swift proxy service and httpd service failed to start.

asked 2016-06-20 01:55:12 -0500

hk gravatar image

updated 2016-06-20 15:07:28 -0500

When I start proxy service, its failed and also when i restart all node. still its not working. I have check all endpoint URL. it's ok. also all config files are ok.

systemctl status openstack-swift-proxy.service ● openstack-swift-proxy.service - OpenStack Object Storage (swift) - Proxy Server Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/openstack-swift-proxy.service; enabled; vendor preset: disabled) Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2016-06-20 15:58:44 EDT; 5min ago Main PID: 762 (code=exited, status=1/FAILURE)

Jun 20 15:58:43 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: File "/usr/lib/python2.7/site-packages/swift/common/wsgi.py", line 384, in loadapp Jun 20 15:58:43 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: ctx = loadcontext(loadwsgi.APP, conf_file, global_conf=global_conf) Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: File "/usr/lib/python2.7/site-packages/swift/common/wsgi.py", line 368, in loadcontext Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: global_conf=global_conf) Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: File "/usr/lib/python2.7/site-packages/paste/deploy/loadwsgi.py", line 296, in loadcontext Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: global_conf=global_conf) Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain swift-proxy-server[762]: File "/usr/lib/python2.7/site-packages/paste/deploy/loadwsgi.py", line 320, in _loadconfig Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain systemd[1]: openstack-swift-proxy.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain systemd[1]: Unit openstack-swift-proxy.service entered failed state. Jun 20 15:58:44 controller1.localdomain systemd[1]: openstack-swift-proxy.service failed.

systemctl status httpd.service ● httpd.service - The Apache HTTP Server Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled) Drop-In: /usr/lib/systemd/system/httpd.service.d └─openstack-dashboard.conf Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2016-06-20 15:59:45 EDT; 3min 6s ago Docs: man:httpd(8) man:apachectl(8) Main PID: 2667 (code=exited, status=1/FAILURE)

Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain httpd[2667]: (98)Address already in use: AH00072: make_sock: could not bind to address [::]:5000 Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain httpd[2667]: (98)Address already in use: AH00072: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:5000 Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain httpd[2667]: no listening sockets available, shutting down Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain httpd[2667]: AH00015: Unable to open logs Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain systemd[1]: httpd.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain kill[2670]: kill: cannot find process "" Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain systemd[1]: httpd.service: control process exited, code=exited status=1 Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain systemd[1]: Failed to start The Apache HTTP Server. Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain systemd[1]: Unit httpd.service entered failed state. Jun 20 15:59:45 controller1.localdomain systemd[1]: httpd.service failed.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hi ALL, I have change listing port in "/etc/httpd/conf.d/wsgi-keystone.conf". it were conflict with keystone service. but after change port. its working fine.

hk gravatar imagehk ( 2016-06-23 14:14:44 -0500 )edit