Ask Your Question
1

Openstack Kilo nova boot fails with HTTP 500 error

asked 2015-06-27 12:15:06 -0500

SudhirH gravatar image

I have installed Openstack Kilo as per documentation with 1 Controller + 1 Network node + 2 Compute/Storage node. All the verification steps provided in the installation guide where successful. I have been able to create images in glance, network creation has been successful, cinder volumes have been successfully created. When creating a new instance the command fails with "ClientException: The server has either erred or is incapable of performing the requested operation. (HTTP 500) (Request-ID: req-24853745-bca9-4af8-b4a3-5edfc31ab24a)"

Please find the debug output of the nova boot command

[root@opstack01 ~]# nova --debug boot --flavor m1.tiny --image 0e76bb0e-abd6-4335-a39f-d8436d398082 --key-name cloud --security-groups default --nic net-id=77155ae6-3acd-4fa5-b2aa-10175b3cf945 --availability-zone nova cirros5 DEBUG (session:195) REQ: curl -g -i -X GET http://opstack01:35357/v3 -H "Accept: application/json" -H "User-Agent: python-keystoneclient" INFO (connectionpool:203) Starting new HTTP connection (1): opstack01 DEBUG (connectionpool:383) "GET /v3 HTTP/1.1" 200 249 DEBUG (session:224) RESP: [200] content-length: 249 vary: X-Auth-Token keep-alive: timeout=5, max=100 server: Apache/2.4.6 (Red Hat Enterprise Linux) mod_wsgi/3.4 Python/2.7.5 connection: Keep-Alive date: Sat, 27 Jun 2015 16:51:34 GMT content-type: application/json x-openstack-request-id: req-c31d350d-ae18-4965-8b7e-26eabc942354 RESP BODY: {"version": {"status": "stable", "updated": "2015-03-30T00:00:00Z", "media-types": [{"base": "application/json", "type": "application/vnd.openstack.identity-v3+json"}], "id": "v3.4", "links": [{"href": "http://opstack01:35357/v3/", "rel": "self"}]}}

DEBUG (base:171) Making authentication request to http://opstack01:35357/v3/auth/tokens DEBUG (connectionpool:383) "POST /v3/auth/tokens HTTP/1.1" 201 4090 DEBUG (iso8601:184) Parsed 2015-06-27T17:51:34.989895Z into {'tz_sign': None, 'second_fraction': u'989895', 'hour': u'17', 'daydash': u'27', 'tz_hour': None, 'month': None, 'timezone': u'Z', 'second': u'34', 'tz_minute': None, 'year': u'2015', 'separator': u'T', 'monthdash': u'06', 'day': None, 'minute': u'51'} with default timezone DEBUG (iso8601:140) Got u'2015' for 'year' with default None DEBUG (iso8601:140) Got u'06' for 'monthdash' with default 1 DEBUG (iso8601:140) Got 6 for 'month' with default 6 DEBUG (iso8601:140) Got u'27' for 'daydash' with default 1 DEBUG (iso8601:140) Got 27 for 'day' with default 27 DEBUG (iso8601:140) Got u'17' for 'hour' with default None DEBUG (iso8601:140) Got u'51' for 'minute' with default None DEBUG (iso8601:140) Got u'34' for 'second' with default None DEBUG (session:195) REQ: curl -g -i -X GET http://opstack01:8774/v2/a088755d27ab47b08c3e31aee3555e50/images/0e76bb0e-abd6-4335-a39f-d8436d398082 (http://opstack01:8774/v2/a088755d27ab...) -H "User-Agent: python-novaclient" -H "Accept: application/json" -H "X-Auth-Token: {SHA1}838931a4de4e2c9a98120d3f21a2371fafd1e55c" INFO (connectionpool:203) Starting new HTTP connection (1): opstack01 DEBUG (connectionpool:383) "GET /v2/a088755d27ab47b08c3e31aee3555e50/images/0e76bb0e-abd6-4335-a39f-d8436d398082 HTTP/1.1" 200 686 DEBUG (session:224) RESP: [200] date: Sat, 27 Jun 2015 16:51:51 GMT connection: keep-alive content-type: application/json content-length: 686 x-compute-request-id: req-ef5f1bc4-55f5-41d1-a5b0-98209f8a78c7 RESP BODY: {"image": {"status": "ACTIVE", "updated": "2015-06-19T11:05:57Z", "links": [{"href": "http://opstack01:8774/v2/a088755d27ab47b08c3e31aee3555e50/images/0e76bb0e-abd6-4335-a39f-d8436d398082", "rel": "self"}, {"href": "http://opstack01:8774/a088755d27ab47b08c3e31aee3555e50/images/0e76bb0e-abd6-4335-a39f-d8436d398082", "rel": "bookmark"}, {"href": "http://opstack01:9292/images/0e76bb0e-abd6-4335-a39f-d8436d398082", "type": "application/vnd.openstack.image", "rel": "alternate ... (more)

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-07-10 06:43:47 -0500

charolia gravatar image

I have the same Error. Could you find any solution?

Thanks

edit flag offensive delete link more

Comments

No...still searching for answers

SudhirH gravatar imageSudhirH ( 2015-07-13 08:30:26 -0500 )edit

I have resolved the issue after re-configuring the stack. Looks like we need to follow the Kilo install document as is along with the below lines wherever required.

identity_uri = http://<controller>:35357 admin_tenant_name = <service name=""> admin_user = <service user=""> admin_password = <service pass<="" p="">

SudhirH gravatar imageSudhirH ( 2015-07-20 05:56:03 -0500 )edit

If you have resolved, explain the steps neatly. With example

Naushad gravatar imageNaushad ( 2016-05-27 02:53:31 -0500 )edit

Any progress ?

nbompetsis gravatar imagenbompetsis ( 2016-09-21 11:09:21 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-06-27 12:15:06 -0500

Seen: 278 times

Last updated: Jul 10 '15