No Valid host was found?

asked 2015-09-03 07:30:26 -0500

Dheeraj gravatar image

updated 2015-09-03 08:47:26 -0500

I install openstack on three node architecture and it is running with cirros cloud image. But when i use fedora/centos qcow2 images to run on the cloud these will generate a error and that error was

 **Message**
    *No valid host was found.* 

**Code**
    *500*

**Details**

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/conductor/manager.py", line 616, in build_instances request_spec, filter_properties) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/__init__.py", line 49, in select_destinations context, request_spec, filter_properties) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/__init__.py", line 35, in __run_method return getattr(self.instance, __name)(*args, **kwargs) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/client/query.py", line 34, in select_destinations context, request_spec, filter_properties) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/nova/scheduler/rpcapi.py", line 108, in select_destinations request_spec=request_spec, filter_properties=filter_properties) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/rpc/client.py", line 152, in call retry=self.retry) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/transport.py", line 90, in _send timeout=timeout, retry=retry) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/_drivers/amqpdriver.py", line 408, in send retry=retry) 

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/oslo/messaging/_drivers/amqpdriver.py", line 399, in _send raise result

I also search on google and read some threads but no perfect solution I got.

And also i change in some values in /etc/nova/nova.conf file. these changes are

**virt_type = kvm --> qemu** 

**ram_allocation_ratio = 1.5 --> 3**

I didnot find any solution on that. Suggest me solution

Regards, Dheeraj

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

can you run nova hypervisor-list and nova hypervisor-show on each result.

omar-munoz gravatar imageomar-munoz ( 2015-09-03 17:13:28 -0500 )edit

Hi Omar i can't paste my file here ... But when i was run these command both are works and show me the result. but i am stuck why instances not spawning ....

Dheeraj gravatar imageDheeraj ( 2015-09-09 06:28:15 -0500 )edit

try the sync command to sync everything. Also cross check the NTP on all the machine. there should not be any time difference between them

ritesh.singh.aricent@gmail.com gravatar imageritesh.singh.aricent@gmail.com ( 2015-10-01 06:13:57 -0500 )edit