Ask Your Question
1

DevStack Vagrant Cinder API Doesn't Start

asked 2015-08-20 19:34:33 -0500

darksheer gravatar image

updated 2015-08-21 09:53:27 -0500

smaffulli gravatar image

Trying to get Vagrant Devstack up and running, but Cinder is crashing out. Not sure how/where to start troubleshooting this.

http://paste.openstack.org/show/423111/

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

for important debugging info, I suggest putting them in the question so it's easier to understand what's wrong. Yours is even short, so just edit the question and put the content of the paste here, make it easy for responders.

smaffulli gravatar imagesmaffulli ( 2015-08-21 09:53:03 -0500 )edit

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-08-21 15:21:26 -0500

You're getting a timeout

http://manager.openstack.site:8776

First thing, check the above resolves

ping -c 4 manager.openstack.site Second thing, check nothing is already listening there

netstat -anp | grep 8776 If the above do no unearth anything, then share you cinder log (should be in /var/log

edit flag offensive delete link more

Comments

It looks like the service isn't starting. manager.openstack.site ins't allowing ping. I configured the vagrant plugin modifying /etc/hosts.

vagrant-hostmanager-start id: 127.0.0.1 manager.openstack.site 127.0.0.1 compute.openstack.site

I didn't see the cinder logs in /var/log/

darksheer gravatar imagedarksheer ( 2015-08-23 14:14:31 -0500 )edit

Just looked at the compute node and it appears that vagrant is pushing this config to the compute node: vagrant-hostmanager-start 127.0.0.1 manager.openstack.site 127.0.0.1 compute.openstack.site

Which is causing the connection from the compute => manager to fail out

darksheer gravatar imagedarksheer ( 2015-08-23 14:19:49 -0500 )edit

I am having the same issue, installing vargant-hostmanager didn't work. Any more suggestions ?

Lokesh2016 gravatar imageLokesh2016 ( 2016-04-13 11:14:16 -0500 )edit
0

answered 2015-09-15 08:29:00 -0500

I ran into the same issue. The problem is that it can not resolve "manager.openstack.site" to an IP adress and therefore the communication between compute and manager fails.

The most simple way to solve this is by installing the hostmanager plugin for vagrant.

vagrant plugin install vagrant-hostmanager

This is also mentioned in the README.md, but I overlooked it myself.

If the used hostnames in the config.yaml file (variable hostname_manager and hostname_compute) are not resolvable you have to install the vagrant-hostmanager plugin (vagrant plugin install vagrant-hostmanager).

edit flag offensive delete link more

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-08-20 19:34:33 -0500

Seen: 317 times

Last updated: Sep 15 '15