A problem of installing compute node

asked 2016-07-16 13:00:33 -0500

Lduan gravatar image

Hi all,

I meet a problem of installing compute node,

the "local.conf " on control node is as follow:

[[local|localrc]]
HOST_IP=192.168.30.132
SERVICE_HOST=192.168.30.132
MYSQL_HOST=192.168.30.132
RABBIT_HOST=192.168.30.132
GLANCE_HOSTPORT=192.168.30.132:9292
ADMIN_PASSWORD=admin
DATABASE_PASSWORD=admin
RABBIT_PASSWORD=admin
SERVICE_PASSWORD=admin


disable_service n-net

ENABLED_SERVICES+=,q-svc,q-dhcp,q-meta,q-agt,q-l3

Q_USE_SECGROUP=True
FLOATING_RANGE="192.168.30.0/24"
FIXED_RANGE="10.0.0.0/24"
Q_FLOATING_ALLOCATION_POOL=start=192.168.30.250,end=192.168.30.254
PUBLIC_NETWORK_GATEWAY="192.168.30.1"
PUBLIC_INTERFACE=eth0

Q_USE_PROVIDERNET_FOR_PUBLIC=True
OVS_PHYSICAL_BRIDGE=br-ex
PUBLIC_BRIDGE=br-ex
OVS_BRIDGE_MAPPINGS=public:br-ex

The "localrc" file is as follow:

disable_service n-net
enable_service q-svc
enable_service q-agt
enable_service q-dhcp
enable_service q-l3
enable_service q-meta
enable_service q-metering


enable_service s-proxy s-object s-container s-account
DATABASE_PASSWORD=6df52c3b61397a04a8e9
RABBIT_PASSWORD=ebf437d72264e879f3d4
SERVICE_PASSWORD=e900bf0ccdbfcbf3ed7c
ADMIN_PASSWORD=f745a26f5703ad5a85e8
SWIFT_HASH=57c4b7853349ad5dec5d

the local.conf on compute node is as follow:

[[local|localrc]]
HOST_IP=192.168.30.134
SERVICE_HOST=192.168.30.132
MYSQL_HOST=192.168.30.132
RABBIT_HOST=192.168.30.132
GLANCE_HOSTPORT=192.168.30.132:9292
ADMIN_PASSWORD=admin
MYSQL_PASSWORD=admin
RABBIT_PASSWORD=admin
SERVICE_PASSWORD=admin

PUBLIC_INTERFACE=eth0
ENABLED_SERVICES=n-cpu,rabbit,q-agt

After I install control node and compute node, I can only see one hypervisor on control node. Seems that if the compute node is installed successfully, the control node should has 2 hypervisors.

Would you help me find how to solve this problem?

Thanks a lot!

edit retag flag offensive close merge delete