Ask Your Question
0

RDO all in one memory usage and slowness issue

asked 2016-07-05 04:48:13 -0500

Am Ab gravatar image

Hello,

RDO all in one has been installed on a HP server with 8core cpus and 16G ram. a few minutes after installation it goes to be very slow, as I checked the memory usage was growing quickly and after reaching the 16G started to use swap space. If I stop/start openstack services that will be ok for a few minutes and then same scenario happens. Any tips to find the issue and fix that?

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-07-12 12:26:23 -0500

I had the same issue with mitaka rdo on my hp proliant g7 with 16gb ram and 16 cpu. So I installed the same mitaka rdo on a proliant gen9 with 64gb ram. With no instances created yet and only 1 glance image, top shows 26.75GB Memory used!

top - 13:11:41 up 33 days, 23:46, 1 user, load average: 0.42, 0.42, 0.39 Tasks: 885 total, 1 running, 883 sleeping, 0 stopped, 1 zombie %Cpu(s): 1.1 us, 0.4 sy, 0.0 ni, 98.5 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 st KiB Mem : 65936020 total, 31653440 free, 26756320 used, 7526260 buff/cache KiB Swap: 33030140 total, 33030140 free, 0 used. 36537848 avail Mem

All I can deduce is that 32GB ram is needed for RDO and several small instances for acceptable performance.

That is just an opinion tho.

Bob

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-07-05 04:48:13 -0500

Seen: 127 times

Last updated: Jul 05 '16