Ask Your Question
0

keystone hangs

asked 2016-02-10 08:45:09 -0500

snd lt gravatar image

updated 2016-02-10 08:45:44 -0500

I setup all mysql and OpenStack. But my initial keystone creation ends in error: I'm following the juno openstack guide. Any idea? Thanks.

root@openstack-3:~# export OS_SERVICE_TOKEN=337ad6776h26dch92
root@openstack-3:~# export OS_SERVICE_ENDPOINT=http://controller:35357/v2.0
root@openstack-3:~# keystone tenant-create --name admin --description "Admin Tenant"
^CTraceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/keystone", line 10, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/shell.py", line 449, in main
    OpenStackIdentityShell().main(sys.argv[1:])
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/shell.py", line 391, in main
    args.func(self.cs, args)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/v2_0/shell.py", line 213, in do_tenant_create
    enabled=strutils.bool_from_string(args.enabled))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/v2_0/tenants.py", line 94, in create
    return self._create('/tenants', params, "tenant")
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/base.py", line 150, in _create
    return self._post(url, body, response_key, return_raw, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/base.py", line 164, in _post
    resp, body = self.client.post(url, body=body, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/httpclient.py", line 617, in post
    return self._cs_request(url, 'POST', **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/httpclient.py", line 603, in _cs_request
    return self.request(url, method, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/httpclient.py", line 578, in request
    resp = super(HTTPClient, self).request(url, method, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/baseclient.py", line 21, in request
    return self.session.request(url, method, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/utils.py", line 318, in inner
    return func(*args, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/session.py", line 324, in request
    resp = self._send_request(url, method, redirect, log, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/session.py", line 350, in _send_request
    resp = self.session.request(method, url, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/keystoneclient/session.py", line 65, in request
    return requests.request(*args, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/requests/api.py", line 44, in request
    return session.request(method=method, url=url, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/requests/sessions.py", line 456, in request
    resp = self.send(prep, **send_kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/requests/sessions.py", line 559, in send
    r = adapter.send(request, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/requests/adapters.py", line 327, in send
    timeout=timeout
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 562, in urlopen
    body=body, headers=headers)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/urllib3/connectionpool.py", line 414, in _make_request
    httplib_response = conn.getresponse(buffering=True)
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 1051, in getresponse
    response.begin()
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 415, in begin
    version, status, reason = self._read_status()
  File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 371, in _read_status
    line = self.fp.readline(_MAXLINE + 1)
  File "/usr/lib/python2.7/socket.py", line 476, in readline ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Could you rerun your command including --debug and --verbose flags? Is your openstack-3 host able to resolve controller?

cheers, hauke

haukebruno gravatar imagehaukebruno ( 2016-02-28 00:11:29 -0500 )edit

thanks for the comment. Please see my response. It was a silly problem.

snd lt gravatar imagesnd lt ( 2016-02-29 10:24:56 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-02-29 10:24:37 -0500

snd lt gravatar image

I'm behind corporate proxy. It seems OpenStack traffic was going through proxy which shouldn't. So I "unset http_proxy" and it worked. Silly of me yet crucial discovery. I'll have to come up with a list of OpenStack hosts to exclude from proxy. Thanks.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2016-02-10 08:45:09 -0500

Seen: 168 times

Last updated: Feb 29 '16