How can I debug Openstack Dashboard ?

asked 2015-08-05 05:45:46 -0500

ducvanst gravatar image

I'm running the Openstack Cloud System. I installed and deployed the kilo version on the server successful, but this is only the default version of Openstack. So that, I want to have some modifies on this openstack source and add more features to it.

I started to change something with the Openstack Dashboard. However, there are some problems happened. Therefore, I have debugged this django web application. All everything I have configured is the same as the official tutorials on the openstack website (http://docs.openstack.org).

So, I have search on my server and find out 2 places that have the sources:

  • The first one is /usr/share/openstack-dashboard/
  • The second one is /usr/lib/python2.7/dist-packages/horizon/
  • And the config file is /etc/openstack-dashboard/local_settings.py

I set the option Debug = True in local_settings.py file.

On the server I typed these commands:

cd /usr/share/openstack-dashboard/
python manage.py runserver

Here is the output:

RemovedInDjango18Warning: XViewMiddleware has been moved to django.contrib.admindocs.middleware.
WARNING:py.warnings:RemovedInDjango18Warning: XViewMiddleware has been moved to django.contrib.admindocs.middleware.
RemovedInDjango18Warning: XViewMiddleware has been moved to django.contrib.admindocs.middleware.
WARNING:py.warnings:RemovedInDjango18Warning: XViewMiddleware has been moved to django.contrib.admindocs.middleware.
Performing system checks...

System check identified no issues (0 silenced).
August 05, 2015 - 09:28:50
Django version 1.7.6, using settings 'openstack_dashboard.settings'
Starting development server at http://127.0.0.1:8000/
Quit the server with CONTROL-C.

But in the browser, it shows the error:

http://i.imgur.com/ODmRpVL.png (image description)

And then, on the console, it shows:

Starting development server at http://127.0.0.1:8000/                                                                                                                                                                                                                          
Quit the server with CONTROL-C.                                                                                                                                                                                                                                                
[05/Aug/2015 10:21:29] "GET / HTTP/1.1" 302 0                                                                                                                                                                                                                                  
Not Found: /horizon/auth/login/                                                                                                                                                                                                                                                
[05/Aug/2015 10:21:29] "GET /horizon/auth/login/?next=/ HTTP/1.1" 404 4237                                                                                                                                                                                                     
Not Found: /favicon.ico                                                                                                                                                                                                                                                        
[05/Aug/2015 10:21:29] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 4206

Please help me to get out of this problems. And how can to debug Openstack Django Website properly.Thank you very much !

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hi, Give a try by restarting httpd service once.

Praveen N gravatar imagePraveen N ( 2015-08-07 07:26:55 -0500 )edit