Ask Your Question
0

Snapshot problem - 0 byte and dosen't exists

asked 2016-06-29 08:06:36 -0600

lucgfx gravatar image

Hello.

I installed first time openstack mitaka. I used Openstack for Centos7 guide and deploy it with ceph (glance and nova uses ceph) and provider network. VMs works good but I have problem with snapshots.

When I create snapshot, create ends success, but image reports as 0 bytes and it's not usable.

Additional information:

  • Dashboard and glance show image of snapshot
  • I search snapshot in /var/lib/nova/instances/ but it's empty
  • Nothing information in nova-compute.log even when I switch to debug=true

Can anyone help me?

Additional info:

  • When I create snapshot, it's reside in voume snapshots, and I can boot from it and create volume from this snapshot
  • When I want rebuild or create new instance based on image snapshot, it's fails.

Best regards.

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-06-30 08:24:31 -0600

lucgfx gravatar image

Actual i have error about Volume i smaller than the minimum size specified in image metadata. Bug related:

https://bugs.launchpad.net/nova/+bug/1587108 (https://bugs.launchpad.net/nova/+bug/...)

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-06-29 05:49:49 -0600

Seen: 909 times

Last updated: Jun 30 '16