Launching instance failed due to "Can not find requested image (HTTP 400)" error

asked 2013-05-02 02:55:38 -0500

anonymous user

Anonymous

updated 2013-05-02 08:29:38 -0500

after logging in dashboard and trying to launch instance from ubuntu image following error msg appears

Error: Unable to launch instance: Can not find requested image (HTTP 400) would be appreciated if get solution for this.

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-05-02 06:22:21 -0500

RomilGupta gravatar image

I think your image is not uploaded properly. From CLI do glance index

and see the output. After this do glance show < image-id > and check whether your image is in the active state or not?

edit flag offensive delete link more

Comments

when i do glance index from CLI it failed to show index. Details reads like 401 Unauthorized. But the status of image from the dashboard shows that it is active. I am still not able to launch my first instance.

kabi gravatar imagekabi ( 2013-05-02 06:54:05 -0500 )edit

How did you added the image ? using CLI glance image-create or from Dashboard ?

RomilGupta gravatar imageRomilGupta ( 2013-05-02 10:10:02 -0500 )edit

I added with the CLI as follows: ./upload_ubuntu.sh -a admin -p openstack -t demo -C 192.168.20.1

kabi gravatar imagekabi ( 2013-05-02 16:16:16 -0500 )edit

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

Stats

Asked: 2013-05-02 02:55:38 -0500

Seen: 697 times

Last updated: May 02 '13