Ask Your Question
1

Can not find the neutron-lbaas-agent packge on kilo

asked 2015-12-03 20:31:31 -0500

slosh_liuxin gravatar image

Hi, I want to start the openstack-neutron(V1 OR V2),but i only can yum install openstack-neutron-lbaas-2015.1.0-3.el7.noarch,i can not install the neutron-lbaas-agent ont the network node.... I was flow the http://docs.openstack.org/admin-guide... when i create lbaas-loadbalancer ,the error like this:No eligible agent found for loadbalancer.... So,anyone can tell me how to install the neutron-lbaas-agent on centos7 with kilo?I really thanks for any help!!!

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-12-03 21:44:52 -0500

Mohit gravatar image

updated 2015-12-03 21:45:25 -0500

Hello,

I have the same setup on ubuntu having Kilo release. The basic command to check LBAAS is -

$ neutron agent-list
+--------------------------------------+--------------------+----------------+-------+----------------+---------------------------+
| id                                   | agent_type         | host           | alive | admin_state_up | binary                    |
+--------------------------------------+--------------------+----------------+-------+----------------+---------------------------+
| 3cbbeb6d-6238-41b7-83b1-5ae7e2f563fc | Open vSwitch agent | Dell | :-)   | True           | neutron-openvswitch-agent |
| 55ac4bee-d0eb-4940-bbde-5ba3ac0ba91d | Metering agent     | Dell | :-)   | True           | neutron-metering-agent    |
| 781b8e79-6a7c-4c90-a173-c703406b629b | DHCP agent         | Dell- | :-)   | True           | neutron-dhcp-agent        |
| 8e88c969-c9c0-41d1-b134-c31aa198c058 | L3 agent           | Dell | :-)   | True           | neutron-vpn-agent         |
| 9dc1380c-7a90-4a00-b15c-e184460aeded | Metadata agent     | Dell | :-)   | True           | neutron-metadata-agent    |
| ffbf77b8-e5d2-4168-8535-18666b6827c9 | Loadbalancer agent | Dell | :-)   | True           | neutron-lbaas-agent       |
+--------------------------------------+--------------------+----------------+-------+----------------+---------------------------+

I have the following files setup with the following onwership

/etc/neutron
-rw-r--r--   1 neutron neutron   164 Nov 20 16:45 neutron_lbaas.conf
-rw-r--r--   1 root    neutron  1874 Nov 20 16:45 lbaas_agent.ini

/etc/neutron/plugins/services/agent_loadbalancer
-rw-r--r-- 1 root neutron 1874 Nov 20 16:45 lbaas_agent.ini

Do let me know if you need the snapshot of configuration files. Following packages are installed -:

haproxy
python-neutron-lbaas
neutron-lbaas-agent
edit flag offensive delete link more

Comments

1

Thank you!!! It is my fault...I did not start(find) the service neutron-lbaas-agent on network node!Now,the LBAAS is fine! BYW,what is the diff with LBAAS V1 api and LBAAS V2 api?I use V1 to see them on dashboard..

slosh_liuxin gravatar imageslosh_liuxin ( 2015-12-04 01:02:47 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-12-03 20:31:31 -0500

Seen: 559 times

Last updated: Dec 03 '15