Mitaka Horizon very slow (spinning wheel) [closed]

asked 2016-08-17 16:52:20 -0600

satish.lx gravatar image

updated 2016-08-17 16:53:47 -0600

I have recently install Mitaka Openstack using RDO and it's very slow even its fresh installed.

Hardware: HP DL360 G9
CPU: 24 
Memory: 16GB

Any idea or anyone came across with this behavior?

top command:

top - 17:53:25 up  2:39,  1 user,  load average: 1.30, 1.43, 1.17
Tasks: 772 total,   1 running, 771 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
%Cpu(s):  1.1 us,  0.3 sy,  0.0 ni, 98.2 id,  0.3 wa,  0.0 hi,  0.0 si,  0.0 st
KiB Mem : 16139136 total,   158284 free, 15600968 used,   379884 buff/cache
KiB Swap:  4194300 total,   775680 free,  3418620 used.   125040 avail Mem

  PID USER      PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM     TIME+ COMMAND
29962 rabbitmq  20   0 12.667g 115156   2608 S   1.7  0.7   2:16.46 beam.smp
11145 cinder    20   0  506092  16872   2776 S   1.3  0.1   0:44.91 cinder-vol+
10099 ceilome+  20   0 1785512  45484   3012 S   1.0  0.3   0:29.98 ceilometer+
14813 nova      20   0  420104  34996   2764 S   1.0  0.2   0:43.50 nova-api
19327 nova      20   0  361240  56268   2740 S   1.0  0.3   0:39.98 nova-condu+
22173 ceilome+  20   0 1148448  64292   2408 S   1.0  0.4   0:16.06 httpd
  313 swift     20   0  259496  21676   2696 S   0.7  0.1   0:30.87 swift-obje+
  901 root      20   0  158312   2416   1064 R   0.7  0.0   0:04.36 top
 3940 gnocchi   20   0  581536  84296   2388 S   0.7  0.5   0:04.57 gnocchi-me+
 3966 gnocchi   20   0  582132  84516   2388 S   0.7  0.5   0:04.37 gnocchi-me+
11071 cinder    20   0  520996  26936   2776 S   0.7  0.2   0:46.63 cinder-api
12598 glance    20   0  365836  32904   2764 S   0.7  0.2   0:43.32 glance-api
14257 aodh      20   0  546484  55908   3208 S   0.7  0.3   0:16.29 aodh-evalu+
19384 nova      20   0  373372  84248   1980 S   0.7  0.5   0:06.29 nova-condu+
31861 swift     20   0  269616   4104   2692 S   0.7  0.0   0:31.83 swift-cont+
31984 mysql     20   0 12.615g 171252      0 S   0.7  1.1   0:39.88 mysqld
32518 swift     20   0  289416  18328   2728 S   0.7  0.1   0:32.50 swift-prox+
edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason not a real question by rbowen
close date 2016-08-18 14:34:44.566665

Comments

I'm afraid you'll find that this is simply not an answerable question. "Slow" is very subjective, and without any actual error condition, it's exceedingly difficult to attempt to troubleshoot what, if anything, is happening.

rbowen gravatar imagerbowen ( 2016-08-18 14:34:26 -0600 )edit

I have checked some of the component of sucking memory like hell, specially neutron-server was eating 2G memory and nova-conductor 1.5G httpd 3GB all my 16GB memory was in-used and also they were using swap space too.. something was bed going on in box. I have re-install liberty and all looks good.

satish.lx gravatar imagesatish.lx ( 2016-08-18 15:03:56 -0600 )edit

I am facing the same issue on Mitaka

rensande gravatar imagerensande ( 2017-07-26 11:55:43 -0600 )edit