which has access to neutron/nova and other services? Based on that you used Liberty you should change that for "neutron" user credentials.

diltram gravatar imagediltram ( 2016-11-17 09:34:26 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2016-11-11 08:21:33 -0600

Seen: 77 times

Last updated: Nov 11 '16