Instance not responding after launching instance

asked 2016-04-04 11:21:35 -0500

Shiva Palem gravatar image

updated 2016-04-07 16:39:34 -0500

Hello, I got struck in an issue with Openstack instances. I implemented Openstack on centos7 in a Virtual machine (with 32 GB RAM and 200 GB hard disk with 6 vCpus) on ESXI host. Installation was done successfully but when I am try to launch instance with ubuntu, the instance will not respond properly and response is very slow even after giving the 10GB of RAM to instance. Please help me out regarding the issue.

Thanks in advance

EDIT -->

Liberty version I am using. output of nova show instance-id:

[root@techwave ~(keystone_admin)]# nova show 9d557d2e-8daa-4638-b83c-aefc2c952d7f
+--------------------------------------+----------------------------------------------------------+
| Property                             | Value                                                    |
+--------------------------------------+----------------------------------------------------------+
| OS-DCF:diskConfig                    | AUTO                                                     |
| OS-EXT-AZ:availability_zone          | nova                                                     |
| OS-EXT-SRV-ATTR:host                 | techwave.ops.local                                       |
| OS-EXT-SRV-ATTR:hypervisor_hostname  | techwave.ops.local                                       |
| OS-EXT-SRV-ATTR:instance_name        | instance-00000007                                        |
| OS-EXT-STS:power_state               | 1                                                        |
| OS-EXT-STS:task_state                | -                                                        |
| OS-EXT-STS:vm_state                  | active                                                   |
| OS-SRV-USG:launched_at               | 2016-04-05T03:23:24.000000                               |
| OS-SRV-USG:terminated_at             | -                                                        |
| TW_Internal1 network                 | 172.24.16.3                                              |
| accessIPv4                           |                                                          |
| accessIPv6                           |                                                          |
| config_drive                         |                                                          |
| created                              | 2016-04-03T10:37:08Z                                     |
| flavor                               | flavour2 (3ec8e7f5-ab4a-46f4-b16f-93306e9f159f)          |
| hostId                               | 05fb18f61d1cc20e06d7d670bcdfb7d9c8818bb86ed9f8caff13f2f6 |
| id                                   | 9d557d2e-8daa-4638-b83c-aefc2c952d7f                     |
| image                                | ubuntu 14 (ee529d1b-ebcc-4eac-8605-4e186493f215)         |
| key_name                             | kp1                                                      |
| metadata                             | {}                                                       |
| name                                 | Instance3                                                |
| os-extended-volumes:volumes_attached | []                                                       |
| progress                             | 0                                                        |
| security_groups                      | default                                                  |
| status                               | ACTIVE                                                   |
| tenant_id                            | 2d3f0416fbd5489eb07f56ca9f764b8f                         |
| updated                              | 2016-04-05T21:01:30Z                                     |
| user_id                              | 69d9cdcaecc54638abb3275030cfb10d                         |
+--------------------------------------+----------------------------------------------------------+

Thanks for your reply. Shiva

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Which version of Openstack ? also provide few lines from /var/log/nova-all.log. nova show <instance-ID>

Bipin gravatar imageBipin ( 2016-04-07 01:18:29 -0500 )edit

Liberty version I am using.

Shiva Palem gravatar imageShiva Palem ( 2016-04-07 06:55:40 -0500 )edit

Please find the output of nova show instance id in the below answer section.

Shiva Palem gravatar imageShiva Palem ( 2016-04-07 06:56:46 -0500 )edit

Check what the instance is doing with

 nova console-log instancename

Maybe when launching dhcp discovery, don;t find a dhcp server to issue network information. If that the case, review network configuration and openvswitch tunneling connections. Regards

Eduardo Gonzalez gravatar imageEduardo Gonzalez ( 2016-04-07 16:42:54 -0500 )edit

Output of nova console-log is BLANK space. Here I am using default public network that was with openstack install. And I created a network and tried in that newly created network also . But the same problem exists. Please help me out regarding the issue.

Shiva Palem gravatar imageShiva Palem ( 2016-04-07 22:38:03 -0500 )edit