Ask Your Question
1

instance not able to attach shared network

asked 2015-12-11 02:27:33 -0500

boniamd gravatar image

Hi There,

I have a shared neutron network owned by admin tenant (i check the shared option), and I try to deploy an instance in other tenant, i can see the network and select in as part of instance deployment.

When the deployment complete, apparently the NIC is not attached in the VM (i check it from the hypervisor level). There is a blog stating a similar problem here: https://www.s3it.uzh.ch/blog/openstack-neutron-vlan/ (https://www.s3it.uzh.ch/blog/openstac...) , but apparently their issue only affects when they share an external network.

I use default nova/policy.json Anyone have idea on what to check?

Thank you

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-12-12 01:55:03 -0500

dbaxps gravatar image

Used as comment
Per link you posted, seems like you created vlan external net. Like this

# neutron net-create vlan100 --shared --provider:network_type vlan --provider:segmentation_id 100 --provider:physical_network vlan100 --router:external
# neutron subnet-create --name vlan100 --gateway 192.168.0.1 --allocation-pool start=192.168.0.150,end=192.168.0.200 --enable-dhcp --dns-nameserver 192.168.0.1 vlan100 192.168.0.0/24

If my guess is correct, then I have a question, how look files :-

/etc/neutron/plugins/ml2/ml2_conf.ini
/etc/neutron/plugins/openvswitch/ovs_neutron_plugin.ini 
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-* ( connecting you to external vlan network)
edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-12-11 02:27:33 -0500

Seen: 78 times

Last updated: Dec 12 '15