Ask Your Question
0

Can't ping or SSH Vm's

asked 2015-06-23 06:18:26 -0500

abhishek-talwar gravatar image

I have a multinode OpenStack kilo setup with a controller, network and 2 compute nodes. I am able to boot Vm's and migrate them from 1 host to another. The issue that I have is I am not able to ping or either SSH the VM's.

I added the rules like all-icmp and all-tcp rules to my instance :

nova secgroup-add-rule default icmp -1 -1 0.0.0.0/0 (is used for PING) nova secgroup-add-rule default tcp 22 22 0.0.0.0/0 (is used for SSH) But still I not able to ping the Vm instance.

What should I do and how can this be corrected ?

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-04-04 16:22:04 -0500

d@kj gravatar image

updated 2019-04-04 16:22:13 -0500

You can following this https://docs.openstack.org/project-deploy-guide/charm-deployment-guide/rocky/index.html (guide)

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-06-24 06:00:08 -0500

The security group rules are only one thing that can go wrong. Your networking configuration may be incorrect. The Operations guide has a useful section on network troubleshooting, in case you use the Openvswitch or Linuxbridge plug-ins or the equivalent ML2 drivers.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Get to know Ask OpenStack

Resources for moderators

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-06-23 06:18:26 -0500

Seen: 351 times

Last updated: Apr 04