Ask Your Question
1

[ERROR] /devstack/tools/install_pip.sh:58 Download of get-pip.py failed [closed]

asked 2015-08-12 03:59:17 -0500

Tosugueur gravatar image

Hi everyone! I am trying to install Devstack in a virtual machine and I've got this error:

+ install_get_pip
+ [[ ! -r /home/user/devstack/files/get-pip.py ]]
+ [[ -r /home/user/devstack/files/get-pip.py.downloaded ]]
+ curl --retry 6 --retry-delay 5 -z /home/user/devstack/files/get-pip.py -o /home/user/devstack/files/get-pip.py     https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current     Dload  Upload   Total   Spent     Left  Speed
  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:--  0:02:06 --:--:--     0curl: (7) Failed to connect to bootstrap.pypa.io port     443: Connection timed out
+ die 58 'Download of get-pip.py failed'
+ local exitcode=7
+ set +o xtrace
[Call Trace]
/home/user/devstack/tools/install_pip.sh:99:install_get_pip
/home/user/devstack/tools/install_pip.sh:58:die
[ERROR] /home/user/devstack/tools/install_pip.sh:58 Download of get-pip.py failed
++ err_trap
++ local r=7
++ set +o xtrace
stack.sh failed
Error on exit
World dumping... see /opt/stack/logs/worlddump-2015-08-12-080220.txt for details

I found the same question in https://ask.openstack.org/en/question/66283/die-58-download-of-get-pippy-failed/ (here) , I tried the proposed solution but it doesn't work. Thank you!

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by Tosugueur
close date 2015-08-12 04:16:24.536413

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2015-08-12 04:13:56 -0500

Tosugueur gravatar image

updated 2015-08-12 06:27:28 -0500

The problem was the proxy. I setup the proxy for git and the error disappears!

$ export http_proxy=http://proxy.ip.ad.ress:portnumber/
$ export https_proxy=http://proxy.ip.ad.ress:portnumber/
$ git config --global http.proxy $http_proxy
$ git config --global https.proxy $http_proxy

So basically it's a proxy problem, therefore you need also to make sure that the proxy is setup system wide (if you are using a desktop version of ubuntu) or by editing "/etc/environment" (if you are using a server version of ubuntu).

edit flag offensive delete link more

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-08-12 03:59:17 -0500

Seen: 4,933 times

Last updated: Aug 12 '15