Ask Your Question
0

Can't ssh my lxc instances and no instance console available on Horizon

asked 2016-04-06 01:51:08 -0600

beenum gravatar image

updated 2016-04-06 01:51:45 -0600

Hello guys, I deployed OpenStack with LXD as a hypervisor. Everything is working fine but I'm unable to access the console on horizon of any instance I run. I'm unable to ssh into any instance except the CirrOS. Log file of an instance shows the following errors something regarding cloud-init;

* Starting Mount filesystems on boot   ...done.
 * Starting Signal sysvinit that the rootfs is mounted   ...done.
 * Starting Populate /dev filesystem   ...done.
 * Stopping Read required files in advance (for other mountpoints)   ...done.
 * Starting Clean /tmp directory   ...done.
 * Starting Populate and link to /run filesystem   ...done.
 * Starting Track if upstart is running in a container   ...done.
 * Stopping Clean /tmp directory   ...done.
 * Stopping Populate and link to /run filesystem   ...done.
 * Starting load fallback graphics devices   ...done.
 * Starting workaround for missing events in container   ...done.
 * Stopping load fallback graphics devices   ...done.
 * Stopping workaround for missing events in container   ...done.
cloud-init-container: emitted ifup for eth0
 * Starting Uncomplicated firewall   ...done.
 * Starting configure network device security   ...done.
 * Starting set console font   ...done.
 * Starting enable remaining boot-time encrypted block devices   ...done.
 * Stopping set console font   ...done.
 * Starting userspace bootsplash   ...done.
 * Starting Initialize or finalize resolvconf   ...done.
 * Stopping userspace bootsplash   ...done.
 * Starting configure network device security   ...done.
 * Starting Send an event to indicate plymouth is up   ...done.
 * Starting Mount network filesystems   ...done.
 * Stopping Send an event to indicate plymouth is up   ...done.
 * Stopping Mount network filesystems   ...done.
 * Starting Bridge socket events into upstart   ...done.
 * Starting configure network device   ...done.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/cloud-init", line 618, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/bin/cloud-init", line 614, in main
    get_uptime=True, func=functor, args=(name, args))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line
1900, in log_time
    ret = func(*args, **kwargs)
  File "/usr/bin/cloud-init", line 448, in status_wrapper
    util.ensure_dirs((data_d, link_d,))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line
1278, in ensure_dirs
    ensure_dir(d, mode)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line
1318, in ensure_dir
    chmod(path, mode)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line 1497, in chmod
    os.chmod(path, real_mode)
OSError: [Errno 1] Operation not permitted: '/var/lib/cloud/data'
cloud-init-nonet[3.0]: waiting 10 seconds for network device
 * Starting Mount network filesystems   ...done.
cloud-init-nonet[3.0]: static networking is now up
 * Starting configure network device   ...done.
 * Stopping Mount network filesystems   ...done.
 * Starting set sysctls from /etc/sysctl.conf   ...done.
 * Stopping set sysctls from /etc/sysctl.conf   ...done.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/cloud-init", line 618, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/bin/cloud-init", line 614, in main
    get_uptime=True, func=functor, args=(name, args))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line
1900, in log_time
    ret = func(*args, **kwargs)
  File "/usr/bin/cloud-init", line 448, in status_wrapper
    util.ensure_dirs((data_d, link_d,))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line
1278, in ensure_dirs
    ensure_dir(d, mode)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/cloudinit/util.py", line
1318, in ensure_dir
    chmod(path, mode ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-04-06 13:23:21 -0600

beenum gravatar image

Solved the ssh issue though. In case of devstack, just remove "force_config_drive=False" from /etc/nova/nova.conf. Restart the nova-compute service.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-04-06 01:51:08 -0600

Seen: 188 times

Last updated: Apr 06 '16