New stack instance related questions

asked 2016-05-05 17:26:24 -0500

D3LTA9 gravatar image

updated 2016-05-05 17:30:05 -0500

I finally have got my stack configured and working correctly. But now I have a couple of basic questions relating to my freshly created instances.

First - I have launched one instance via CLI and one via dashboard. However, I can only see them in their respective launch mediums. I.e. my CLI created instance does not show up in my instance list on my dashboard and vice versa. Is this normal? I would have thought not.

Second - I cannot ping from my controller to either of my instances but can ping the default gateway, internet, controller and everything else I tried from the either instance. I assumed this was a security group issue so I added a rule allowing all ICMP traffic both ways to the default security group that both instances and controller are part of. This did not fix it though.

On further testing, I also noticed I cannot ping from my controller to my default gateway on the 192.168.2.0 network (provider network) that my controller is attached to. This is not effecting my stack at this stage but more concerned it will later and just want to understand why this does not work - I assume it is because my controller, while attached to my provider network, does not actually have an IP assigned to it on this network so cannot ping the default gateway ? But if that is the case how would it ping instances on said network as the documentation clearly states it should?

Thanks in advance for any advice!

edit retag flag offensive close merge delete